Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
Wyświetlenie odpowiedzi
Dlaczego ? moje przemyślenia...
Collapse
X
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel Wyświetlenie odpowiedziUważam że każdy kolekcjoner zbiera birofilia dla siebie i on tylko powinien ustalić co i z jakiego terenu zbiera, a katalogi,rankingi i inne tabele mają mu być tylko pomocne dla informacji czego szukać i co mu brakuje w zbiorzePiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziW jaki sposób serwer rozpoznaje czy dodawany browar (ktorego wcześniej nie było w naszej "bazie") obecnie jest poza granicami III RP ?
Comment
-
-
Nie za bardzo ogarniam o jakiej mapce piszesz (może jakiś link?). Tak czy siak nie wiem jak serwer może reagować na jakąś mapkę w sensie plik graficzny jak zakładam.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziW jaki sposób serwer rozpoznaje czy dodawany browar (ktorego wcześniej nie było w naszej "bazie") obecnie jest poza granicami III RP ?Last edited by ART; 2012-12-27, 08:51.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi... mogę dodać browary z miejscowości które mam wprowadzone do bazy danych. Wprowadzenie miejscowości spoza naszego obecnego terytorium wymagałoby wprowadzenia zestawu nowych danych dotyczących tego w jakich jednostkach administracyjnych znajduje się ta nowo dodawana miejscowość. ...
Koniaczów – wieś w Polsce położona w województwie podkarpackim, w powiecie jarosławskim, w gminie Jarosław.
był browar a nie ma go w spisie browarów historycznych (a są po nim pamiątki)
Comment
-
-
Myślę, że temat jest ciekawy i wart przemyślenia. Patrząc trochę per analogiam - dość często bywam na stronach miłośników zamków i innych fortyfikacji. Większość jako polskie zamki traktuje także te z Dolnego Śląska czy Pomorza, o niekoniecznie polskim rodowodzie. Wielu także umieszcza odrębną zakładkę "Zamki Kresowe" lub podobną, opisując zamki na terenie dzisiejszej Ukrainy, Białorusi czy Litwy.
Może nie bawiąc się w mapki, dodać po prostu stosowną zakładkę. Tylko czy wtedy ograniczać się wyłącznie do browarów historycznych, czy również do tych działających nadal, a mających swój rodowód w II Rzeczpospolitej.
Ze swej strony nie uważam, iż kolektybilia z browarów kresowych nie powinny mieć swego miejsca na portalu, tylko dlatego, że nie mieszczą się na mapce."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
To nie jest problem niemieszczenia się na mapce z konturem naszego kraju.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedziWiększość jako polskie zamki traktuje także te z Dolnego Śląska czy Pomorza, o niekoniecznie polskim rodowodzie.
To chyba tak, jakby współcześni Ukraińcy uważali, że polskie podstawki ze Lwowa są podstawkami Ukraińskimi. Ta sama zasada, tylko w drugą stronę skierowana.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Czy z historycznych względów będzie to polski, niemiecki czy ukraiński browar - jest to sprawa drugorzędna. Wystarczy potraktować te kolektybilia jako historię tej ziemi - tego miejsca i problem znika.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziCzy z historycznych względów będzie to polski, niemiecki czy ukraiński browar - jest to sprawa drugorzędna. Wystarczy potraktować te kolektybilia jako historię tej ziemi - tego miejsca i problem znika.
Jedyne co, to chciałbym poznać opinie innych na ten temat.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
Comment