Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann
Czyli Zwierzyniec został już niestety przesądzony
Straszne - po co ejchać do jakiegoś dwustuletniego browaru w któym można wypić pyszne piwo w pięknej okolicy, do tego mieć wycieczkę na Chmielaki. Po co uczcić jakąś ważną rocznicę.
A co byś proponował TY? I dlaczego w takim razie tego nie zrobiłeś.
NIe chcesz - nie jedź ale nie jątrz bo tylko to potrafisz
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Zythum, nie unoś się, nie każdy ma obowiązek bycia fanem browaru w Zwierzyńcu. Z Puszczykowa do Witnicy jest 150 km, a do Zwierzyńca 700. To robi pewną różnicę.
NIe chodzi o bycie fanem. Po prostu chodzi o pewną rocznicę przy okazji.
I nie chcąc już wracać do dyskusji ale nie padały żadne konkrety z "drugiej" strony.
Co do odległości ja byłem na każdym zlocie i na żaden nie miałem blisko.
Unoszę się nie dlatego, że ktoś z różnych względów woli inne miejsce ale, że robi to TAK PÓŹNO mimo wielu wcześniejszych dyskusji , denerwuję się, że ktoś kto nie przedstawił ŻADNEJ konkretnej opcji która byłaby Zwierzyńca alternatywą, teraz gdy organizacja wkracza w decydującą fazę nagle się włącza.
Mam wrażenie, że akurat w przypadku biermanna nie chodzi o odległość ale o inne sprawy i dlatego też mnie to denerwuje.
Uprzedzając ewentualną ripostę biermanna zapraszam go na priv bo tutaj nie chcę już się kłocić i wracać do wałkowanej już dyskusji.
1. Przeglądając tematy o zlocie chyba większość była zdecydowanie za Zwierzyńcem więc proszę już o nie odbieranie organizatorom koniecznej im do realizacji celu energii
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Zythum, nie unoś się, nie każdy ma obowiązek bycia fanem browaru w Zwierzyńcu. Z Puszczykowa do Witnicy jest 150 km, a do Zwierzyńca 700. To robi pewną różnicę.
No robi ,robi Przez Rzeszów koleją mamy tylko 1150 kilometrów ,przez Warszawę i Lublin 825.Połączenia nienajciekawsze delikatnie mówiąc. Nie ma co narzekać w obydwie strony conajmniej 35 godzin jazdy z przesiadkami
Czy przewiduje się przypadkiem zniżki na linie lotnicze (choć sprawdzaliśmy pobieżnie z Westą i z Goleniowa nie widziałem odlotów pod Rzeszów czy pod Kraków)
Tym, którzy mają "trzy zera" do Zwierzyńca: UKŁONY. Toż to ja już do Włoch bym dojechała na ciepłą plażę... Dobrze, że mamy z Wrocka bezpośredni i solidną ekipę, co by samotnie się nie tułać przez Polskę
Czy są jakieś specjalne warunki do spełnienia by stać się uczestnikiem zlotu? Szkoda by było przpuścić taką okazję, zwłaszcza, że Zwierzyniec mam w zasięgu rowera.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lacriferno
Czy są jakieś specjalne warunki do spełnienia by stać się uczestnikiem zlotu? Szkoda by było przpuścić taką okazję, zwłaszcza, że Zwierzyniec mam w zasięgu rowera.
Specjalne warunki:
1- zapisać się
2- nie przegapić jak będą kasiorę zbierać
3-zaopatrzyć się w DOBRY humor
Temat na kolejny Zlot zwykle pojawiał się zaraz po poprzednim, a tu nadal cisza...
No to jak? Odbędzie się coś?
U mnie w kołchozie (a pewnie i u innych też) trzeba już deklarować terminy urlopów i chciałbym wiedzieć czy jest po co rezerwować termin.
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
Comment