XV Ankieta Kolekcjonerów Podstawek 2012

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2002.05
    • 2875

XV Ankieta Kolekcjonerów Podstawek 2012

Zbliża się koniec roku, a zatem tradycyjny czas podsumowań, także kolekcjonerskich. W tym roku przyjemność organizowania corocznej ankiety kolekcjonerów polskich podstawek piwnych przypadła mi. Będzie to już jej XV edycja – na pewno nie ostatnia!

Z mojej strony nie planuję większych rewolucji w ankietowych zasadach ani formularzach, jedynie kosmetyczne zmiany i usprawnienia. Jeśli jednak Wy macie jakieś ewentualne komentarze i propozycje odnośnie zmian to jestem otwarty na konstruktywne uwagi oraz krytykę. Właśnie teraz i w tym temacie.

Czas na do daję sobie i Wam do początku grudnia, kiedy to chciałbym umieścić konkretne formularze oraz określić dokładnie terminy nadsyłania wypełnionych formularzy.

pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
  • solfernus
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.08
    • 1025

Tradycyjnie postuluję o dodanie:
    Wyspy Alandzkie
    Bermudy
    Grenlandia
    Lesoto
    Malawi
    Majotta
    Syria
    Molestuję Cię tylko dlatego, że mam podstawki z tych państw
    oraz, nowości bo może ktoś już ma:
    Gujana Francuska
    i Zjednoczone Emiraty Arabskie

Pozdrawiam Nowego Przewodnika i życzę wytrwałości w trzymaniu jedynie właściwego kursu na wzburzonych odmentach ankietowych
    Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• grzeber
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2002.05
      • 2875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solfernus Wyświetlenie odpowiedzi
      Tradycyjnie postuluję o dodanie:
      Wyspy Alandzkie
      Bermudy
      Grenlandia
      Lesoto
      Malawi
      Majotta
      Syria
      Molestuję Cię tylko dlatego, że mam podstawki z tych państw
      oraz, nowości bo może ktoś już ma:
      Gujana Francuska
      i Zjednoczone Emiraty Arabskie

Pozdrawiam Nowego Przewodnika i życzę wytrwałości w trzymaniu jedynie właściwego kursu na wzburzonych odmentach ankietowych
      A ja co roku powtarzam, że Wyspy Alandzkie, Bermudy czy Grenlandia to nie są państwa.

Lista państw i terytoriów niesamodzielnych zostanie uzupełniona ale np. na Wyspy Alandzkie mojej zgody nie ma i nie będzie.
      pozdrawiam

Comment

• solfernus
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.08
        • 1025

Szkoda, nie będę już nikogo więcej molestował.
        Pozostaje przyjąć to co będzie.
        Radzę jednak przeglądnąć listę państw świata i terytoriów zależnych. Ciekawa to lektura.
        Można by na tej podstawie usunąć z ankiety np Wyspy Owcze czy Cooka albo Arubę
        No cóż to teraz Twoja ankieta
        Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• K__J
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2003.04
          • 127

Dużo racji jeśli chodzi np. o Wyspy Owcze itp. Może by tak dodać do ankiety dział pt. terytoria zależne? Wilk syty i owca cała...

Comment

• grzeber
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2002.05
            • 2875

Z terytoriami zależnymi nie ma większego problemu, bo w większości są one umieszczane w ankietach (tam gdzie są browary i podstawki).

O wyspach Alandzkich pisałem tylko dlatego, że jest to terytorium autonomiczne, a to już coś troszkę innego. Dla mnie umieszczanie wszystkich terytoriów autonomicznych byłoby bez sensu. Patrząc choćby na listę z Wikipedii ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Terytor...a_%C5%9Bwiecie ) już widzę, jak wszyscy dzielą swoje zbiory z Rosji, Chin, Włoch czy Hiszpanii.

Stąd mój jednoznaczny sprzeciw dla Alandów.

Szczerze mówiąc nie mam jeszcze idealnej listy i pracuje nad tym aby z ją stworzyć nie przeginając w żadną stronę.
            pozdrawiam

Comment

• solfernus
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.08
              • 1025

To niemiecka strona wg. której zbieram:

Comment

• grzeber
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2002.05
                • 2875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solfernus Wyświetlenie odpowiedzi
                To niemiecka strona wg. której zbieram:

http://www.fvb-bdm.de/deckel_deut.htm
                A dlaczego zbierasz akurat wg. tej listy?

