2008.09.12-14 - VII Wielki Zlot Forumowiczów [Zawiercie!] - ploty

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bury_wilk
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.01
    • 2655

Jeszcze bym pozlotował, choć nie wiem dlaczego, bo straszliwie nudno było...
    Naczelnik mroził wzrokiem, co chyba przełożyło się też na pogodę, ale czy mróz mógł nas powstrzymać?
    Wielkie dzięki administracji za super organizację, wszystkim od których wydębiłem piwo za rzeczone, browarowi za eliksir życia, towarzyszom wędrówki za wesoły pociąg, współspaczom za współspanie, Gwieździe za świecenie, Naczelnikowi za całokształt, grupom wsparcia za wsparcie, Wujciowi za dowiezienie Imperatora, Jacksonowi za Leszka palonego i wędzonego, Fteo za niezapomniane wrażenia estetyczne związane z różowym boa, gitarigraczom za gitarogranie, chórowi wujów za śpiewy, Ironowi za Metallicę, współgraczom za zaangażowanie, szczególnie Infamowi, za wytrwałe znoszenie fauli (ale pzrecież on to lubi ), etc, etc, etc... sorry, że dalej nei wymieniam, ale i tak już jest za długo. Wszystkim za wszystko dzięki!
    Za rok, będzie jeszcze nudniej
    Lubię kiedy się zieleni
    Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• yemiołka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.02
      • 1012

urra! udało nam się czmychnąć ukradkiem, unikając nudy pocałunków, ale żeby nie było, że zero kultury [choć i tak wiadomo, że zero], się tera uprzejmie żegnam, machając - wciąż uprzejmie - skarpetami pomarańczowymiczarnoowcowyminiemoimi, które bardzo lubią podróże na Śląsk, a nazad jeszcze bardziej.
      było tak nudno, że wpadłam na genialny koncept, by zintensyfikować tę nudę do granic wytrzymałości, ale ponieważ straszni z Was nudziarze, spać zmyliśta się już o 5! zgroza!
      a mogliśmy tak ładnie nie spać!
      a do przyszłego zlociszcza to PijackaMuzaNatchniuza łaskawie poćwiczy utrzymywanie pionu w tańcu na ławeczce, kurde! a Tabletko-Jaqby [znalazłam Q!] poćwiczą XXI-wieczne pieśni, a nie jakieś tam swoje przedwojenne ino! a Zygmuś poćwiczy z Promilem podnoszenie nogi, zamiast z mopem tańcować! no.
      czyli jak wspomnieli przedmówcy, gupio było, a tera idę se zasuszyć na pamiątkie różowe piórko, które WiadomoKto miał niewiadomogdzie....

ps. macie pozdrowienia od mojej Babci.
      gadam jej, że jej w prezencie [na 100 lat, gdyby przypadkiem znalazł się ktoś, kto o tym nie słyszał ] m.in. nalewkę wiśniową przytachałam, i pytam, czy polać.
      - A co to? - zapytała Babka. - Alkohol?
      - No alkohol.
      - A to polać!
      **** zbliża ludzi... :-]

Comment

• yemiołka
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.02
        • 1012

ps.2.
        się obiło o słuchy, jak ten i ów gadał do mojego Starego, że mu coś tam coś tam na PW.
        Niniejszym informuje się, że Jano nie pamięta swego browcowego hasła od jakiejś tam dekady.

rzyczliwy

ps.3.
        nie było dzięki za całokształt?
        no to dzięki!
        **** zbliża ludzi... :-]

Comment

• Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Łysa Wyświetlenie odpowiedzi
          Tak wcześnie się rano zerwalismy, że z nikim się nie pożegnaliśmy. Zatem pa, pa! Opowiedzcie znajomym, że macie w mojej osobie żywy przykład człowieka, który przeżył zlot bez kropli alkoholu!!!
          Trzymajcie za nas kciuki i damy znać kiedy juz się romnożę. Ale to dopiero w lutym....
          Dwóch! Dwóch człowieków! Co najmniej...
          Na Zlocie w zasadzie nikt nie pił alkoholu, wszyscy jedynie degustowaliśmy piwo... Oczywiście - z nudów .

