Informacje o zapisach i tym jakie domki będą do dyspozycji podamy w stosownym czasie. W chwili obecnej żadnych zapisów nie przyjmujemy.
2008.09.12-14 - VII Wielki Zlot Forumowiczów [Zawiercie!] - ploty
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D -
Comment
-
Ja, żejako mam do Stacha rzut grana... to jest beretem, pozwolę się wypowiedzieć.
Zajazd Leśny - do tej pory ja i Redyna znamy go tylko z organizacji imprez zakładowych (grille etc.) ale generalnie są o nim dobre opinie. Minus - do siewierskiego rynku jest kawałek.
Morsko jest bardzo głeboko schowane w lesie, do Zawiercia z niego spory kawałek, najbliższa komunikacja jest z Włodowic (parę kilometrów szosą z płyt przez las), poza tym to dośc drogi biznes (np. piwko w ośrodku dwa lata temu kosztowało 6 zł.)
Poraj - daleeeeeko, za Myszkowem i Żarkami.
Kto się nie zmieści - proponuję popytać w Ogrodzieńcu - 7 km od Stacha, hotel Boner + sporo kwater prywatnych (agroturystykopodobne), niezły dojazd, no i zamek za oknem."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
-
pod samym ośrodkiem jest przystanek komunikacji podmiejskiej- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Comment
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.Comment
-
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Comment
-
Domyślam się, że przystankiem najbliżej naszego noclegu jest ten o nazwie "Siewierz Camping". Można tam dojechać dwoma liniami - 265 z Będzina oraz linia PKS Zawiercie - Tarnowskie Góry.
Poza tym do miasta można dojechać liniami:
2 - z Myszkowa
719 - z Zawiercia
637 - z Będzina i Dąbrowy Górniczej
a dalej na piechotę lub skorzystać z lini 269 lub PKS.
A jak dojechać np. z Katowic do Będzina czy Dąbrowy, to już sobie musicie sami poszukać.
Rozkłady są tutaj: http://www.kzkgop.com.pl/rozklady/
Uwaga, jeśli chodzi o linię 269 pod sam ośrodek, to trzeba zwrócić uwagę na rozkład - tylko kursy oznaczone literą P tam jadą, reszta do centrum Siewierzy (-a?)Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2008-04-16, 21:03.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Ok, chociaż wydawało mi się, że to "ta" Siewierz niczym Ostrów Mazowiecka, a nie Wielkopolski
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
Bardzo fajny ośrodek, w czasach "pierwszej młodości"- byłem tam wiele razy
- typowe brdy - jednak dużo lepsze, niż te nad jeziorem w Żywcu w zeszłym roku
a najważniejsze - to może na ten zjazd się w końcu wybiorę - przyjadę na rowerze
tylko do Zawiercia to tak za blisko nie ma!Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
w jedną ze stron było z górki- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment