2010.09.10-12 - IX Wielki Zlot Forumowiczów [Lwówek Śląski] - plotki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9797

Dlatego nawet nie wspomniałem o porterze... .
    Koncepcja "ucka" nie jest taka zła, będę nad nią intelektualnie pracował przez najbliższe dni .

A co z tym beczkowym gabaryto-obmiarem?

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13956

A oni w tej Łodzi jeszcze beczkują?
      Jest jeszcze koncepcja pt. Bartek prosto z browaru

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23975

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
        Dlatego nawet nie wspomniałem o porterze... .
        Koncepcja "ucka" nie jest taka zła, będę nad nią intelektualnie pracował przez najbliższe dni .

A co z tym beczkowym gabaryto-obmiarem?
        ojej z neta nie umieta kożyzdadź:

50l DIN/EURO:

600 mm (high) 381 mm (ø steel keg)

lub

532 mm (high) 408 mm (ø steel keg)
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• iron
          🍼🍼
          • 2002.08
          • 6771

ART w temacie faktowym:
          Po zapoznaniu się z niniejszym tematem proszę zatem wszystkich chętnych o radosne deklaracje przyjazdu w temacie zgłoszeniowym (będzie uruchomiony gdy tylko poznam szczegóły domkowoliczboosobowe)

Rozumiem, że szczegóły domkowoliczbowe zostały wysłane z ośrodka ślepym i kulawym kurierem i jeszcze nie dotarły do Opola
          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• macas
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2008.02
            • 680

ART, ja zapytowywuję jeszcze raz, czy ewentualnie do zwiedzania można by się podłączyć ???
            Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
            Beniamin Franklin

Comment

• sergioP
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.09
              • 1271

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
              ART w temacie faktowym:
              Po zapoznaniu się z niniejszym tematem proszę zatem wszystkich chętnych o radosne deklaracje przyjazdu w temacie zgłoszeniowym (będzie uruchomiony gdy tylko poznam szczegóły domkowoliczboosobowe)

Rozumiem, że szczegóły domkowoliczbowe zostały wysłane z ośrodka ślepym i kulawym kurierem i jeszcze nie dotarły do Opola
              Innych nie było pod ręką, a ten mówił, że wie gdzie to jest
              - Wiesz Luciu, co ci powiem?
              - ???
              - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
              Dzień dobry panu.
              Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23975

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas Wyświetlenie odpowiedzi
                ART, ja zapytowywuję jeszcze raz, czy ewentualnie do zwiedzania można by się podłączyć ???
                Możesz oczywiście nie wykorzystać pełnego programu Zlotu. Do tego nie potrzeba mojej akceptacji
                Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-07-04, 14:17.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23975

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
                  ART w temacie faktowym:

Jak poznam szczegóły to dam znać. Ośrodek na razie nie grzeszy tempem odpowiedzi na moje zapytania a telefon odbierany jest nadzwyczaj rzadko

Comment

• Pancernik
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                    A oni w tej Łodzi jeszcze beczkują?
                    Jest jeszcze koncepcja pt. Bartek prosto z browaru
                    Hmmm..., czy beczkują, to nie wiem, ale może tam także mamy swoich informatorów?

Co do transportu jakiejś beczki na Zlot, bezmózga elektronika podała mi, że jadąc do Złotego Potoku mam:

A) bezpośrednio od 463 do 518 km (różne opcje: szybko/krótko/optymalnie) oraz zajmie mi to od 8.08 do 9.09 (h.min.).
                    B) zahaczając o BŁ, odpowiednio od 463 do 468 km (krócej niż bezpośrednio ) oraz od 8.49 do 9.04 (także częściowo szybciej!).
                    C) zawijając po KEG-a do Cieśli, wychodzi od 489 do 553 km, a czasowo od 9.08 do aż 10.18.
                    D) robiąc jednak tzw. kurdepoloń, czyli jadąc najpierw do Łodzi, a potem do Cieśli, byłoby to od 486 do 578 km, czasowo od 9.36 do 10.23.

Czyli, biorąc pod uwagę wartości graniczne: od 463 do 578 km i od 8.08 do 10.23.
                    Szaleeeństwo, bo do tego dochodzi konieczność powrotu taką samą trasą, żeby oddać puste beczki... (w niedzielę?)

Reasumując: opcja "łódzka" mogłaby być wykonalna, o ile jeszcze beczkują .

Comment

• vociek
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.09
                      • 119

Ile waży taka beczka? Oceniam, że jeśli jest to 50-litrowa to waży ok. 7o kg. Niech ktoś mnie sprostuje jeśli się mylę.
                      Jeśli tak to mógłbym przywieźć 4 beczułki - Cieśle, Złoty Róg, ewentualnie Namysłów (chociaż ten wariant drogi byłby baaaardzo wydłużony).

Comment

• Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

Głosuję za Złotym Rogiem

jeśli chodzi o Bartka, to daaaawno już nie piłam smacznego egzemplarza, nie boicie się?
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13956

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                          Głosuję za Złotym Rogiem

jeśli chodzi o Bartka, to daaaawno już nie piłam smacznego egzemplarza, nie boicie się?
                          No chyba prosto z browaru musiałby być smaczny. Pod koniec maja piłem w Ostrowie Wlkp i był rewelacyjny.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• woosaa
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2005.07
                            • 1554

[QUOTE=Marusia;907111]Głosuję za Złotym Rogiem

Jestem podobnego zdania.
                            mb WOS

Comment

• vociek
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.09
                              • 119

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                              Generalnie sprawy obgadawcze załatwię, chodzi o odbiór, opłacenie (do rozliczenia na Zlocie), przetransportowanie na Zlot a potem zwrócenie beczki do browaru.
                              Rozumiem, że w tej chwili mam tylko czekać na informację co i gdzie mam odebrać?

Comment

• leona
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2009.07
                                • 5853

Jeśli uda mi się pojechać to w rachubę wtedy wchodzi wzięcie beczki ze Szczyrzyca.
                                Ale wobec faktu, iż sam umieściłem się na liście rezerwowej, jedynie sygnalizuję możliwość

Comment

Przetwarzanie...
                                X