Comment

• Justi
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2006.09
            • 135

Ja w związku z minionym zlotem chciałam zgłosić dwa postulaty:

- od przyszłego roku proponuję wprowadzić obowiazkowy, wolny od pracy dzień na pozlotowe ogarnięcie się (siedzę dzisiaj w tej robocie i w ogóle nie wiem czego ci wszyscy ludzie ode mnie chcą?)

- drugi postulat natomiast jest do szybszej realizacji i zwracam się ku wam z prośbą ogromną o postawienie jakiegoś ftpa na zdjęcia. Tak będzie chyba najprościej się nimi wymienić.

A poza tym dziękuję wszystkim za wszystko, bo wynudziłam się setnie
            I won't change to fit your plan, take me as I am!

Comment

• zythum
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2001.08
              • 8305

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
              To na zlocie był Czesio z Włatców Móch ?
              Nawet śpiewał wieloma głosami
              To inaczej miało być, przyjaciele,
              To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
              Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
              Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
              Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
              Królowie banków, fabryk, hut
              Tym mocni są, że każdy kradnie
              Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• Pogoniarz
                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                • 2003.02
                • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum Wyświetlenie odpowiedzi
                Nawet śpiewał wieloma głosami
                Gorzkie Żale?
                Last edited by Pogoniarz; 2008-09-15, 13:10.

Prawie jak Piwo
                SZCZECIN

Comment

• Strusio
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2008.09
                  • 34

Witamy

Strusio razem ze Strusiową witają na forum i dziękują Wszystkim za naprawdę udany zlot. Organizatorzy spisali się na medal.
                  Gdyby nie perswazje Centona nie byłoby nas na takiej super impezce.
                  Wszyscy i wszystko bylo SUPER.
                  Mamy kilka zdjęć które chcielibyśmy zamieścić i oczywiście wymienić się zdjęciami.
                  Pozdrawiamy i czekamy na następny zlot.
                  Strusie.
                  PS
                  Do następnego zlotu popracuję nad rozwinięciem swoich zdolności perkusyjnych. S.

Comment

• mark33
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2005.04
                    • 3283

Dotarłem, rozpakowałem autko w 4 kursach do domu i piwnicy.

Było jak zwykle nudno, zastanawiam się czy jechać za rok

Podziękowania dla Administracji za cały trud wniesiony w ustawienie tej nudy

Comment

• fteo
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.05
                      • 1139

Ta zlotowa nuda mnie kiedyś wykończy...
                      Ale w sumie dzięki samolotom dało się jakoś przeżyć...

Było niefajnie - jak zawsze...

A tak poważnie, to dziękuję wszystkim uczestnikom, a szczególnie ARTowi i Maggyk, za świetne spotkanie z piątku na niedzielę.

Proponuję, aby na następny zlot naszym KaOwcem został pirackamuza - czekam na pianino...

Aha, kiedy Promil zostanie zarejestrowany na forum?

P.s.
                      Czy Gwiazda oddała Jarkowi lat 12 swoje korale?
                      http://lotnictwo.net.pl/
                      http://www.flightradar24.com/
                      http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• siostraaa
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2005.02
                        • 90

Niestety trzydniowa beztroska dobiegła końca ....
                        Wielkie dzięki dla organizatorów oraz dla wszystkich którzy "wstawili" się na zlocie
                        Również wesołej ekipie za podróż pociągiem, Wujciowi za kurtkę, Naczelnikowi za czółko , Żąleną za dokarmianie i podwózkę pod same wrota , pogodzie za dzisiejsze konanie w pracy
                        Aaaaa bym zapomniała, jeszcze Pani, która poza listą przyjęła zamówienie na pierogi "bezmięsne" ...

Do następnego roku !!

