2006.09.08-10: V Wielki Zlot Forumowiczów - ploty

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

Ja tylko powiem jeszcze na koniec- sam dostałem po wielkich wojnach urlop dopiero wczoraj. NIe przeszkodziło mi to w zgłoszeniu się wcześniej.
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• Małażonka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 4602

Docent, ale niektórych decyzji nie da się podjąć w ostatniej chwili...

Owszem, jeśli jedziesz sam, ze swoją dziewczyną, czy dwojgiem przyjaciół - to takie nagłe decyzje mają swój urok. Jeśli jednak zamierzasz uczestniczyć w nieco większym przedsięwzięciu, które organizowane było już od jakiegoś czasu, to takie nagłe decyzje - nie są dobrym pomysłem. Mam nadzieję, że to rozumiesz i w przyszłym roku - wcześniej zdecydujesz, czy masz ochotę się z nami bawić na Zlocie.

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Co do ziemniaków to na razie się wstrzymuję.
        Okazuje się, że mamy mniej kasy i nie jesteśmy pewni ile zostanie - jakby co resztą wydamy na miejscu.

PS. Jednak dobrze, że złożyliśmy się po 20zł...

Comment

• zythum
          • 2001.08
          • 8305

Zaczynają się problemy. Dlatego Marusiu ja od razu założyłem że na pt każdy sam załatwia sobie piwo. Chcieliście inaczej to jest ale jeżeli jeszcze trochę osób się z tego wycofa (a dostajemy na pw info, że niektórzy wolą sobie sami przywieź butelkowe i nie chcą płacić za Janów) to nie będzie za co kupić tego Janowa.

ps. I to są problemy których chciałem uniknąć i nie organizować wspólnego piwa na piątek bo wiedziałem, że tak będzie. Ze w końcu się okaże, że i tak część woli sobie przywieź butelkowe własne i nie składać się na piwo.
          ps2 ech naprawdę w Polsce jest ciężko cokolwiek organizować bo zawsze coś się komuś nie podoba.

Comment

• Małażonka
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 4602

Dlatego należy postawić sprawę jasno:

Co roku zbierany jest haracz na różne atrakcje zlotowe. Czasem jest to autokar, czasem drewno na ognisko, czasem opłata za koszulki, a czasem opłata za piwo. I naprawdę, nie jest ważnym, czy ktoś Janów lubi czy nie, czy jest zakamieniałym abstynentem, kobietą w ciąży, czy kimkolwiek innym. Jeśli chce się uczestniczyć w Zlocie, należy się liczyć z pewnymi, dodatkowymi opłatami. I to jest tego typu opłata - obowiązkowa!

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
              Zaczynają się problemy. Dlatego Marusiu ja od razu założyłem że na pt każdy sam załatwia sobie piwo. Chcieliście inaczej to jest

ps. I to są problemy których chciałem uniknąć i nie organizować wspólnego piwa na piątek bo wiedziałem, że tak będzie.
              Zythum, jako organizator nie powinieneś się przyznawać, że próbujesz zrobić coś, żeby było łatwo, a nie, żeby było dobrze.

Rok temu na 70 osób mieliśmy 330 litrów darmowego piwa, dwa lata temu mieliśmy 250 l na 45 osób darmowego piwa, w tym roku mamy 150 l darmowego piwa na 70 osób. Jak uważasz, starczy? Ja na plecach z Wrocławia nie zamierzam przywozić sobie piwa na dwa dni do picia, bo za dużo piję A z teg co pytałam Sety, w Zwierzyńcu jest słabe zaopatrzenie - wyobrażasz sobie półtora dnia watachę 70 spragnionych osób buszujących po sklepach i wypiających ostatnie Tyskie?

Tak jak napisała Małażonka, pewne zasady są i każdy musi się dostosować. Jakbyś poinformował nas wcześniej o całej sytuacji być może udałoby się załatwić piwo, które by każdemu pasowało - mi Janów absolutnie nie pasuje, bo jest mocny, ale ani słowa na ten temat nie powiedziałam, tylko grzecznie zapłaciłam.

Każdy organizator musi się liczyć z tym, że komuś coś nie będzie pasowało, więc proszę, nie utyskuj już, tylko szykuj się na Zlot, Twoje
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• zythum
                • 2001.08
                • 8305

Tylko Marusiu rok temu organizatorzy osobiście znali właścicieli browaru,, na ten przykłąd, na inny Zlot wszystko załatwiał Simon więc pracownik browaru.
                Natomiast w tym roku wszystko trzeba było załatwiać OFICJALNIE, bez żadnych wejść, bez żadnych zanjomości.
                Chciałbym abyś kiedyś załatwiała sponsoring w sumie już dużej korporacji - zobaczymy jakie będą Twoje efekty.

W Zwierzyńcu słabe zaopatrzenie???? Jest mnóstwo sklepów z piwem. Po prostu szokiem jest dla mnie, że jeszcze koniecznie na piątek musi być załatwiane piwo. Naprawdę tego nie rozumiem bo ja bym sobie po prostu poszedł do sklepu i kupił 10 Zwierzów.
                Wiem, że ta dyskusja jest niepotrzebna ale wszystko się we mnie gotuje. Bo ZLOT to sobota i niedziela, a piątek jest dniem nieoficjalnym - tak to zawsze rozumiałem być mozę całkiem fałszywie.

Comment

• zythum
                  • 2001.08
                  • 8305

A poinformować Was wcześniej nie mogłem bo dopiero kilka dni temu dostałem informację z Perły. A teraz jest moja wina. Pewnie tak.

Comment

• Marusia
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Ale po co się gotujesz?
                    Nikt nie ma pretensji, że załatwiłeś mało piwa za darmo, zrozum to wreszcie. Pretensje były o to, że nam o tym nie powiedziałeś odpowiednio wcześnie. Wręcz napisałeś, że "piwa nie zabraknie". Czy to takie skomplikowane? To ja Ci jeszcze jutro potłumaczę

Po za tym nie ma już żadnych pretensji, tylko Ty sam co chwila biadolisz, jaki to jesteś uciśniony, wyluzuj mówię, chłopie, Zlot już tuż tuż

www.wrowar.com.pl

Comment

• Małażonka
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.03
                      • 4602

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                      (...)Rok temu na 70 osób mieliśmy 330 litrów darmowego piwa(...)
                      Tak po prawdzie, to przewidziana była na zlot połowa tej ilości piwa. Dokładnie 150 litrów. Tylko dlatego, że niesprzyjające warunki nie pozwoliły na postawienie nam przez browar świniaka - zdecydowaliśmy, że zamiast jakiś innych wyszukanych potraw - wolimy drugie 150 litrów piwa. Kolejne trzydzieści zasponsorował Mark33. Tak więc początkowo było tyle samo piwa, ile załatwił Zythum.
                      Biorąc pod uwagę, gdzie nocowaliśmy pod Puławami, to dopiero moglibyście narzekać, że nie ma gdzie kupić piwa
                      A było to zupełnie realne przypuszczenie. Niestety, im więcej osób uczestniczy w Zlocie - tym mniej piwa przysługuje na jeden ryjek. I powinniśmy zacząć się z tym liczyć...

W tej chwili nie ma o co kopii kruszyć. Każdy (Zythum, zgadzasz się?) jest zobowiązany do uiszczenia opłaty w wysokości 20,00 zł ode łba na tzw. dodatkowe przyjemności zlotowe. Bez odwołania!

A poza tym, co my tu dyskutujemy - pakować się - już jutro się widzimy! Wtedy możemy sobie dać po razie, a potem napić się piwa. Ewentualnie to pierwsze możemy sobie darować.

Comment

• Marusia
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
                        Wtedy możemy sobie dać po razie
                        No ja nie wiem, interpretacja tego zdania może być różna

P.S. Asiu, to jak w końcu, mozemy się rano zwalić już na ośrodek i iść spać, czy musimy na zakwaterowanie czekać na Ciebie pijąc dalje?

www.wrowar.com.pl

Comment

• Seta
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.10
                          • 6964

Luuudzie! KUUUrrrr...

Uspokójcie się!!! Bo cholera nie pojadę, tylko wypłacę kasę i wydam na wódę z tego żalu...
                          Piwa mogło zbraknąć, ale nie zbraknie. Będziemy mieli duużo więcej niż w Ciechanowie. Będzie w sumie po równo Zwierza i Janowa i 2 rollbary. Więc każdy w dowolnym momencie może napić się pilsa lub mocniejszego -wedle gustu. Do tego jescze Simon...
                          Jakby nie organizatorzy piwa (czyli: Łysa, Simon, Zythum i Arno) piwa być mogłoby zabraknąć (chociaż nie koniecznie, bo kilka sklepów w Zwierzyńcu jest).
                          Jakby nie Zythum nie byłoby w ogóle żadnego zlotu!
                          Przestańcie więc marudzić, bo nic się nie stało - zlot się odbędzie, a piwa starczy dla wszystkich!

Comment

• Małażonka
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 4602

Spokojnie - jak już pisałam - klucze bierzecie sobie od Pani (w miarę możliwości - starajcie się zajmować domki z sensem, by się potem nie okazało, że jakieś małżeństwo musi nocować w dwóch różnych domkach ) i robita sobie co chcecie. Ok. 13:00-14:00 ja przyjeżdżam i zaczynam od Was wyłudzać pieniądze wg schematu podanego nieco wyżej. I tak wyłudzam, aż do wieczora, kiedy to ostatnie osoby zlotowe się pojawią...

Comment

• Małażonka
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.03
                              • 4602

Spokojnie - jak już pisałam - klucze bierzecie sobie od Pani (w miarę możliwości - starajcie się zajmować domki z sensem, by się potem nie okazało, że jakieś małżeństwo musi nocować w dwóch różnych domkach ) i robita sobie co chcecie. Ok. 13:00-14:00 ja przyjeżdżam i zaczynam od Was wyłudzać pieniądze wg schematu podanego nieco wyżej. I tak wyłudzam, aż do wieczora, kiedy to ostatnie osoby zlotowe się pojawią...
                              Za wyłudzone pieniądze zamierzam sobie kupić exstra torebkę, ale o tym cicho-sza

Comment

• dkrasnodebski
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.05
                                • 2316

Za wyłudzone pieniądze zamierzam sobie kupić exstra torebkę, ale o tym cicho-sza
                                I lizaka dla Jarka lat 12
                                Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X