Nam to nie przeszkada z Westą,ale aby było sprawiedliwie,następne dwa zloty w "innej"części Polski Doprawdy z naszej wiochy i tak jest wszędzie daleko
2006.09.08-10: V Wielki Zlot Forumowiczów - ploty
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTja teraz patrzę na to sceptycznie, bo jak na razie wiele czynników zorganizowania tam Zlotu to więcej niż niewiadome. już od kilku miesięcy rozważania nad Zwierzyńcem sobie pływają po oceanie pobożnych życzeń..
1) Możliwość zwiedzania browaru - ?
2) Możliwość sponsoringu - ?
3) Piwo beczkowe - brak (no ok, może być też butla)
4) Ośrodek w Zwierzyńcu lub najbliższej okolicy - ?
5) podobny rejon kraju co w tym roku
6) Dojazd - OK (jest stacja PKP)
7) Walor historyczno - jubileuszowy faktycznie jest tu istotnym atutem
1. Moim zdaniem spokojnie da się załatwić. Trzeba wysłac jeden faks i odbyć trzy rozmowy telefoniczne. No chyba, że Perła definitywnie zamyka browar.
2. Myślę, że raczej Perła niż Zwierzyniec. Szczególnie, że tam to prawie nie warzą, ale dla mnie osobiście to żaden argument. Można to zrobić bez sponsornigu. Już bez przesady na kilka beczek Janowa czy Perły to chyba nas stać żeby każdy zapłacił po parę złotych.
3. j.w.
4. Ośrodków jest conajmniej kilka. Służę adresami. A tak z brzega to Ośrodek Lasów Państwowych, Pensjonat Anna (wbrew nazwie tani), Pensjonat Zacisze (mnóstwo miejsca a przygotowani są na grupy bo gdy byliśmy w Zwiezru była tam wielka imprezująca grupa rowerzystów i obok w drugim budynku imprezująca grupa młodziezy czesko-polskiej).
5. A że tak powiem co to ma do rzeczy. Ważne aby były ładne tereny, browar do zobaczenia i dobre piwo blisko (z beczki) do kupienia.
6. Bez problemu
7. No to chyba jest najważniejszy argument. Przecież za dwa lata tego browaru już być może w ogóle nie będzie a budynki zaczna popadać w ruinę.
Moim zdaniem ten pierwotny pomysł żeby zlot był w Zwierzyńcu był najlepszy.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Z Małążonką rozmawiałem kilka dni temu, z Cz. rozmawiałem kilka miesięcy wcześniej na ten temat, niepotrzebnie rozpisujemy się o tym teraz, wszak jest czas na sprawdzenie tego co wypunktowałem.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Po pierwsze, to jak Pułtusk to jest ten sam rejon Polski to..... już więcej nic nie powiem
Po drugie - Perła z kija nie jest zła
Po trzecie - do obcykania bazy wokółZwierzowej to się chętni znajdą.
Po czwarte - nie sądzę, żeby ze sponsoringiem był problem.
Po piąte: argument o ostatniej mozliwości Zlotu w Zwierzyńcu uważam za najważniejszy.
P.S. Zythum, sponsoring musi być, taka jest ogólna zasada Zlotów i jedną z jego atrakcji
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaPo pierwsze, to jak Pułtusk to jest ten sam rejon Polski to..... już więcej nic nie powiem- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermannA mi pomysł ten się absolutnie nie podoba Dwa piwne wyjazdy za Wisłe w przeciąg roku to przegięcie
Chociaż staram się nigdy nie mówić nigdy
Poza tym jest to dobry temat do przedyskutowania w większym gronie niż w parę osób w Browarmii. Zrobić ankietę ( mi się nie chce ale są tacy co uwielbiają ) i niech się wypowie większa rzesza.-------------------
Grupie Żywiec mówie stanowcze NIE!
Guinnessowi i innym ALE mówie stanowczo TAK!
