Ja mam pytanie do organizatorów. Czy jest znany jakiś plan działania na piatek? Może jakiś link, bo nie znalazłem.
Ten Janów miał być tak w zasadzie symbolicznie po 1dm3 na głowę Ale jezeli nie mamy zorganizowanego Zwierzyńca na piatek, to mozna by było pomyśleć o wiekszej ilości Janowa dostarczonego w beczkach do ośrodka. Wtedy koszty są minimalne.
Jaki jest więc plan?
Na piątek nie ma oficjalnych planów. Piątek tradycyjnie jest dniem anarchii i rozpierduchy - każdy pije co chce i co przywiezie, ognisko albo będzie albo nie będzie. Jedno jest tylko pewne - będzie DOBRZE
Jacson - przywieź tego Janowa 50 i 30 - na pewno znajdą się chętni.
ps.Tylko nie zapomnijcie pompki bo sprzęt z browaru będzie dopiero w sobotę. Choż na sto procent będę wiedział w poniedziałek/wt. Ogólnie Perła wysyła ludzi na Chmielaki i mają braki w ludziach więc z beczkami będziemy musieli sobie poradzić sami. Będą pompki.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Jacson - przywieź tego Janowa 50 i 30 - na pewno znajdą się chętni.
Jezeli byłoby zapotrzebowanie to myślę, że jest to do zorganizowania. W tej chwili jest mocna obsada na 30dm3. Jeszcze niech się Sety wypowiedzą, bo mają bliższy kontakt z browarem
wypowiadam się - na zdecydowanie się mamy jeszcze trochę czasu, bo z Wiktorem umówiłam się ostatecznie na poniedziałek - wtorek. Wtedy mam mu powiedzieć w jaką ilość wchodzimy. Przyznam przedmówcom, że opłata będzie naprawdę symboliczna.
Co zaś pompki się tyczy to uzgodnię z Wiktorem, żeby nas w nią wyposażył - no chyba, że mamy szansę na roll bar? Spytam.
Reasumując: z decyzją ile bierzemy poczekajmy do poniedziałku (do połódnia). Dajmy szansę tym którzy jeszcz się nie zdecydowali, Ok?
Adieu
Sorry za błędy, ale mam udokumentowaną dysortografię
Czy nasz nowy forumowicz, Wiktor_core, dostarczy beczkę?
Wiktor mówił, że do końca nie jest pewien czy będzie mógł przyjechać, ale się postara. Tak czy siak, beczka zostanie przywieziona do ośrodka w ustalonej wcześniej godzinie.
Interesy z Wiktorem to prawdziwa przyjemność
Nie nie żartuje. A co jest złego w pompkach?
ps.Czy ktoś z nas umie obsługiwać rollbar?
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Nie nie żartuje. A co jest złego w pompkach?
ps.Czy ktoś z nas umie obsługiwać rollbar?
Pompki są po prostu niewygodne. Żeby szło sprawnie i bez wielkiej piany, trzeba do tego dwóch osób. Poza tym piwo ma temperaturę otoczenia, a liczę na to, że będzie ciepło, więc... Nic lepszego niż piwo o temperaturze 20 st.
A co do rollbaru - to naprawdę nie jest filozofia.
To zobaczymy co Wiktor jest w stanie zrobić dla mojej Łysej żony... Zaczynam być zazdrosny...
Jakby była odpłata za wypożyczynie roll-baru wliczymy to do symbolicznej opłaty za piwo
Na piątek nie ma oficjalnych planów. Piątek tradycyjnie jest dniem anarchii i rozpierduchy - każdy pije co chce i co przywiezie.
No to przepraszam - niezła lipa.
Po pierwsze: TRADYCYJNIE na każdym Zlocie w piątek już było piwo zlotowe.
Po drugie: dzięki, Jackson, że się zapytałeś, to się przynajmniej o tym dowiedzieliśmy - mi w głowie nie postało, że w piątek nic nie będzie.
W związku z powyższym proponuję zamówić w Janowie kilka beczek, bo KAŻDY będzie chętny na spożycie.
A skąd pożyczyć rollbar? Będzie w ośrodku? Na upartego będziemy mieć jakieś butelki.. więc nie uschniemy..
Da się powiedzieć jak co będzie wyglądało po kolei?
Otóż rozmawiałam właśnie z Wiktorem. Po pierwsze jesteśmy proszeni o to żeby zamówić jednak 50 l beczki (i ewentualnie jej wielokrotność), bo z 30 może być kłopocik. Po drugie, Wiktor do poniedziałku zorienyuje się w sprawie Roll baru, bo może nam pożyczyć, ale musi go znaleźć.
Comment