Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel
To weź ze sobą końcówki, przepnij i polewaj. Albo w zwykłym kegu przywieź. Ja tak zrobiłem. Tylko liczył bym na coś wyjątkowego i nie mam na myśli "wyjątkowo udanego pilsa"
Szybkozłączki z wężami to najmniejszy problem. Zwykłego kega nie mam i raczej nie będę miał, nie te gabaryty i pojemność.
We wrześniu spożywa się to, co fermentuje latem, czyli pszenice, belgi i brytyjskie, dlatego wspomniałem o urozmaiceniu wyboru piwa.
He, gdyby połączyć kwestie Justi i Maremali (przypadkowo... ), to gdyby zlot był w Jabłonowie, przyjechałbym rowerem, reprezentując grupę "boatpeople" (ludzi z Łodzi ).
Witnica nie jest zła, byłem w czerwcu . Daliby nam KEG-a jagodowego, po ciemaku nikt by się nie kapnął...
Okolica turystycznie przyjazna, do getrenków w Enerde bym se śmignął, międzylądowanie restauracyjne zrobił (Bydgoszcz/Poznań), w zasadzie to idę się już pakować .
Ja nie lubię blisko więc nie bedę kibicował Raciborzowi
Z Polski to odpowiadałoby mi:
1. Miłosław - mało poznane okolice, i w końcu bym może napił się piwa z Brovarii.
2. Witnica - gdyby ośrodek był w otulinie Parku Narodowego Ujścia Warty to mogłoby być naprawdę turystycznie ciekawie. do tego z Kostrzyna jeżdzą pociągi do Berlina.
Chciałem przypomnieć, że w przypadku Raciborza padły już na forum (jakieś pół roku temu?) nawet propozycje konkretnych dwóch ośrodków z dogodnym dojazdem kolejowym. nazw i linków już nie pamiętam, ale chodziło o 2 ośrodki w okolicach Nędzy, na trasie Rybnik - Racibórz.
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
(jak zwykle nieco chaotycznie, bo i późno ale i tak dwa dni wcześniej niż ostatnio i jak zwykle tumult innych zajęć na głowie, a trzeba ogłosić co najważniejsze)
Ponieważ iż albowiem onegdaj na ostatnim Zlocie Art zaraźliwie szerzył swoje zainteresowanie zorganizowaniem następnego Złotu przez dowolnego chętnego zlotowicza, to pojawiła się koncepcyja Zlotu u braci Czechów. Niniejszym informuję, że koncepcyja ta ma spore szanse na realizację. Znaczy...
Comment