Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Darek ma całkowitą rację!
Proszę zabierzcie ze sobą na zlot ręczniki barmańskie
Dowcipniś Jak masz jakiś fajny ręcznik barmański, który Ci się znudził, to weż przywież na jakiś targ przedmiotowy lub finansowy. Nie mam żadnego ręcznika barmańskiego, a te zagranicznie co zaprezentowałeś tu na forum są bardzo fajne. Mam wizję praktycznego zastosowania ręczników barmańskich, jak tylko będę miał zaszczyt je posiadać
Ostatnia zmiana dokonana przez emes; 2005-09-07, 21:44.
My z Artem najprawdopodobniej wracać będziemy samochodem z Gulgulami, Marusia i Slavoy też penie odpadną ze składu, bo nie wracają, a jadą dalej w jakąś objazdówę, także pewnie ppodróż powrotną na razie musisz uzgadniać z Naczelnikiem, Pepkiem i Wiktorią. Nic nie stoi na przeszkodzie, abyś to ty zaplanował podróż powrotną
chyba muszę zaplanować sam dla siebie
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Jeszcze raz proszę wybierających się na zlot o zabranie etykiet ze swojego regionu , a szczególnie zależy mi na nowościach , przeglądając listę obecności znalazłem kilka osób które kolekcjonują etykiety i do nich jest kierowana ta prośba.
Zlot zlotem a będzie miło jak przy tej okazji dojdzie coś do zbioru.
To i ja się powtórzę ponawiając prośbę o etykiety z domowych.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
Obie sztuki co? O suchym pysku? Czy w ogóle?
Miałem na myśli, że oboje będziecie musieli się powstrzymać, a Ty chyba pomyślałaś o bardziej prozaicznej przyczynie . Myślę, że to jakoś sobie zorganizujemy
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
Smalec co prawda raczej mi nie służy, ale raz się żyje - jestem ZA.
Tylko w sprawie chleba - fajnie by było, gdyby był rzeczywiście chleb (żytni), a nie zwykła bułka. Żytni nie dość że lepiej pasuje do smalcu, to jeszcze jest zdrowszy (tylko czy kogokolwiek poza mną to obchodzi? ).
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Najprawdopodobniej i ja sobie odpocznę w Rybaczówce do poniedziałku - wiele zależy od pogody.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
(jak zwykle nieco chaotycznie, bo i późno ale i tak dwa dni wcześniej niż ostatnio i jak zwykle tumult innych zajęć na głowie, a trzeba ogłosić co najważniejsze)
Krecik rozpoczął już proces organizacji tegorocznego zlotu.
Jak na razie wszystko wskazuje na to, że tym razem zostanie odwołany w Tleniu. Szczegóły później.
Comment