2009.09.11-13 - VIII Wielki Zlot Forumowiczów [Bielkówko] - ploty

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5055

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    3. 2004.09.10-12 - Boszkowo (k. Leszna) - Browar GAB (chociaż EDI był za miedzą, tzn. lasem)
    Byliśmy wtedy także w EDIm wycieczkowo autokarem.
    Dick Laurent is dead.

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Były jeszcze 3 zloty zerowe, wszystkie od czerwca do października 2001, wszystkie pod patronatem Piasta (dzięki uprzejmości ś.p. Simona) ilość osób od 13 do dwudziestukilku. Kolejno: Srebrna Góra, Lubomierz, Sułów.

Co do Boszkowa: pierwotnie Zlot miał się odbyć pod egidą browaru Szwejk, ale jak już zaklepaliśmy noclegosy, to Szwejk padł, no i GABa poprosiliśmy, mimo sporej odległosci nie robili problemu z dowozem piwa, no i tak właśnie to się stało

Co do zlotu za rok, to widzę Lwówek Śląski - powrót browaru z zaświatówAle to wszystko jeszcze się okaże.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13956

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi

Co do zlotu za rok, to widzę Lwówek Śląski - powrót browaru z zaświatów
        Słuszna idea. Lwówek za rok a najdalej za dwa powinien być uhonorowany. Powinni do tego czasu wystartować

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9797

Słuszna idea. Lwówek za rok a najdalej za dwa powinien być uhonorowany. Powinni do tego czasu wystartować
          Za dwa byłoby akuratnie. Zanosi się na zlot "lubijełuszowy" .

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Powinni do tego czasu wystartować
            Ponoć na luzaku wystartują już na jesieni tego roku, ale, oczywiście, też póki nie wypiję, to nie uwierzę
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• VanPurRz
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.09
              • 4229

Bawcie się dobrze
              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Nie rób scen!

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13956

Czy wzorem roku po poprzedniego i "poprzedniego-poprzedniego" (a może i dalszych poprzednich, tego nie wiem, bo nie byłem), ktoś szykuje piwną niespodziankę w postaci beczki (beczek?) z czymś innym niż Amber? Przydałaby się jakaś skromna reprezentacja innego browaru. Chodzi mi po głowie zwłaszcza Gościszewo (bo najbliżej).

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Rycho_128
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2007.03
                    • 1054

Czy wzorem roku po poprzedniego i "poprzedniego-poprzedniego" (a może i dalszych poprzednich, tego nie wiem, bo nie byłem), ktoś szykuje piwną niespodziankę w postaci beczki (beczek?) z czymś innym niż Amber? Przydałaby się jakaś skromna reprezentacja innego browaru. Chodzi mi po głowie zwłaszcza Gościszewo (bo najbliżej).
                    Weź Pendragon wsiądź w swoje auto, zakup i przywieź - wypijemy
                    Gdański Browar WaRy
                    Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
                    Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13956

Primo po pierwsze - wiadomo co.
                      Primo po drugie - nie znam się na beczkach, głowicach, itp i td...
                      Primo po trzecie - są na tym forum i będą na zlocie osoby obeznane w temacie, ba nawet praktykujące takie zakupy.

Primo po czwarte, Rychu, masz autobus na osiedle co pół godziny od dziś, cieszysz się?

Comment

• Rycho_128
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2007.03
                        • 1054

Primo po pierwsze - wiadomo co.
                        Primo po drugie - nie znam się na beczkach, głowicach, itp i td...
                        Primo po trzecie - są na tym forum i będą na zlocie osoby obeznane w temacie, ba nawet praktykujące takie zakupy.

Primo po czwarte, Rychu, masz autobus na osiedle co pół godziny od dziś, cieszysz się?
                        Z autobusu cieszę się jak cholera, a zwłaszcza moja córka, która jeszcze prawa jazdy nie ma (ale ma mieć, hehe). Ucywilizowało nam się osiedle.
                        Ja wiem, że byłem złośliwy, pisząc posta #99, ale na pocieszenie dodam, że rzadko mi się zdarza bycie złośliwym.
                        Gdański Browar WaRy

Comment

• Maggyk
                          Szara Adminiscjencja
                          🍼
                          • 2004.05
                          • 5618

Ja w innej kwestii - jeśli to miałaby być niespodzianka to takie działanie należałoby utrzymać w tajemnicy, aż do zlotu. W przeciwnym wypadku co to za niespodzianka
                          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                          Piwo domowe -
                          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13956

W porządku, niech to będzie niespodzianką
                            Chciałem tylko podsunąć myśl gdyby jeszcze nikt na nią nie wpadł

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13956

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Z autobusu cieszę się jak cholera.
                              Teraz będziesz mógł częściej zjeżdżać z górki do miasta by się napić piwa. Ba! nawet będziesz mógł równie często wracać

A żeby tak nie być całkiem poza tematem, to na pierwszym przystanku na Świętokrzyskiej (przy kościele) chyba zatrzymuje się też PKS do Przywidza? Sprawdź to, nie musiałbyś drałować tyle do centrum w drodze na zlot.

Comment

• Rycho_128
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2007.03
                                • 1054

Teraz będziesz mógł częściej zjeżdżać z górki do miasta by się napić piwa. Ba! nawet będziesz mógł równie często wracać

A żeby tak nie być całkiem poza tematem, to na pierwszym przystanku na Świętokrzyskiej (przy kościele) chyba zatrzymuje się też PKS do Przywidza? Sprawdź to, nie musiałbyś drałować tyle do centrum w drodze na zlot.
                                Sprawdziłem, zatrzymuje się, są dość często. Tomek35 też skorzysta
                                Gdański Browar WaRy

Comment

Przetwarzanie...
                                X