Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
Jesteście nudni jak zlot , a, tak w ogóle poproszę o szacunek dla starszego człowieka.No.
Ja jestem nudniejsza od zlotu. Jeszcze mnie nie poznałeś osobiście, to nie wiesz, Stary Człowieku znad Morza . A wracając do Żnina, bardzo ciekawy historycznie. Mogłabym go zbadać. Ale , oczywiście, Browar na Jurze to najlepsza opcja .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika garfunkel
Właśnie nieśmiało zamierzałam proponować Browar na Jurze . Nie może być nic nudniejszego , niż kilka nudnych nocy w okolicach ruin ogrodzienieckiego zamku, w których podobno bardzo nudno coś straszy...
Jak się uda jednak jakoś dogadać (ja się nie wtrancam ze względu na juniorowatość i nudę bez względu na wybór miejsca)i przypadkiem będzie to Ogrodzieniec, to chętnie Was zaproszę do rodzinnych włości . Tylko jakiś mur mi tam jakiś czas temu postawili wstrętny...
Mi najbardziej pasuje Czarnków, Zawiercie też może być, ale po poście czepialskiego e-prezesa wpadł mi jeszcze szatański pomysł - może by autorytetem browar.biz wesprzeć reaktywowane Braniewo (o ile oczywiście przetrwają spór z GŻ).
A jeśli chodzi o jeziora, to może Regina (lub/i oba browary olsztyńskie).
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
No dobra czyli ja się rozpytam w Czarnkowie, a raczej na campingu w Lubaszu. Co do browaru to wycieczkę trzeba awizować a piwo i rolbar się znajdą. Kto proponuje inne lokalizacje niech tam zasięgnie języka. Narazie proponuje się zastanowić raczej nad ustaleniem receptury na dolniaka na IV warsztaty bo sezon się zbliża.
Mi to się najbardziej podoba ciagle podnoszony temat, że "nie/jedziemy się nachlać". No, dobra, nachlać to się moze nie jedziemy, ale chyba nikt nie będzie zaprzeczał, że bez spożycia piwa te Zloty byłyby jakieś.... inne
A kulegie E-prezesa uprasza się o jakieś konstruktywne propozycje, a nie najeżdżanie na nie wiadomo w ogóle co i po co
Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2006-09-13, 15:47.
Proponuję osoby, które mogą się zorientować w wybranych okolicach (może zdecydujmy się na jakieś opcje dwie do wyboru, albo zróbmy ankietę) w zakresie ośrodków zlotowo kompatybilnych, żeby zamieszczały swoje propozycje (wraz z linkami do www ośrodków).
Proponuję na przyszły rok zacieśnić wybór do Czarnkowa lub Zawiercia - w końcu niejeden Zlot przed nami, nie musimy być wszędzie naraz
Patronem żeby był jakiś browar to raczej nie problem. Z jakąśtam ilością darmowego piwka tez nie problem, reszta zakup w browarze tym lub innym - też nie problem.
Myślę, że z Czarnkowem Maggyk z Artem się dobrze dogadają. Jeśli chodzi o ilość darmowego piwka to nie ma się co za bardzo krępować - skoro poprosiłam GABa o 20 skrzynek piwa (200 l) a przywieźli nam 25 skrzynek, to znaczy, że mały browar jest sobie w stanie pozwolić na takie "szaleństwo" Rozliczają to sobie w koszty (nie znam się na tym dokładnie, może Simon wyjaśni) Zresztą w takich wypadkach zawsze lepiej poprosic o więcej i dostać mniej niż z góry się za bardzo ograniczać. Nikt nie posądzi o pazerność (zresztą, taka rola organizatora, że ma brać na swoje barki ewentualne przytyki), bo na taką ilość osób na parę dni to wiadomo, że to kropla w morzu potrzeb
Temat na kolejny Zlot zwykle pojawiał się zaraz po poprzednim, a tu nadal cisza...
No to jak? Odbędzie się coś?
U mnie w kołchozie (a pewnie i u innych też) trzeba już deklarować terminy urlopów i chciałbym wiedzieć czy jest po co rezerwować termin.
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
Comment