2008.09.12-14 - VII Wielki Zlot Forumowiczów [Zawiercie!] - ploty

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik Wyświetlenie odpowiedzi
    Jakis wesoly pociag jedzie w tym roku z Wroclawia w kierunku zlotu?

Zdaje się, że w tym roku większość ekipy pakuje tyłki w fury. Po prostu, za blisko jest i szkoda na te kilka godzin pchać się do pociągu

My nadjedziemy z innego miejsca Polski, ze zwierzem, ciotki i wujki szykujcie się do głaskania i karmienia kiełbachą
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

A bierze ktoś gitarę? Należałoby odśpiewać hymn tegorocznego zlotu, na który to hymn proponuję ludową pieśń "Od Siewierza jechał wóz" Jak nie będzie gitary, to i tak można zaśpiewać, a leci to tak:

C.........................G7...................... ......C
      Od Siewierza jechał wóz, malowane panny wiózł,
      C........................G7...................C... ......F.......G7......C
      Wszystkie pięknie wystrojone, chciałbym jedną mieć za żonę.
      F....................C..............G7............ .C
      Spodobała mi się ta, co ruciany wianek ma,
      F.........................C....................G7. ...........C
      Lecz mi ludzie inną rają, od dziewczyny odmawiają.

Inną ci tam raić chcą, wielki posag dają z nią:
      Cztery beczki starej sieczki i kulawe dwie owieczki.
      I z komory stary stół, przełamany już na pół,
      I do tego krowi ogon, i dwa stołki z jedną nogą.

Weźcie teściu dary swe, ja jednego ino chcę,
      Żeby zawsze moja miła dobrą żonką dla mnie była.
      Niechaj tylko żonka twa dobre serce dla cię ma,
      Dobre serce, zdrowe ręce od posagu znaczą więcej.

Prosta piosenka, zaledwie 3 akordy Fragmentu posłuchać można tu: http://www.zespolslask.pl/media/karo..._siewierza.mp3

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19265

'Krakowskie' zniżki są już w moich rękach. Mam trzy nadplanowe (Marcin twoja jest u mnie). Wybywam do Opola, więc jestem poza siecią.

Comment

• Wujcio_Shaggy
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.01
          • 4628

Warszawski "wesoły pociąg" w trzech wariantach:

1. Wyjazd z Centrala 8:45, przyjazd do Zawiercia 12:07, szybki przeskok do PKS-u i koło 13:00 lądujemy na kępingu.

2. Wyjazd jw, ale wysiadamy w Piotrkowie o 10:29, zabijamy 90 minut oczekiwania na otwarcie Hospody Vojak Svejk (wg mapy dystans między dworcem a Hospodą to ok. 1 km), degustujemy tamtejszy asortyment, o 15:05 wbijamy się do pośpiecha z Warszawy do Częstochowy, tamój przesiadka na osobowy, w Zawierciu o 16:49, 17:10 autobus do Siewierza, 18:18 autobus pod Camping i jesteśmy tuż przed 18:30, czyli jeszcze za dnia.

2a. Wyjazd o 9:20, przyjazd do Piotrkowa 11:43, czas zabijamy na dworcu w Koluszkach oczekując na osobowy klasy "kibel" do PT.

3. Wyjazd z Centralnego 13:27, przesiadka w Częstochowie na osobowy - jak w wariancie 2.

To teraz trzeba się zdecydować na coś... Kto zamiaruje jechać, niech się określi. Ja się określam na 2a.
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Maidenowiec
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 2287

Swoją drogą, jest jakiś generalny termin zbiórki na miejscu czy "jak kto dojedzie"? Adminostwo o której zamierza się pojawić ?
            Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• docent
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.10
              • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedzi
              Warszawski "wesoły pociąg" w trzech wariantach:

1. Wyjazd z Centrala 8:45, przyjazd do Zawiercia 12:07, szybki przeskok do PKS-u i koło 13:00 lądujemy na kępingu.

2. Wyjazd jw, ale wysiadamy w Piotrkowie o 10:29, zabijamy 90 minut oczekiwania na otwarcie Hospody Vojak Svejk (wg mapy dystans między dworcem a Hospodą to ok. 1 km), degustujemy tamtejszy asortyment, o 15:05 wbijamy się do pośpiecha z Warszawy do Częstochowy, tamój przesiadka na osobowy, w Zawierciu o 16:49, 17:10 autobus do Siewierza, 18:18 autobus pod Camping i jesteśmy tuż przed 18:30, czyli jeszcze za dnia.

