Ideą zlotu nie jest ochlać się za friko, ale spędzić beznadziejnie czas z forumowiczami
A ja myślałem, że idea zlotu to mieć wszystko za darmo fundowane przez browar. Najlepiej przez mały browar, który potem zbankrutuje. Uczestnicy zlotu będą po tym wydarzeniu narzekać jak to wszystko było źle zorganizowane, bo browar zbankrutował, a miał dosyłać darmowe piwo i wyżerkę uczestnikom zlotu jeszcze przez następny rok wprost do domów.
Tak więc E-prezesie byłeś blisko 'prawdy'.
No, nie każdy... Po pierwsze, my musimy go chcieć na patrona (np. wątpię, aby Lech B. W. wywołał większe zainteresowanie; no chyba że JAckson będzie palił ogniem kegi...). Po drugie, browar musi się zgodzić na patronat...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
skoro tak to patronem może być każdy browar!
Przecież wiadomo,że jak gdzieś jedziemy, to oczywiście zwiedzamy browar i jest to powiązane z degustacją,jakimiś gadżetami i tak dalej.Także browar ponosi koszta.
Chyba,że jedziemy w zupełną głuszę browarnianą i każdy pije co sobie przywiezie czy kupi-ale od tego są w/g mnie mini-zloty.
Mnie się wydawało, że ideą zlotu jest spotkanie z forumowiczami. Taką formę również spełnia każda giełda, ze szczegółnym uwzględnieniem żywieckiej. Jak już zauważono muszą być jakieś atrakcje (zwiedzanie, degustacja, itp.) Na to browar (każdy) może sobie pozwolić. Jednak fundowanie piwa w ilościach, w jakich wypijacie liczona w beczkach + gadżety to już ponad możliwości niektórych browarów. Zresztą z jakiej paki mają wam coś fundować??
Bynajmniej! I takie rozwiązanie uważam za właściwe. Jednak jeśli sami sobie fundujemy piwo to bez znaczenia jest który browar będzie patronem. Może nim być każdy, kto wyrazi na to zgodę. Nie sądzę, by byłby z tym jakiś problem.
Mnie się wydawało, że ideą zlotu jest spotkanie z forumowiczami. Taką formę również spełnia każda giełda, ze szczegółnym uwzględnieniem żywieckiej. Jak już zauważono muszą być jakieś atrakcje (zwiedzanie, degustacja, itp.) Na to browar (każdy może sobie pozwolić. Jednak fundowanie piwa w ilościach, w jakich wypijacie liczona w beczkach + gadżety to już ponad możliwości niektórych browarów. Zresztą z jakiej paki mają wam coś fundować??
Znowu zaczyna się ta sama dyskusja o tym po co organizowany jest zlot.
Jakie wam - ty też jesteś forumowiczem? Zaczynasz się robić nieprzyjemny.
Ideą zlotu jest oczywiście spotkanie z forumowiczami, jednak miło jest jeśli przy tej okazji można zwiedzić browar (to uatrakcyjnia zlot i jest wydaję mi sie nowa świecka tradycja zlotu), napić się piwa (darmowego czy nie to nie ma znaczenia, ale znacznie obniża koszty spotkania, jeśli piwo jest w jakiejs części sponsorowane przez browar), gadżety (są albo ich nie ma - zwykle browar ma jakies etykiety, podstawki zalegajace na magazynie, to naprawdę nam wystarczy, a jak bedzie coś więcej to z chęcią przyjmę ty nie?).
Chcemy się spotykać, ale chcemy by w tych spotkaniach uczestniczyło jak najwiecej forumowiczów, a im nizszy koszt, tym wiecej może na te spotkania sobie pozwolić i przyjechać, zeby nas zanudzać
chyba wstałaś lewą hm.. nie wiem czym i trolujesz z rana. Za większość piwa zapłaciliśmy.
Dodam, ze za jedzenie, spanie i dojazdy też zapłaciliśmy.
Poza tym temat darmowego piwa był wałkowany przed zlotem i wydawało się, że wszystko zostało łopatologicznie wyjaśnione.
Zatem zauważ, że giełda żywiecka jest najtańszym rozwiązanie. Są gadżety, jest zwiedzanie, jest opojstwo na stancyji. Trzeba tylko przyjechać na te dwa dni.
Może nim być każdy, kto wyrazi na to zgodę. Nie sądzę, by byłby z tym jakiś problem.
To co? Juz chyba czas zacząć na np. KP naciskać...W końcu i tak jest wszytsko jedno, w Poznaniu zaplecze noclegowe jest, pomijam detal, że Pyry byłyby chyba bardzo za: D
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Zatem zauważ, że giełda żywiecka jest najtańszym rozwiązanie. Są gadżety, jest zwiedzanie, jest opojstwo na stancyji. Trzeba tylko przyjechać na te dwa dni.
Comment