2010.09.10-12 - IX Wielki Zlot Forumowiczów [Lwówek Śląski] - plotki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9797

Ad. 1. nie chciałem wychodzić przed ARTkiestrę, ale dobra... Zadzwoniłem, miła pani zeznała, że da się .
    Ad. 2. do kiedy powinniśmy się określić z wolną kubaturą bagażnika?

Czuwaj!

Comment

• chemmobile
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.03
      • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
      1. czy jest szansa na kupienie śniadania w sobotę i niedzielę na miejscu lub w pobliżu?
      Ze strony http://www.zlotypr.pl/cennik.html wynika, że w restauracji jest możliwość zorganizowania śniadania.
      We wsi Złoty Potok (800 metrów od miejsca naszego pobytu), naprzeciwko zjazdu do ośrodka jest mały sklepik, który zapewne będzie czynny w sobotę.
      Ewentualne zakupy najlepiej zrobić w piątek po drodze na zlot lub w sobotę przy okazji zwiedzania browaru we Lwówku (browar znajduje się w centrum miasta).
      Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23975

2. Im wcześniej tym lepiej.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Promil03
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2007.10
          • 2833

Ja mógłbym przytachać beczkę czegoś ciemnego z Zawiercia. Kwestia dogadania się z właścicielem.

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23975

Generalnie sprawy obgadawcze załatwię, chodzi o odbiór, opłacenie (do rozliczenia na Zlocie), przetransportowanie na Zlot a potem zwrócenie beczki do browaru.
            Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-07-01, 17:04.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Promil03
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2007.10
              • 2833

Nie ma sprawy. Jeśli będzie akurat coś ciekawego z Zawiercia podejmę się w/w działań.

Comment

• macas
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2008.02
                • 680

Pytanko, czy z przyczyn nie do końca zależnych ode mnie, nie dam rady "oblecieć" całego zlotu, ale mógłbym się podłączyć w sobotę we Lwówku i zakończyć ogniskiem ?????
                Czy taka wersja by wchodziła w grę, ewentualnie ostatecznie samo zwiedzanie browaru ?????
                Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
                Beniamin Franklin

Comment

• JAckson
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                  Tym razem będzie Lech Niskopalony niedopasteryzowany.
                  Ale wymagania. Oczywiście zrobimy wszystko, by zadowolić gusta naszego targetu premium
                  MM961
                  4:-)

Comment

• naczelnik
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.08
                    • 1884

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                    Ale wymagania...
                    Jackson, powinienes podnosic poprzeczke i tym razem przygotowac specyfik z pomoca dymu podwojnie mrozonego
                    Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
                    Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• Pancernik
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9797

Heh, chciałem Was wpuścić podstępnie w tzw. politykę nekrofilną, ale zachowaliście rewolucyjną czujność browarbizerską .

Ze spraw ważniejszych - WSTĘPNIE deklaruję się na dotaskanie na Zlot i z powrotem jakiejś beczuni z Konstancina (chyba, że preferujecie Jabłonowo, mam bliżej ).
                      Gdyby ktoś podał mi wymiary takiej potencjalnej beczułki, byłbym pewnie w stanie określić się bardziej konkretnie .

Comment

• piotry
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2005.08
                        • 761

moje propozycje kegów:

1. z Zawiercia - ostatnio na VI WWP piliśmy czekoladowe moim zdaniem było to jedno z lepszych piw polskich na tym festiwalu

2. z Konstancina - dla mnie bestseller to zdrojowe -ale nie koniecznie będzie ok jak będzie zimno :/

dodatkowo w sprawie dojazdu
                        we wcześniejszych plotach pisałem już o tym, więc teraz tylko przypomnę
                        zastanawiam się czy nie warto wynająć busa z Wrocławia, może wyjść taniej i szybciej niż innym transportem. polegało by to na tym że uczestnicy spotkali by się w pobliżu czeskiego raju niedaleko dworca PKP wyjazd jakiejś omówionej godzinie. Tym którzy byliby wcześniej mogliby zajść do czeskiego na herbatkę albo nawet piwo

to tyle
                        pozdrawiam
                        piotry

Comment

• Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13956

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                          Gdyby ktoś podał mi wymiary takiej potencjalnej beczułki, byłbym pewnie w stanie określić się bardziej konkretnie .
                          Dziwne, nie znasz wymiarów beczułki, a przecież, o ile dobrze pamiętam, to do Siewierza przywiozłeś takie dwie? Jedna nawet była mocno "szampańska"

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13956

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzi
                            we wcześniejszych plotach pisałem już o tym, więc teraz tylko przypomnę
                            zastanawiam się czy nie warto wynająć busa z Wrocławia, może wyjść taniej i szybciej niż innym transportem. polegało by to na tym że uczestnicy spotkali by się w pobliżu czeskiego raju niedaleko dworca PKP wyjazd jakiejś omówionej godzinie. Tym którzy byliby wcześniej mogliby zajść do czeskiego na herbatkę albo nawet piwo
                            Dobry pomysł, przy "CzR", po drugiej stronie ulicy (przy targowisku) jest nawet parking, co prawda płatny, ale to szczegół. ten bus mógłby też przy okazji dowieść kogoś z Gryfowa.
                            Chyba, że chemmobile szykuje też jakiś transport, bo coś wspominał.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pancernik
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.09
                              • 9797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                              Dziwne, nie znasz wymiarów beczułki, a przecież, o ile dobrze pamiętam, to do Siewierza przywiozłeś takie dwie? Jedna nawet była mocno "szampańska"
                              Tak było... Ale wymiarów nie pomnę, a tamto moje źródełko wyschło... Poza tym, to nie były KEG-i, tylko jakieś-takie konstrukcje z (latającym ) kranikiem.
                              Jeszcze przyszła mi do głowy opcja "ucka", tzn. ew. po drodze może mógłbym wziąć beczunię z np. Łódzkim Mocnym...? Chociaż świeży Glob też wchodzi w plenerze, że hej!

Comment

• slavoy
                                🥛🥛🥛
                                • 2001.10
                                • 5055

Łódzkie Mocne dobrym piwem jest, ale na pewno nie jest piwo sesyjne. Na Zlocie szkoda szybko chodzić spać
                                Glob byłby gites - 100 lat nie piłem nic z Łodzi z pipy.
                                Dick Laurent is dead.

Comment

Przetwarzanie...
                                X