Pewnie ktoś powie, że się czepiam ale od dłuższego czasu ta sprawa nie daje mi spokoju i postanowiłem o tym napisać. Jednym (i zarazem pierwszym z działów) Browar. biz jest dział Browary a w nim Browary historyczne, w którym wymienione są browary z terenu obejmującego aktualne granice RP, czyli (jak rozumiem, lub też jak powinno mi się wydawać) browary polskie. Ale tu tak niestety nie jest. Takie ograniczenie - tylko do aktualnych granic RP wg. mnie powinno powodować ograniczenie tylko do zamkniętych browarów działających w PRL-u i później i nie powinno obejmować browarów "czysto" niemieckich i działających w tym czasie na terenie Niemiec.
Uważam, że aby sprawiedliwości dziejowej stało się zadość, dla równowagi dział ten winien być rozszerzony o browary działające na terenie Polski od czasu uzyskania niepodległości czyli w granicach II RP i z uwzględnieniem "chwilowego" zajęcia Zaolzia.
W czym niemieckie browary są lepsze od polskich, że zasłużyły na umieszczenie ich w tym miejscu?
Dlaczego kolekcjonerzy zbierający birofilia z Kresów nie mają możliwości umieszczania ich w stosownym dziale?
Uważam, że aby sprawiedliwości dziejowej stało się zadość, dla równowagi dział ten winien być rozszerzony o browary działające na terenie Polski od czasu uzyskania niepodległości czyli w granicach II RP i z uwzględnieniem "chwilowego" zajęcia Zaolzia.
W czym niemieckie browary są lepsze od polskich, że zasłużyły na umieszczenie ich w tym miejscu?
Dlaczego kolekcjonerzy zbierający birofilia z Kresów nie mają możliwości umieszczania ich w stosownym dziale?
Comment