W sumie Olsztyn ma jedną wadę - to jedyne w Polsce miasto, które ma dwa browary... Już widzę te dyskusje, czy ma nam patronować Jurand, czy Kormoran...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
W sumie Olsztyn ma jedną wadę - to jedyne w Polsce miasto, które ma dwa browary... Już widzę te dyskusje, czy ma nam patronować Jurand, czy Kormoran...
Dwa naraz. Może obejrzymy ustawkę między browarami ,a może będą się prześcigali kto da więcej,z korzyścią dla nas
Tak serio to mnie piwa z Olsztyna smakują "lekkopółśrednio",Jurand w szczególności.
Ja mogę powiedzieć, że jest taki browar "GAB".. wprawdzie nie na zachodzie, wschodzie czy północy.. ale jest, piwa są wypijalne, a w okolicach ośrodki z atrakcjami się też znajdą. Młodszy właściciel browaru gra w "gałę" więc i możliwości meczów i ustawek wchodzą w grę..
To jest tylko taka propozycja.. skoro piwa z powyższych propozycji są średnio wypijalne
Zawsze możemy sobie w Janowie rocznicowy mini zlot zrobić.
A ja wiem jedno - nie chcę Witnicy - ile można wypić portera
A przecie ich jasne piwa, może nadają się do paru rzeczy, ale z pewnością nie do picia...
Dlatego padł nieskonkretyzowany pomysł Czarnkowa - ten można zwiedzic i opić się ich super piwka, a Witnice na razie zostawić w spokoju, tudzież zamówić bekę portera lub dwie na Zlot, tak, aby każdy wypił po kufelku.
Olsztyn to fajne miejsce na za dwa lata, ale nie na za rok - takie jest moje zdanie, no chyba, że chodzi o Olsztyn koło Częstochowy. jestem ZA - w końcu blisko
Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2006-09-12, 12:52.
Ta ustawka pomiędzy browarami to całkiem ciekawy pomysł
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Dlatego padł nieskonkretyzowany pomysł Czarnkowa - ten można zwiedzic i opić się ich super piwka, a Witnice na razie zostawić w spokoju, tudzież zamówić bekę portera lub dwie na Zlot, tak, aby każdy wypił po kufelku.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
GAB był patronem III Zlotu...
Ale ten zlot nie odbywał się w okolicach browaru.. Jeśli nie rozpadnie się do tego czasu "Kmicic", jest możliwość zwiedzenia dwóch browarów, zamkniętego i niezamkniętego.
Tak właśnie pomyślałam, że decyzja powinna nalezeć do osób, które byłuy na wszystkich zlotach, włącznie z tym zerowym. Marusia co Ty na to, Art się zgadza.
Tak właśnie pomyślałam, że decyzja powinna nalezeć do osób, które byłuy na wszystkich zlotach, włącznie z tym zerowym. Marusia co Ty na to, Art się zgadza.
Osoby te oczywiście podejmą się organizacji Zlotu
Temat na kolejny Zlot zwykle pojawiał się zaraz po poprzednim, a tu nadal cisza...
No to jak? Odbędzie się coś?
U mnie w kołchozie (a pewnie i u innych też) trzeba już deklarować terminy urlopów i chciałbym wiedzieć czy jest po co rezerwować termin.
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
Comment