Ostatnio gdzieś widziałem na forum linki do filmików, na którym jest pokazane to o czym piszesz, musisz poszukać, bo coś na ten temat było.
Z tego co kojarzę chodzi między innymi o wilgotną szmatkę i prasę w postaci kilku masywnych książek, ale pewności nie mam.
Ja polecam takie sprawdzone czyszczenie klasycznych starych podstawek.
Jeśli natomiast chodzi o filmiki nt reperacji/czyszczenia starych podstawek to są na tubce np tutaj.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Wpadło mi w ręce parę mocno nadużytych podstawek Browaru Stary Kraków. Są powyginane, poplamione piwem (m.in.) ciemnym, mają napisy długopisem. Część już udało mi się sprawnie wyczyścić patyczkiem higienicznym. Reszta, bez usuwania napisów długopisem (nie mam na to pomysłu) zostanie wyczyszczona metodą Coopera
Nie mogę trafić na ten filmik "Renowacja starych podkładek", o którym wspomina Dariobeer.
Comment