Smacznym piwom (także jasnym) mówie TAK.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika clarqJestem za, a nawet przeciw. Zdecydowanie przeciw. Popieram pomysł zrobienia ankiety.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Po pierwsze, chciałam zauważyć, że każdy z zeszłych czterech Zlotów organizowany był z początkiem roku. Teraz jest wrzesień roku zeszłego (w stosunku do Zlotu roku 2006). Oczywiście, po wymienionych PW z Artem zobowiązałam się wstępnie ustalić możliwości zlotowe w okolicy Zwierzyńca w przeciągu najbliższych dwóch tygodni. Na pewno na dzień dzisiejszy nikt nie da mi pewnej odpowiedzi. Dziś wiem jedynie, że na tyłach browaru znajduje się Ośrodek wypoczynkowy z domkami 6 i 3-osobowymi w cenie 12-18,00 zł od osoby za dobę + dopłata 4,00 zł za pościel (razem 108 miejsc). Domki 6-cio osobowe posiadają zaplecze higieniczno-sanitarne lub higieniczne, 3-osobowe nie. Dalsze rozmowy będą prowadzone prawdopodobnie na początku przyszłego tygodnia.
Z jednej strony zarzekałam się nic więcej nie organizować, z drugiej jednak muszę przyznać, że jest to ostatnia okazja, by zobaczyć zabytkowy browar w Zwierzyńcu. I zrobię wszystko by ta możliwość okazała się być możliwa
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTWcale nie napisałem że to TEN SAM REJON.Last edited by Małażonka; 2005-09-21, 21:51.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTankiety nie będzie
Można zrobić, ale wyniki będą zakomunikowane już na starcie
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaPo pierwsze, chciałam zauważyć, że każdy z zeszłych czterech Zlotów organizowany był z początkiem roku. Teraz jest wrzesień roku zeszłego (w stosunku do Zlotu roku 2006). Oczywiście, po wymienionych PW z Artem zobowiązałam się wstępnie ustalić możliwości zlotowe w okolicy Zwierzyńca w przeciągu najbliższych dwóch tygodni. Na pewno na dzień dzisiejszy nikt nie da mi pewnej odpowiedzi. Dziś wiem jedynie, że na tyłach browaru znajduje się Ośrodek wypoczynkowy z domkami 6 i 3-osobowymi w cenie 12-18,00 zł od osoby za dobę + dopłata 4,00 zł za pościel (razem 108 miejsc). Domki 6-cio osobowe posiadają zaplecze higieniczno-sanitarne lub higieniczne, 3-osobowe nie. Dalsze rozmowy będą prowadzone prawdopodobnie na początku przyszłego tygodnia.
chciałbym jeszcze dodać uwagę - że organizacja zasadnicza rozpoczynała się faktycznie z początkiem roku ale wtedy JUŻ było wiadomo że dany browar nas przyjmie. teraz mam uzasadnioną obawę że Zwierzyńca możemy nie obejrzeć od środka.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTpowiedzmy sobie szczerze - ośrodek to najmniejszy kłopot.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART(...)chciałbym jeszcze dodać uwagę - że organizacja zasadnicza rozpoczynała się faktycznie z początkiem roku ale wtedy JUŻ było wiadomo że dany browar nas przyjmie.
Art, widzę że zależy Ci bardzo na Witnicy, a według mnie nic by się nie stało, gdyby była Ona naszym sponsorem w roku 2007. W Zwierzyńcu mamy do czynienia z powoli zamykanym już browarem, który z bardzo dużym prawdopodobieństwem nie dotrwa do 2007 roku. Browarem, który w przyszłym roku kończy 200 lat...
A co to znaczy blisko? Pojęcie względne...
Wiem jedno, osobom którym naprawdę zależy na Zlocie, będzie tak samo blisko na własne podwórko jak i na drugi koniec Polski...Last edited by Małażonka; 2005-09-21, 22:10.
Comment
-
-
O Zwierzyńcu już rozmawiamy od maja i tak naprawdę nic z tego nie wynika. Zresztą jak napisałem wcześniej - nie ma sensu o tym na razie dyskutować na otwartym forum gdzie emocje chyba za bardzo biorą górę. Na wstępie wspomniałem o wariantach branych pod uwagę a nie definitywnie zatwierdzonych do realizacji. Jedynym pewnikiem zlotowym jest data.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTO Zwierzyńcu już rozmawiamy od maja i tak naprawdę nic z tego nie wynika.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTZresztą jak napisałem wcześniej - nie ma sensu o tym na razie dyskutować na otwartym forum gdzie emocje chyba za bardzo biorą górę. Na wstępie wspomniałem o wariantach branych pod uwagę a nie definitywnie zatwierdzonych do realizacji. Jedynym pewnikiem zlotowym jest data.
Śpieszyć się roczywiście nie ma co, chyba, że zaczniemy robić Zloty 2 razy w roku
Comment
-
Comment