Jest na niej sporo niekonsekwencji np. wyliczono portugalskie Azory ale już Madery nie, brakuje hiszpańskich Balearów czy Kanarów.
                pozdrawiam

Comment

• solfernus
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.08
                  • 1025

Wybrałem tą bo jest możliwie najwięcej państw i terytoriów ze wszystkich list jakie widziałem. I są pokazane podstawki dla ułatwienia szukania przykładowego wzoru.
                  Baleary, Maredę i Kanary mam i wyróżniam w swoim zbiorze tak jak i Bermudy, Grenlandię czy Gibraltar, Kraj Basków oraz nowość w poprzedniej ankiecie - Norfolk
                  Może niedługo będzie Katalonia tak jak niedawno Sudan Południowy czy Kosowo.
                  Szkoda mi tylko przelicytowanego Naddniestrza ( a z Osetii jakie piękne są etki )

Zdaję sobie sprawę, że są nieścisłości np. Butan - prawdopodobnie etykieta zalana plastikiem i" używana" jako podstawka. Jest dużo podstawek wyglądających jak etki.
                  Trzeba by tylko mieć druga sztukę dla porównania
                  a dalej Gwinea jest reprezentowana przez podstawkę z Nigerii

Jak już wcześniej było: " każdy zbiera jak chce i co chce " Tylko po co ja chcę wymusić tych kilka dodatkowych?

Sprawa jest prosta - zbieram po 1-2 sztuki z każdego państwa i już mi się one kończą
                  Pozostał tylko kosmos jak Mariany czy Ceuta

Comment

• grzeber
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2002.05
                    • 2875

Formularze już gotowe do pobrania poniżej. Na wypełnione formularze ankiety czekam do końca stycznia 2013. Mam nadzieje, że trochę dłuższy czas wpłynie pozytywnie na frekwencję, do czego serdecznie zachęcam. Wyniki postaram się opublikować najszybciej jak się, uda. Zapewne będzie to w lutym 2013 roku.

W razie pytań zapraszam.

Tradycyjnie, jeśli znacie kogoś, kto zbiera podstawki i chciałby uczestniczyć w naszej zabawie, proszę o przesłaniu mu formularzy
                    Attached Files
                    pozdrawiam

Comment

• solfernus
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.08
                      • 1025

Ło Matko, oczom swoim pieknym nie wierzę. To musiało sie coś stać. Milicjaaaaa!!!!!
                      Łoj mamuś, kury połapać trzeba! To chyba bedzie koniec swiata!!!

Trwały zacięte boje ale jest koniec i mamy nową Ankietę AD2012 pięknie napisaną i dodatki w postaci nowych browarów i PAŃSTW też mamy.
                      Dziękujemy Ci sc j chciałem powiedzieć GB Twoje

Ps nic to, że nie ma Alandów ale są inne

Comment

• grzeber
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2002.05
                        • 2875

Połowa miesiąca minęła. Sporo ankiet już nadeszło, bardzo dziękuje tym, którzy je nadesłali. Czekam na kolejne.
                        pozdrawiam

Comment

• grzeber
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2002.05
                          • 2875

Styczeń nieubłaganie zbliża się ku końcowi. Zapraszam ostatnich niezdecydowanych do wypełnienia ankiety!
                          pozdrawiam

Comment

• solfernus
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.08
                            • 1025

Właśnie pojawiła się Ankieta 2012 w mojej skrzynce!

Zobaczyłem, że okupuję 4 dziesiątkę, ale co tam.
                            Za to w ilości państw nie ma na mnie bata

Dzięki redaktorowi Ankiety za trud i czas.
                            Do zobaczenia jak to ładnie napisał za 9 miesięcy

Comment

• Cooper
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🍼🍼
                              • 2002.11
                              • 6056

Dzięki Grzeber za przejęcie pałeczki. Widzę że rok temu namaszczyłem dobrego następcę Liczę na Twoją kontynuację przez minimum kilka następnych lat

Ankieta wyszła fajnie. Drobne zmiany autorskie. Ogólnie jest super. Twoje zdrowie.
                              Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                              1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
                              X