2010.09.10-12 - IX Wielki Zlot Forumowiczów [Lwówek Śląski] - plotki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Już prawie płaciłem, ale przypomniałem sobie, że w temacie informacyjnym jest taki żartobliwy zapis:

Nie chcę jeść kiełbasy zlotowej...

Twoja strata!

który chciałbym jednak całkiem na poważnie wyjaśnić. Z oczywistych powodów nie zjem tej kiełbasy, no i nie chciałbym za tę przyjemność płacić 20 zł. Jest jakaś alternatywa, jak w zeszłych latach?

Comment

• chemmobile
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.03
      • 2168

Żą, dodatkowa porcja chleba i musztardy
      Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Promil03
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2007.10
        • 2833

Żą, zapłać normalnie, wypijesz sobie za to dodatkowe piwo. Jedno więcej niż my.

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23975

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
          Już prawie płaciłem, ale przypomniałem sobie, że w temacie informacyjnym jest taki żartobliwy zapis:

Nie chcę jeść kiełbasy zlotowej...

Twoja strata!

który chciałbym jednak całkiem na poważnie wyjaśnić. Z oczywistych powodów nie zjem tej kiełbasy, no i nie chciałbym za tę przyjemność płacić 20 zł. Jest jakaś alternatywa, jak w zeszłych latach?
          Na pewno coś będzie

Ale... przecież przyjemność niejedzenia kiełbasy jest warta co najmniej 4 dychy
          Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-07-08, 21:41.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

"Coś" będzie...

Prześlę na PW listę interesujących mnie potraw czterodaniowych. Oczekuję szybkiej odpowiedzi.

Comment

• JAckson
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2004.05
              • 6123

"Coś" będzie...

Prześlę na PW listę interesujących mnie potraw czterodaniowych. Oczekuję szybkiej odpowiedzi.
              A czy wiadro ziemniaków i wiązka siana nie brzmi kusząco?
              MM961
              4:-)

Comment

• jacer
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2006.03
                • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                Ale... przecież przyjemność niejedzenia kiełbasy jest warta co najmniej 4 dychy
                aaaa, to jakaś tradycja Znamy to, znamy, z Żywca 2008. Miała być kiełba, nie było, miało być piwo, eee no było. Przejdź się po domkach i poszukaj ludziom po lodówkach, pewno ktos wziął wasze dwie skrzynki
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

Comment

• anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10785

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                  No chyba prosto z browaru musiałby być smaczny. Pod koniec maja piłem w Ostrowie Wlkp i był rewelacyjny.
                  Piłem już kwasa prosto z Tego browaru
                  Mniej książków więcej piwa

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23975

"Coś" będzie...

No i co z tą listą tatku?

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23975

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vociek Wyświetlenie odpowiedzi
                      Rozumiem, że w tej chwili mam tylko czekać na informację co i gdzie mam odebrać?
                      Na razie tak, chyba że przy okazji rozeznanie wstępne byś poczynił jakie piwo mogą nalać w beczkę, jaki fitting ma owa beczka i ile kosztuje piwo/ew. kaucja

Comment

• Maggyk
                        Szara Adminiscjencja
                        🍼
                        • 2004.05
                        • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vociek Wyświetlenie odpowiedzi
                        Rozumiem, że w tej chwili mam tylko czekać na informację co i gdzie mam odebrać?
                        Teraz to marsz do tego tematu:
                        http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=88417.
                        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                        Piwo domowe -
                        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                          No i co z tą listą tatku?
                          O, coś z tego może być: http://www.india.pl/index.php?link=p...wegetarianskie

Comment

• Maggyk
                            Szara Adminiscjencja
                            🍼
                            • 2004.05
                            • 5618

Spoko:
                            warzywa kulki - rzodkiewka
                            Mieszanka warzyw, - tu spokojnie mrożonkę o tej nazwie kupimy w każdym markecie
                            Smażone ziemniaki - pieczone w ognisku są na każdym zlocie często wyjmowane rano bardziej przypominają węgiel
                            Świeża papryka z nadzieniem ziemniaczanym - Silvian coś pisał że weźmie jakieś fajne papryczki to nie widzę problemów byś napakował do nich ziemniaków z postu powyżej

No i kwestia czterech dań wegetariańskich się nam rozwiązała.
                            Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                            Piwo domowe -
                            Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                            PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23975

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                              aaaa, to jakaś tradycja Znamy to, znamy, z Żywca 2008. Miała być kiełba, nie było, miało być piwo, eee no było. Przejdź się po domkach i poszukaj ludziom po lodówkach, pewno ktos wziął wasze dwie skrzynki
                              A tego, to przykro mię, nie kumam.

Comment

• vociek
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.09
                                • 119

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
                                W tym wątku już byłem. Powiem tak - ja nikogo nie znam (oprócz tych których spotkałem w Kaliszu) i nikt nie zna mnie, więc nie będę się wklepywał do żadnego domku. Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Jako nowy mogę nalewac piwo i będę odnosił się z szacunkiem do starszych. Mam nadzieję, że ktoś mnie przygarnie.
                                I jeszcze pytanie ignoranta do ARTa - co to jest fitting beczki

Comment

Przetwarzanie...
                                X