2011.09.09-11 - X Wielki Zlot Forumowiczów [Olsztyn] - dojazd

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23954

Może wystarczy popatrzeć na załączoną mapkę z dzyndzelkiem
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• chemmobile
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.03
      • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
      Wg mojego tomtoma współrzędne ośrodka 53° 34' 56" N 20° 16' 57" E (podane na stronie www) to jest centrum Olsztynka. Czy ktoś ma dokładniejsze?
      Ja mam - mapy papierowe, targeo.pl, googlemaps i zumi.pl. Czasami też koniec języka robi za przewodnika .
      Zresztą, chyba googleEarth podaje współrzędne.
      Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Wg targeo współrzędne ośrodka to:
        53°34'50.159"N, 20°22'44.472"E
        lub w systemie dziesiętnym:
        53.58060°N, 20.37902°E

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• zgoda
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 3516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
          Ja mam - mapy papierowe, targeo.pl, googlemaps i zumi.pl. Czasami też koniec języka robi za przewodnika .
          Zresztą, chyba googleEarth podaje współrzędne.
          Od patrzania na papierowę mapę mój gps nie będzie wiedział dokąd chcę jechać, ale przynajmniej znalazłem współrzędne tej wsi w wikipedii.

53° 34' 43" N, 20° 22' 35" E
          Last edited by zgoda; 2011-08-09, 12:59.
          Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Pancernik
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.09
            • 9792

Od patrzania na papierowę mapę mój gps nie będzie wiedział dokąd chcę jechać,
            No, to jak nam się w d**ę stracisz, będzie okazja na zlocie do gry terenowej z kuflem piwa w garści pod budującym tytułem "Szukanie zgody" .

Comment

• zgoda
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.05
              • 3516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
              No, to jak nam się w d**ę stracisz, będzie okazja na zlocie do gry terenowej z kuflem piwa w garści pod budującym tytułem "Szukanie zgody" .
              Na czworakach!

Comment

• slavoy
                🥛🥛🥛
                • 2001.10
                • 5055

Kurde, gdzie są te czasy, gdy gawiedź przed zlotem umawiała się na pociągi, i z całej Polski zjeżdżały vlakami ekipy integrujące się już w przedziałach...
                A teraz połowa ogranicza w sobotę imprezowanie, a na ostatni dzień dmucha w alkomaty i chodzi pod...denerwowana

Dupy wam się wyekskluziwowały. Dziadziejecie

Ach ta jedenastogodzinna podróż "włóczęgą południa" Wrocław->Zwierzyniec, do którego po drodze dosiadały się kolejne ludzie...
                Dick Laurent is dead.

Comment

• chemmobile
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2009.03
                  • 2168

Kurtka na wacie, a ty czym będziesz jechał w obie strony?
                  Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• slavoy
                    🥛🥛🥛
                    • 2001.10
                    • 5055

Od Pruszkowa i z powrotem vlakiem, podróż rozszerzona m.in. o Kanał Elbląski.
                    Do Pruszkowa fordziawsonem, ze względu na odstawienie psa... Już się cieszę na korki, dziury, zwężenia i TIRy, zamiast siedzieć i popijać piwko zanurzając się w lekturze, bądź krajobrazie.
                    Dick Laurent is dead.

Comment

• chemmobile
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2009.03
                      • 2168

No kurcze, sam całej trasy pociągiem nie zaliczysz
                      Perspektywa samotnej jazdy pociągiem na zlot mi nie odpowiadała, więc przykleiłem się do Basików i ich autka. Powrót to będzie zapewne kombinacja autobusowo-kolejowa. Myślałem też o samolocie z Warszawy do Wrocławia, ale bilety promocyjne skończyły się... kilka miesięcy temu

Comment

• zgoda
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.05
                        • 3516

Picie w pociągu to kosztowna zabawa, 100zł minimum. Jak mam nie pić w pociągu, to wolę nie pić we własnym samochodzie.

Comment

• fuliano
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2010.07
                          • 1835

Picie w pociągu to kosztowna zabawa, 100zł minimum. Jak mam nie pić w pociągu, to wolę nie pić we własnym samochodzie.
                          Ale w wagonach restauracyjnych już można

Comment

• leona
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2009.07
                            • 5853

Dawno temu, jak kupowałem piwo od konduktora to nie doliczał takiej "kaucji" ale czasy się niestety zmieniają

Comment

• Rycho_128
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2007.03
                              • 1054

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedzi
                              post #4 nadal aktualny. I to "nic pewnego" robi się coraz bardziej pewne.
                              "Bardziej pewne" jest już pewne na 100%, ale - jak patrzę - chętnych z Gdańska nie ma i nie będzie. Piotrrat z kompanią jadą zapewne swoim majbachem, więc... ale jakby kto chętny - dwa miejsca są. A może ktoś na trasie się przysiądzie? Byłoby miło.
                              Gdański Browar WaRy
                              Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
                              Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

Comment

• Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

Może Budvar?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
                                X