2a. Wyjazd o 9:20, przyjazd do Piotrkowa 11:43, czas zabijamy na dworcu w Koluszkach oczekując na osobowy klasy "kibel" do PT.

3. Wyjazd z Centralnego 13:27, przesiadka w Częstochowie na osobowy - jak w wariancie 2.

To teraz trzeba się zdecydować na coś... Kto zamiaruje jechać, niech się określi. Ja się określam na 2a.
              Deklaruję się na punkt 2. Ewentualnie może być 2a, w każdym bądź razie z Piotrkowem na rozpisce piątkowych zajęć.
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
                Swoją drogą, jest jakiś generalny termin zbiórki na miejscu czy "jak kto dojedzie"? Adminostwo o której zamierza się pojawić ?
                my zamierzamy dotrzeć w okolicach południa. zbiórka w piątek - jak kto dojedzie to o tej będzie. Piwko powinno być od wczesnego popołudnia. Ognisko, kiełbaski wieczorem.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• sergioP
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.09
                  • 1271

Czy będzie możliwość ulokowania się w domku przed dotarciem Adminostwa, bo wszystko wskazuje na to, że będę wcześniej?
                  - Wiesz Luciu, co ci powiem?
                  - ???
                  - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
                  Dzień dobry panu.
                  Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• JAckson
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🍼🍼
                    • 2004.05
                    • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                    Zdaje się, że w tym roku większość ekipy pakuje tyłki w fury. Po prostu, za blisko jest i szkoda na te kilka godzin pchać się do pociągu
                    Wtryski mi troszki leją w bryczce i zamierzamy jechać pociągiem. Jeżeli ktoś ma wolne 2 miejsca w furce to chętnie się zabierzemy i dorzucimy do paliwa. Być może jednak pojadę delikatnie samochodem, bo szkoda mi trochę czasu na PKP.

Na razie chyba tylko Naczelnik i ew. my piszemy się na pociąg z Wrocka.
                    Normalnie zgroza i gomorja
                    MM961
                    4:-)

Comment

• naczelnik
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.08
                      • 1884

Ja probuje podlaczyc sie do jemiokow, ale nie wiem czy to wypali.
                      Chetnie bym sie przejechal pociagiem, ale czy to wyjdzie, to nie wiem
                      Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
                      Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                        Wtryski mi troszki leją w bryczce i zamierzamy jechać pociągiem. Jeżeli ktoś ma wolne 2 miejsca w furce to chętnie się zabierzemy i dorzucimy do paliwa.
                        Wydaje mi się, że Piotry gdzieś pisał, że jadą furką i mają wolne miejsca.
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• yemiołka
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.02
                          • 1012

jakby co, to u nas wolna tylna kanapa, więc 3 sztuki się upchają.
                          może nawet zmieciemy z niej resztki lizaków, do żucia gum i chrupek też, co mi tam...
                          ale musielibyśta się doczołgać do Smolka.
                          wyjazd nie wiem jeszcze o której, a dowiem się pewnie w pt., jakoś 16-18 pewnie.
                          **** zbliża ludzi... :-]

Comment

• yemiołka
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.02
                            • 1012

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yemiołka Wyświetlenie odpowiedzi
                            ale musielibyśta się doczołgać do Smolka.
                            errata:
                            autostopowiczów możem zabrać z Bielan.
                            w każdym bądź razie do centrum nam niespieszno.
                            [uwaga! samochód jest niestety niebieski! nawet jeśli mój Stary twierdzi, że to zielony kolor ]
                            **** zbliża ludzi... :-]

Comment

• piotry
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2005.08
                              • 761

tak pisałem - ale już są zarezerwowane przez Jaqbę i Qbolanda :/

Comment

• centon
                                † 2017 Piwosz w Raju
                                • 2004.03
                                • 575

mam 2 miejsca w aucie na trasie warszawa siewierz. planuje wyjazd z warszawy około 11.30
                                jeżeli ktoś chętny to proszę na PW
                                Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
                                Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.

https://picasaweb.google.com/115486805717439828103

Comment

Przetwarzanie...
                                X