III Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie: propozycja konkursu

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mjp
    † 1963-2021 Piwosz i fajczarz w raju
    • 02-2004
    • 954

    Ja w sobotę butelkuję....
    Maciek
    Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)

    Comment

    • Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 02-2001
      • 14936

      To się okaże. Ja dostanę słód karmelowy dopiero w przyszłym tygodniu.

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 02-2001
        • 20221

        Kurka, przeginacie, będe musiała zrobić cztery kategorie konkursowe:
        1. piwo dolne
        2. piwo górne
        3. piwo dolne niedoleżakowane
        4. piwo górne niedoleżakowane
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 02-2001
          • 14936

          Bez przesady, w XIX w. uważano, że piwo leżakujące tydzień nadaje się już do spożycia. Ważne, żeby gaz miało, a długość leżakowania to jak sprawdzi?

          Moje pogiełdowe miało tydzień i wytrąbiliście całą beczkę

          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 02-2001
            • 20221

            Wypić to się wszystko wypije Rekord ze Slavoyem pobilismy moją warką nr 8 - Upalne - piliśmy je już od drugiego dnia po zabutelkowaniu, bo się nagazowało i piana była, po tygodniu nie było już połowy warki
            Ale do konkursu jednak piwa powinny być też trochę odleżakowane, żeby wyszło z nich, co ma wyjść, a nie tylko smak młodego piwka
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • mapajak
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 12-2002
              • 1187

              Moje konkursowe już w butelkach. Odfermentowało do 4 Blg, jest idealnie klarowne, bardzo smaczne i pięknie pachnie karmelem. Właściwie brakuje mu tylko nagazowania.

              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 02-2001
                • 20221

                Piwka konkursowe wyszły przepyszne! Zwłaszcza dolna fermentacja - gorna cosik mało piany ma, jak się nie poprawi, to jej nie wystawię, chociaż smakowo niczego jej nie brakuje

                Muszę się ograniczyć, bo juz łącznie trzecia butelka dolnej poszla do spozycia, a tu jeszcze dwa miechy, jak tak dalej pójdzie ot nic na konkurs nie zostanie
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • Ahumba
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 05-2001
                  • 8978

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                  Muszę się ograniczyć, bo juz łącznie trzecia butelka dolnej poszla do spozycia, a tu jeszcze dwa miechy, jak tak dalej pójdzie ot nic na konkurs nie zostanie

                  Tak się zastanawiam, czy swoich końkursowych za szybko Ci nie powierzyłem.
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 02-2001
                    • 20221

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
                    Tak się zastanawiam, czy swoich końkursowych za szybko Ci nie powierzyłem.
                    Powiem Ci, że jest gorzej: Slavoy je ma
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • Ahumba
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 05-2001
                      • 8978

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                      Powiem Ci, że jest gorzej: Slavoy je ma
                      No to fajnie. Zostawić piwo w nieczynnej (uszkodzonej) drukarni.
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                      Comment

                      • Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 02-2001
                        • 20221

                        Nie martw się, jakoś to będzie. Ale na wszelki wypadek nie wypij wszystkiego przed Warsztatami
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment

                        • Marcin_wc
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 09-2005
                          • 2115

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                          Kurka, przeginacie, będe musiała zrobić cztery kategorie konkursowe:
                          1. piwo dolne
                          2. piwo górne
                          3. piwo dolne niedoleżakowane
                          4. piwo górne niedoleżakowane
                          A będzie kategoria kwasiżur górny i dolny?

                          Comment

                          • mapajak
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 12-2002
                            • 1187

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajak
                            Chyba butelki, które mają pojechać do Wrocławia potrzymam ze 2 tygodnie w cieple, aby przyspieszyć proces dojrzewania.
                            10 dni w temperatrze pokojowej i piwo jest już delikatnie nagazowane. Teraz dojrzewa sobie w chłodzie piwnicy.

                            Comment

                            • joelka
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 03-2005
                              • 817

                              A ja chętnie podkradłabym od każdego z konkursowiczów po butelczynie żeby wiedzieć jak się ma moje piwo do pozostałych. Normalnie już mam tremę Ale się będzie działo, oj działo oj będzie

                              Comment

                              • Ahumba
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🍼🍼
                                • 05-2001
                                • 8978

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelka
                                A ja chętnie podkradłabym od każdego z konkursowiczów po butelczynie żeby wiedzieć jak się ma moje piwo do pozostałych. Normalnie już mam tremę Ale się będzie działo, oj działo oj będzie
                                Jeśli o mnie chodzi, to nic nie musisz podkradać. Zamierzam wziąć kilka buteleczek warsztatowego i chętnie wymienię się na podobne piwko.
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                                Comment

                                Przetwarzanie...