Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
III Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie: propozycja konkursu
Do piątku trzeba ustalić recepturkę. W międzyczasie napisał do mła Zdrój, że może by do konkursu podciągnąć recepturę tak, żeby mieściła się w rodzajach piw startujących w konkursie w Żywcu. Argumentem m.in. jest to, że piwowarzy mieliby możliwość podwójnego zwycięstwa w jednym roku tym samym piwem
Jedyny rodzaj piwa, który by wg mnie się nadał, to Pale Ale - ale pytanie:
-Pale Ale jak sama nazwa wskazuje to piwo górnej fermentacji.
Czy widzicie w tym sens (to do dolniaków piszę) żeby zrobić piwo dolnej fermentacji w stylu Pale Ale? Osobiście nie widzę przeszkód, ale proszę o wypowiedzi osób zainteresowanych wzięciem udziału w końkursie, w piątek po przedyskutowaniu sprawy zamieszczę finalną propozycję, bo w weekend zamierzam już uwarzyć to COŚ w wersji dolnej i górnej
Do mnie nie przemawia konkurs na piwa takie jak na konkurs w Żywcu. Po co dwa takie same konkursy. niech warsztaty wrocławskie mają swój konkurs na inne piwa.
Poza tym nie sądzę żeby ktoś wygrał dwa razy. Ktoś mógłby potraktować to jako sugerowanie, które piwo powinno wygrać w Żywcu.
Prędzej proponowałabym piwo, którego nie ma na konkursie w Żywcu co by jak najwięcej odmian było wystawionych na konkursy w tym roku.
Co do górnej czy dolnej ja się dostosuję. Ale nadal jestem za ciemniaczkiem jakimś ze słodów ogólnodostępnych bez udziwnień
(...)
Jedyny rodzaj piwa, który by wg mnie się nadał, to Pale Ale
(...)
O ile się nie mylę to chodzi tu o India Pale Ale, czyli mocniejszą wersję Pale Ale o gestości 13-15 Blg. Takie piwo, nawet uwarzone dziś, nie dojrzeje do 13 maja a ocenianie w konkursie piw niedojrzałych mija się z celem.
Proponuję nie przekraczać gętości 12 Blg.
No to właściwie nie mam więcej pytań Mapajak ma rację, zatem i tak niczego nie uwarzymy. Pszenicy nie, bo nie ma pszenicy dolnej fermentacji, a po za tym jakimś dziwnym trafem, pszenica statystycznie najczęściej się nie udaje
Jerzy proszony jest o zapodanie recepturki na ciemne piwko, które nam posmakowało w zeszły czwartek i po ew. zmodyfikowaniu - do dzieła!
Najpierw napisałem 25 litrów, potem sprawdziłem notatki i okazało się, że wyszło mi 24 litry - w jednym miejscu poprawiłem, w drugim zapomniałem, a potem już było za późno...
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
Możnaby ten Magnum z receptury wykreślić
Prawdę mówiąc ja użyłem odrobinę granulatu Chinok Pellets o 13,2% AA, ale nie wierzę by ktoś taki chmiel miał. Zaproponowałem Magnum jako najbliższy goryczką do Chinok Pellets, ale można użyć większej ilości Marynki.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
a ile balingów miało by mieć to piwko
Ja zrobiłem 15°Blg.
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Wprawdzie nie będę brał udziału w konkursie, ale wtrące swoje 3 gr - a może nie narzucać sposobu chmielenia, tylko zostawić je do uznania piwowara? Żeby obowiązkowy był tylko zasyp i ekstrakt.
Comment