Jao znawca tematu Boszkowo i okolice
1. odradzam Brenno, brzydkie jeziorko mało miejsca a ośrodek Magda tez nie zachwyca.
2. co do ośrodka PKP to jest to idealne miejsce, tak myśle, poniewaz z ośroka jest wyjście na dość sporą plaże na której kiedyś nie było problemu z rospaleniem nawet dużego ogniska ale nie wiem jak jest teraz może dzidek1960 ma lepsze rozeznanie ale ja juz kwiecien maj bede je miał też, no i jak pamiętam właśnie ten ośrodek rencistów na wrzesień sciągał, a co do cen to myśle że trudno w Boszkowie znależć coś droższego dla tylu osób niż 15 zł
KULI napisał(a) Jao znawca tematu Boszkowo i okolice
1. odradzam Brenno, brzydkie jeziorko mało miejsca a ośrodek Magda tez nie zachwyca.
2. co do ośrodka PKP to jest to idealne miejsce, tak myśle, poniewaz z ośroka jest wyjście na dość sporą plaże na której kiedyś nie było problemu z rospaleniem nawet dużego ogniska ale nie wiem jak jest teraz może dzidek1960 ma lepsze rozeznanie ale ja juz kwiecien maj bede je miał też, no i jak pamiętam właśnie ten ośrodek rencistów na wrzesień sciągał, a co do cen to myśle że trudno w Boszkowie znależć coś droższego dla tylu osób niż 15 zł
Przeczytałam, że tam jest 200 miejsc, więc myślę, że tych rencistów też nie będzie aż tylu, żebyśmy sobie w drogę wchodzili. Ośrodek z Waszych "doniesień" rzeczywiście wydaje się idealny - trzeba będzie po jakimś majowym rekonesansie podjąć decyzję i odrazu rezerwować na wrzesień, im wcześniej zaklepane, tym lepiej
zythum napisał(a) Przyznam się do czegoś - przemawia przeze mnie zawiść i zazdrość do Wrocławia i Wrocławiaków (i Podwrocławiaków), za tego Szwejka, za tego Lwówka, za tego Spiża, za tego Namysłowa. I wszystko to z beczki
a ja jeszcze za tą Bułkę Wrocławską
pułaś
--------------------------------- "(...)W kącikach flechtów wieczór już Lśni jak porzeczka krwawa Ukradkiem z rdzy wycieram nóż I między bajki wkładam"
Bułki to ja za bardzo nie znam,ale mąka jak najbardziej.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
to jest właśnie widok z tej plaży a ten budynek myśle że może być miejscem imprezy w razie niesprzyjającej aury ... ale obok jest jeszcze jeden duży ośrodek który kiedyś należał do PGR-u, w sezonie sprawdze co oni mają do zaoferowania
Marusia napisał(a) Forumowicze napewno to zmienią, a raj dla dzieci to absolutnie nie będzie - będzie to impreza TYLKO DLA DOROSŁYCH, nie oszukujmy się, takie piwowchłanianie nie powinno być udziałem nieletnich.
No My jak zwykle się deklarujemy na udział.
A idea imprezy tylko dla dorosłych jest wspaniała.
Zielone, fakultatywne zajęcia jak najbardziej zakładowe
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Proponowałem ośrodek PKP ponieważ wydał mi się idealny do tego celu. W Boszkowie jest kilkadziesiąt ośrodków, więc wybór jest duży. Polecam Boszkowo bo jest to największe jezioro w dawnym woj. leszczyńskim, z czystą wodą i wspaniałym mikroklimatem. Ten ostatni i tak sami stworzymy . Co do miejscowości to jest ona dokładnie w 100% letniskowa, wioska jest jakieś 2 km. dalej. Chętni mogą wybrać się na przechadzkę na około jeziora, jest to równe 10 km. Sam chodziłem więc wiem co piszę. Ogólnie miejscowość jest
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
KULI napisał(a) Jao znawca tematu Boszkowo i okolice
A co powiesz na Szkolne Schronisko Młodzieżowe "Dominice", o którym wspomniałem? ( http://www.reges.home.pl/boszkowo.htm )
Przyznaję, że tam nigdy nie byłem, ale patrząc na zdjęcia wydaje się być interesujące miejsce. Może Dzidek1960 coś wie?
BROWARIEC napisał(a) A co powiesz na Szkolne Schronisko Młodzieżowe "Dominice", o którym wspomniałem? ( http://www.reges.home.pl/boszkowo.htm )
Przyznaję, że tam nigdy nie byłem, ale patrząc na zdjęcia wydaje się być interesujące miejsce. Może Dzidek1960 coś wie?
Obejrzałam fotki, miejsce wygląda jak najbardziej zlotowo Można się tam też rozejrzeć. Mi póki co ten ośrodek PKP bardzo pasuje - blisko do pociągu, można planować jakieś wycieczki...
Comment