Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
III Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie: propozycja konkursu
III Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie: propozycja konkursu
Proponuję piwowarom zamierzającym brac udział w III edycji Warsztatów konkurs na piwo uwarzone wg jednej receptury.
Oczywiście degustacja spontaniczna pozostaje w programie, ale dodatkowo jury dokonałoby degustacji konkursowej takich piwek.
Proszę o propozycje receptury oraz o wyrażanie chęci wzięcia udziału
Problemy związane z wyborem jury i dostarczeniem piwa rozwiążemy później - oczywiście piwowarzy nie z Wroc musieliby dostarczyć swoje wytwory odpowiednio wcześniej, żeby się ustały.
Jeśli chodzi o ilość butelek do degustacji myślę, ze wystarczą 2, góra 3 półlitrowe.
Do 13 maja jest jeszcze wystarczająco czasu na zrobienie i odleżakowanie piwka, proponuję cosik o blg nie więcej niż 12. Zasady takie jak m.in. u Krzysia, czyli skład slodów i chmielu ten sam lub zbliżony, drożdże różne, ale górnej fermentacji. Chyba, że bedzie trochę chetnych na dolną, to się zrobi osobny konkurs.
Spoko, jutro podyskutujemy, a moze w międzyczasie ktos nie z Wroc wpadnie na jakiś ciekawy pomysł?
Ja tez przychylam się do czegoś prostego i lekkiego, żeby jury nie padło z przedegustowania
OK, niech będą dolniaki TEŻ.
Podzielimy najwyżej konkurs na dwa konkursy
Powód jest prosty: wielu z nas warzy TYLKO górnie (ale sformułowanie), bo nie ma warunków na dolną fermentację, więc nie chce ograniczać ilości potencjalnych chętnych
A ja pozostanę przy swoim, zrobię jasne i ciemne, i z każdej jednej brzeczki zrobię i dolną, i górną fermentację. Zanim się roztrzygnie jakie piwa i jaka fermentacja ja będę miała już 4 różne piwa
Comment