Cytat brzmi trochę inaczej i naprawdę nie dotyczy Pogoniarza tylko ogólnej hipokryzji moralnej obecnej w społeczeństwach.
IV Wielki Zlot Forumowiczów - komentarze
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
To nie chodziło o pawiki,wiesz dobrze o co i nie chcę do tego wracać.Skoro nie pamiętasz,lub nie chcesz pamiętać pewnego koloru Tawerny i jak to wyglądało to...Twoja sprawa.Jeśli Ktoś ma ochotę z dzieckiem/dziećmi przyjechać ja nie widzę problemu ,ale imprezowanie wspólne wybacz-ja jestem na nie.Po co ta ideologia hm?Jakie gwarancje?Napijmy się lepiej dobrego piwka
Przeczytałem Twój kolejny post-nie jestem hipokrytąLast edited by Pogoniarz; 2005-06-01, 22:59.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumLiterówki ostatnio robię tak sobie 4 przez 5 godzin zajadając serami - tak dla zaspokojenia ciekawości Sugerujesz, że to co napisałem jest jakąś piramidalną bzdurą
A co do samej idei zabierania ze sobą dzieci na takie imprezy to mam stosunek raczej ambiwalentny. I nie zgadzam się poza tym z niektórymi tezami twojego wywodu. Chociażby z tym, że kiedyś więzi między rodzicami a dziećmi były silniejsze niż dzisiaj. Ja tam mam bardzo dobre relacje ze swoimi rodzicami, a z moim ojcem dosyć często zdarza mi się pić piwko."All the good things for those who wait"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzTo nie chodziło o pawiki,wiesz dobrze o co i nie chcę do tego wracać.Skoro nie pamiętasz,lub nie chcesz pamiętać pewnego koloru Tawerny i jak to wyglądało to...Twoja sprawa.Jeśli Ktoś ma ochotę z dzieckiem/dziećmi przyjechać ja nie widzę problemu ,ale imprezowanie wspólne wybacz-ja jestem na nie.Po co ta ideologia hm?Jakie gwarancje?Napijmy się lepiej dobrego piwka
Przeczytałem Twój kolejny post-nie jestem hipokrytą
Twoje zdrowie (a przecież pogłady możemy mieć odmienne, nic to nie szkodzi wspólnemu spędzaniu czasu)To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Nie przesadzajcie wszystko idzie załatwić.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Proszę mnie oswiecić.Kiedy ma być ten zlot i gdzie.Pułtusk? Ciechanowiec? Jakiś ośrodek?Jestem swieży a tez mam ochotę się wybrać.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzTo współczuję w takim razie,skoro nie przemówiła Ci do rozumu Gdynia,a może mało widziałeś...
A propos wyjazdu ,doszliśmy z Anią do wniosku ,że wyjedziemy w czwartek autem i czy sami mamy sobie załatwić nocleg z czwartku/piątek?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumA nie odgórnie forum zakazywało takiej obecności. Z Miłką mamy wyjaśnione, że nie jeździmy razem ze mną na takie popijawy ale przecież są ludzie bardziej odpowiedzialni którzy wypiją trzy piwa i zabiorą dziecko na nocleg a przez zakaz przyjeżdżania z dziećmi nie przyjadą w ogóle bo nie moga zostawić dziecka na ten przykład.
Ale cieszę się, że poruszyłeś ten temat, zamiast cichcem łamać ustalone przez organizatorówreguły i udawać, że nic się nie stało. Zawsze można zrobić na Zlotach sektor dziecinny, pod warunkiem, że będzie w jakiejś odległości od "głównego nurtu" I nie chodzi tu o jakąś niechęć do dzieci, tylko weź pod uwagę tę masę podchmielonych wujków i cioć, które biorą dzieci na rączki a potem np. zaliczają glebę. Powiedzmy sobie szczerze: część z nas jest przez te dwa-trzy dni non stop na conajmniej lekkiej fazie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaNie powinno być problemu z wzięciem noclegu od ręki. To jest środek tygodnia i jak mówili właściciele, w tym okresie nie ma problemu z miejscami . Gorący jest piątek - niedziela. My tak dla odmiany zamierzamy pozostać do poniedziałku, ochłonąć w spokoju i dopiero wtedy wracać do normalności, więc pytaliśmy się o takie sprawy...
My jedziemy w czwartek, bo z Paprykarzowa to kawałek drogi i powrót planujemy przed południem w niedzielę;ja mogę wracać jeszcze nienormalny Ania musi być normalnaLast edited by Pogoniarz; 2005-06-02, 08:16.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Powiem tak: z przyjemnością pożegnamy wszystkich z pełnym szkłem w ręku (zarówno ja, jak i Maciek - i tu nie ma przeproś)
Poniedziałek natomiast będzie czymś w rodzaju odwyku, popołudniem bowiem jedno albo drugie będzie musiało usiąść za kółkiem w celu powrotu do domu...Last edited by Małażonka; 2005-06-02, 08:18.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaPowiem tak: z przyjemnością pożegnamy wszystkich z pełnym szkłem w ręku (zarówno ja, jak i Maciek - i tu nie ma przeproś)
Poniedziałek natomiast będzie czymś w rodzaju odwyku, popołudniem bowiem jedno albo drugie będzie musiało usiąść za kółkiem w celu powrotu do domu...
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Marusiu - nie zamierzałem nigdy cichaczem zabierać dzieci. Tym bardziej, że jak pisałem z Miłką mam pewien układ. Ja wiem, że dla dzieci to nic miłego oglądać pijanych, z nieprzyjemnym zapachem z ust ludzi. Mnie chodzi tylko o to, żeby decyzja brać czy nie brać należała do rodziców. Przecież są rodzice odpowiedzialni (to, że ja w tym przypadku do nich nie należę to i nie przyjeżdżam z Igorem) i mogą przyjść na ognisko posiedzieć z dziećmi godzinę i pojść.
Tematu w sumie nie ma co ciągnąć bo oczywiście ORGANIZATOR ma pełne prawo do decyzji choć ja wolałbym aby należała ona do rodziców. I tylko tyle, nic więcej.
ps. Oj nie wiesz jaka zabawa była na huckich wyjazdachTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumMimo wszystko nie wydaję mi się abym wyrósł na jakąś patologię."Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermannSerio tak myślisz
Ale jesteś czasem złośliwyLast edited by dkrasnodebski; 2005-06-02, 18:29.
Comment
-
Comment