Comment

• kangurpl
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.03
                          • 2660

No to melduję dotarcie jakąś godzinę temu do domu.
                          Gardło muszę przepłukać
                          Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                          "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• Infam
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2005.05
                            • 715

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bury_wilk Wyświetlenie odpowiedzi
                            [...] współgraczom za zaangażowanie, szczególnie Infamowi, za wytrwałe znoszenie fauli (ale pzrecież on to lubi )[...]
                            Bury_wilk raczy dworować? To były łaskotki
                            Pozdrowienia dla wesołego pociągu z Warszawki - Justi (bez B), Dagmary, Siostry, Arka, Wujcia, Burego i Podarka.
                            Dzięki dla Slawoja za wyrozumiałość.
                            W tym roku znalazła sie ekipa, która sforsowała ogrodzenie i zaciągnęła swoje zadki nad jezioro
                            Ukłony dla DarkówEB, Sezamka i Klosa
                            Magyk, Art - było nudniej niż rok temu ale dzięki!!! Dobra robota.
                            Zythum - Legia Pany!
                            Aśka i Maciek przez Was wylądowałem w tej beznadziei
                            Dzięki wszystkim innym Nudziarzom!
                            "Dużo to nie znaczy Dobrze
                            Dobrze znaczy dużo"

Comment

• kangurpl
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.03
                              • 2660

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Justi Wyświetlenie odpowiedzi
                              ....

- drugi postulat natomiast jest do szybszej realizacji i zwracam się ku wam z prośbą ogromną o postawienie jakiegoś ftpa na zdjęcia. Tak będzie chyba najprościej się nimi wymienić.

....
                              Jak będą chętni to jutro mogę postawić ftp'a, dzisiaj już mi się nie chce.
                              Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                              "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• pirackamuza
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.12
                                • 1908

Jakaś mania dziękowania...

No więc tak:
                                - Adminostwu i Wszystkim Obecnym za trzydniowe nudy, łącznie z zapomnieniem o domku nr 22 przy wyjeździe do browaru
                                - Współdomkowcom za współdomkowanie, a zwłaszcza za "wesoły samochód" w drodze do powyższego (ale było wąąąsko!)
                                - huanghuji (qrva, jak to się odmienia?), drugi raz huanghuji oraz Łukaszowi za wspólną podróż fte-i-wefte,
                                - Współpijcom za to, że na myśl o uzupełnieniu Dziennika Piwnego od razu mam migrenę
                                - Wymieniaczom za wymianki, najczęściej ze stratą dla nich
                                - Wiktorii za kontry także z zawartością
                                - kadrze piłkarskiej Browar.biz-u za meczyk zakończony rzutem kuflem do krawężnika,
                                - Współgraczom i współśpiewaczom za to, że mogę teraz mieć chrypę jak cholera,
                                - Ironowi i jego magicznemu urządzeniu, że nie wyjechałem pół godziny wcześniej,
                                - ARTowi dodatkowo za uznanie mnie za "odpowiedzialnego"
                                - ...a jeśli o Kimś zapomniałem, to dlatego, że właśnie opróżniam Książa od Pepka (no bo z pustej butelki łatwiej się kontrę odlepia)

A że miałem Zorkę 5, to zrobiłem kilka zdjęć:
                                Jeszcze trzeźwi...
                                Jeszcze trzeźwe... hmm... chociaż ta mina...
                                W międzyczasie podano do stołu...
                                Tu już się zaczyna klimacik ...
                                Niektórzy zaczęli się napychać...
                                A dla Wiktorii zabrakło drucika na kiełbaskę...
                                Niektórzy obalali po kilka kufli naraz...
                                A nazajutrz miny co niektórych mówiły same za siebie...
                                ... i to nawet tych, co w piątek z nami nie pili
                                Więc lepiej było stać tyłem do paparazzi...
                                ...lub za wszelką cenę przez parę chwil utrzymać w kupie pozycję wertykalną (a hłanghła dobitnie oznajmia, co będzie robił wieczorem)...

...i na koniec:
                                szok (pozytywny) po rozpakowaniu maneli
                                Toruń przeprasza za Radio Maryja
                                www.bobofruty.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X