Dlaczego ? moje przemyślenia...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    Jak na razie sprawa pozostaje bez zmian, z przyczyn technicznych, dodawanie browarów jest możliwe tylko dla terytorium III RP. Nie ma tu znaczenia czy browar był czy nie był "polski", tylko czy leżał na terenie Polski w obecnych granicach. Do momentu (którego nie potrafię określić, bo nie jest to priorytet) wprowadzenia rozwiązania systemowego można posiłkować się galerią i tam dodawać różne zdjęcia, skany związane z polskimi browarami spoza granic III RP.
    W jaki sposób serwer rozpoznaje czy dodawany browar (ktorego wcześniej nie było w naszej "bazie") obecnie jest poza granicami III RP ?
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Cooper
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6056

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel Wyświetlenie odpowiedzi
      Uważam że każdy kolekcjoner zbiera birofilia dla siebie i on tylko powinien ustalić co i z jakiego terenu zbiera, a katalogi,rankingi i inne tabele mają mu być tylko pomocne dla informacji czego szukać i co mu brakuje w zbiorze
      Przecież nie dyskutujemy tutaj nad tym co dana osoba ma liczyć tylko jakie mają być wspólne kryteria zaliczania birofiliów na wspólnej stronie.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• volodos
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2008.09
        • 717

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
        W jaki sposób serwer rozpoznaje czy dodawany browar (ktorego wcześniej nie było w naszej "bazie") obecnie jest poza granicami III RP ?
        Mapka na "stronie" browaru przedstawia obecne granice RP i prawdopodobnie dlatego nie można dodać nic z Kresów itp.

Comment

• Cooper
          🍼🍼
          • 2002.11
          • 6056

Nie za bardzo ogarniam o jakiej mapce piszesz (może jakiś link?). Tak czy siak nie wiem jak serwer może reagować na jakąś mapkę w sensie plik graficzny jak zakładam.

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23932

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
            A po co ten język? Nie rozpoznaje, mogę dodać browary z miejscowości które mam wprowadzone do bazy danych. Wprowadzenie miejscowości spoza naszego obecnego terytorium wymagałoby wprowadzenia zestawu nowych danych dotyczących tego w jakich jednostkach administracyjnych znajduje się ta nowo dodawana miejscowość. Poza tym są inne sprawy do ogarnięcia w takim przypadku. To jest zwyczajnie system naczyń powiązanych.
            Last edited by ART; 2012-12-27, 08:51.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• banasrobert
              Porucznik Browarny Tester
              • 2004.03
              • 251

... mogę dodać browary z miejscowości które mam wprowadzone do bazy danych. Wprowadzenie miejscowości spoza naszego obecnego terytorium wymagałoby wprowadzenia zestawu nowych danych dotyczących tego w jakich jednostkach administracyjnych znajduje się ta nowo dodawana miejscowość. ...
              Tak na szybko:

Koniaczów – wieś w Polsce położona w województwie podkarpackim, w powiecie jarosławskim, w gminie Jarosław.
              był browar a nie ma go w spisie browarów historycznych (a są po nim pamiątki)

Comment

• Czapayew
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.10
                • 1966

Myślę, że temat jest ciekawy i wart przemyślenia. Patrząc trochę per analogiam - dość często bywam na stronach miłośników zamków i innych fortyfikacji. Większość jako polskie zamki traktuje także te z Dolnego Śląska czy Pomorza, o niekoniecznie polskim rodowodzie. Wielu także umieszcza odrębną zakładkę "Zamki Kresowe" lub podobną, opisując zamki na terenie dzisiejszej Ukrainy, Białorusi czy Litwy.

Może nie bawiąc się w mapki, dodać po prostu stosowną zakładkę. Tylko czy wtedy ograniczać się wyłącznie do browarów historycznych, czy również do tych działających nadal, a mających swój rodowód w II Rzeczpospolitej.
                Ze swej strony nie uważam, iż kolektybilia z browarów kresowych nie powinny mieć swego miejsca na portalu, tylko dlatego, że nie mieszczą się na mapce.
                "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
                www.piwnekapsle.net

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23932

To nie jest problem niemieszczenia się na mapce z konturem naszego kraju.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• wasyll
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2008.09
                    • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedzi
                    Większość jako polskie zamki traktuje także te z Dolnego Śląska czy Pomorza, o niekoniecznie polskim rodowodzie.
                    Rodowód, jak rodowód, ale odnosząc się do tego co wcześniej napisałem - w jaki sposób można uznawać za polską podstawkę, wafel z browaru Thiel Paul w Strzegomiu? Ani to polski browar, ani to polskie ziemie w trakcie jego działania.

To chyba tak, jakby współcześni Ukraińcy uważali, że polskie podstawki ze Lwowa są podstawkami Ukraińskimi. Ta sama zasada, tylko w drugą stronę skierowana.
                    www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23932

Czy z historycznych względów będzie to polski, niemiecki czy ukraiński browar - jest to sprawa drugorzędna. Wystarczy potraktować te kolektybilia jako historię tej ziemi - tego miejsca i problem znika.

Comment

• wasyll
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 1823

Czy z historycznych względów będzie to polski, niemiecki czy ukraiński browar - jest to sprawa drugorzędna. Wystarczy potraktować te kolektybilia jako historię tej ziemi - tego miejsca i problem znika.
                        Wiem, nawet dzisiaj taki argument sam sobie przedstawiłem, ale chyba on do mnie zbytnio nie przemawia. No ale to już indywidualne upodobania, o tym się raczej nie dyskutuje.
                        Jedyne co, to chciałbym poznać opinie innych na ten temat.
                        www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

Przetwarzanie...
                        X