2012.09.07-09 - XI Wielki Zlot Forumowiczów - ploty

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Basik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.06
    • 1308

Ogłaszam ekspresowy-zlotowy konkurs: do wygrania Kindl Berliner W., któremu termin upłynął w sierpniu br. ( jakie pytanie- taka nagroda )

Pytanie dotyczy naszej ostatniej podróży do Rumunii. Otóż w jednym z lokali w Sybinie, w menu znaleźliśmy "Polski Piwo". W związku z powyższym:
    Pytanie nr 1: które słowo "Polski" czy "Piwo" oznacza w naszym języku piwo ?
    Pytanie nr 2: co to jest "Polski Piwo" ?

Na odpowiedzi, wyłącznie na forum, czekamy do jutra do godz. 12.00. Ogłoszenie szczęśliwego zwycięzcy nastąpi w dniu jutrzejszym.

Comment

• leszcz007
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2010.04
      • 100

bez sensu...... nie ma w Wikipedii

Comment

• Ahumba
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛
        • 2001.05
        • 9055

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Basik Wyświetlenie odpowiedzi

Przecież to jest proste:
        będę strzelał -
        pyt 1 - piwo
        pyt 2 - najbardziej regionalne polskie piwo, czyli - Tyskie

albo i nie
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Nagroda jest po terminie - zapewne już skwaśniało
          Last edited by Pendragon; 2012-09-06, 20:16.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Gringo
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2007.07
            • 2160

Może piwo z sokiem ?

Comment

• Basik
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.06
              • 1308

Ogłaszam ekspresowy-zlotowy konkurs: do wygrania Kindl Berliner W., któremu termin upłynął w sierpniu br. ( jakie pytanie- taka nagroda )
              P.S. 1 a że nagroda tylko jedna, to zmuszeni jesteśmy podnieść poprzeczkę- będzie się należała za pierwszą, pełną, prawidłową odpowiedź na oba pytania konkursowe
              P.S. 2 organizator nie ponosi odpowiedzialności za skwaśniałe piwo
              Last edited by Basik; 2012-09-06, 20:28.

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Może jakaś podpowiedź? Czy można kogoś pozdrowić?

Comment

• piotry
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2005.08
                  • 761

Dodam, że wygrywa odpowiedź najbardziej bliska - więc ktoś wygra

Organizatorzy, z przyczyn organizacyjnych, zorganizowali konkurs w ten sposób, że nie istnieje możliwość organizowania pozdrowień. Za utrudnienia organizacyjne przepraszamy.
                  Last edited by piotry; 2012-09-06, 20:49. Powód: Organizacja, tempranillo Rulez !

Comment

• Justi
                    • 2006.09
                    • 135

Ja chętnie wezmę udział w konkursie:

1 - żaden wyraz nie oznacza piwa, bo "piwo" to po rumuńsku "bere"
                    2 - Polski piwo to piwo z sokiem malinowym

Pytanie dotyczy naszej ostatniej podróży do Rumunii. Otóż w jednym z lokali w Sybinie, w menu znaleźliśmy "Polski Piwo". W związku z powyższym:

Na odpowiedzi, wyłącznie na forum, czekamy do jutra do godz. 12.00. Ogłoszenie szczęśliwego zwycięzcy nastąpi w dniu jutrzejszym.
                    Last edited by Justi; 2012-09-06, 21:23.
                    I won't change to fit your plan, take me as I am!

Comment

• Justi
                      • 2006.09
                      • 135

To znaczy, że nie będzie w tym roku gitary ani wodziereja przy ognisku?
                      bez sensu...
                      Pomijając fakt, że odłożyłam zestaw etykiet (i 2 kapsle!) dla Ciebie....

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedzi
                      Moi drodzy, bawcie się dobrze na Zuocie. Pamiętajcie, że pijąc z umiarem można spożyć każdą ilość alkoholu!
                      Mnie w tym roku nie będzie, ale wiadomy refren chyba dacie zaśpiewać sami
                      I won't change to fit your plan, take me as I am!

Comment

• Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Może objawi się jakiś nowy, albo bardzo dawno skrywany talent?
                        Mnie też nie będzie. Nie wiem na kogo zwalicie winę, gdy zabraknie kiełbasy.
                        Gdyby komuś zabrakło już w piątek, to może mnie ścigać wieczorem w Cieszynie, następnie na ziemiach czeskich, lub zaczaić się we wtorek w Chrząstawie.
                        Na zdrowieeee!
                        Last edited by Pendragon; 2012-09-06, 21:44.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Ahumba
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.05
                          • 9055

.
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Justi Wyświetlenie odpowiedzi

1 - żaden wyraz nie oznacza piwa, bo "piwo" to po rumuńsku "bere"
                          Justi, nie wiedziałem, że Twoim językiem jest rumuński
                          Last edited by Ahumba; 2012-09-06, 21:48.
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Basik
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.06
                            • 1308

Zlot bez Pirackiej czy Piracka bez zlotu ? I tak bez sensu....
                            I bez Pendiego...

Comment

• Mason
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2010.02
                              • 3280

No cóż, trzeba będzie odwołać Zlot. A mi taki fajny kwasiżur wyszedł na chrzest
                              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

Kurczę, to chyba jednak będę musiał wziąć bandżolkę... Ale ja się wstydzę i wciąż znam tylko kilka kawałków na krzyż. Zresztą i tak nie wiem, czy do Ahumbowozu się zmieści.

Comment

Przetwarzanie...
                                X