Ankieta Kolekcjonerów Polskich Etykiet 2012

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

Ankieta Kolekcjonerów Polskich Etykiet 2012

Witam
    Postanowiłem że zaryzykuję i ostatecznie przeprowadzę po 7 latach przerwy z Waszą pomocą kontynuację Ankiety Kolekcjonerów Polskich Etykiet Piwnych.
    Póki co mam zapewnienie około 10 osób że na pewno wezmą w niej udział. Liczę jednak że finalnie pojawi się w niej jednak minimum 15 osób gdyż słabsza frekwencja zaniży tylko poziom ankiety i nie będzie ona atrakcyjna.
    Formularze rozesłałem do blisko 40 osób z Polski i roześlę jeszcze do 11 osób spoza kraju które mają albo dosyć przyzwoite ilościowo polskie kolekcje albo pojedyńcze ciekawe przedwojenne etykietki z naszego kraju warte odnotowania.
    Jeśli pojawią się jakieś pytania nt wypełniania ankiety na które nie ma odpowiedzi w formularzu, proszę zadawać je tutaj w wątku. Dzięki temu odpowiedź na nie zobaczy więcej osób.
    Uczestnictwo w ankiecie jest bezpłatne i nieobowiązkowe a wzięcie udziału w ankiecie jest równoznaczne z akceptacją jej kryteriów. Proszę więc o przemyslenie tego i w przypadku akceptacji o nadesłanie wypełnionego formularza do 27 stycznia 2013 (dzień po Zimowej Giełdzie Warszawskiej). Podajemy stan ilościowy w zbiorach na dzień 31.12.2012.
    Formularze już rozesłałem mailowo do wszystkich osób jakich maile miałem na swojej poczcie mailowej. 3 maile okazały się jednak nieaktualne/błędne i nie dotarły do adresatów ( seba.beer(at)vp.pl ; smog(at)2gb.pl ; adam.lipko(at)telenergo.pl ; mwa(at)browar.biz ) Jeśli ktoś posiada aktualne/poprawne maile do tych osób to proszę o przesłanie im kopi formularza lub link do tego tematu.
    Termin opublikowania wyników ankiety ze względu na "pionierskość" tematu oraz nieznaną w chwili obecnej frekwencję póki co mgliście określam jako wiosna 2013.
    Jeśli tylko termin się bardziej skrystalizuje napiszę o tym sam w tym temacie.
    Z góry przepraszam za ewentualne błędy jakich w danej chwili nie udało mi się jeszcze wyłapać.
    Poniżej zamieszczam formularz do pobrania
    Zapraszam do udziału
    Attached Files
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
  • seba_gliwice
    Porucznik Browarny Tester
    • 2003.10
    • 374

Podaj jeszcze adres mailowy, pod który należy wysyłać odpowiedź ... Bardzo chętnie, po 15 latach przerwy, wezmę udział w takiej zabawie Przynajmniej policzę moje etykiety przedwojenne, bo sam nie wiem ile ich mam - zawsze stawiałem na jakość, a nie na ilość Dlatego mimo, iż kolekcjonuję tylko etykiety sprzed 194 roku, to i tak nie wszystkie i z pewnymi ograniczeniami.

Zachęcam innych kolekconerów do licznego wzięcia udziału w tej ankiecie. Im więcej nas będzie tym bardziej wartościowe i reprezentatywne będą końcowe wyniki. Wykorzystajmy chęci i inicjatywę kolegi - w dzisiejszych komercyjnych czasach to coraz rzadsze zjawisko.

Comment

• seba_gliwice
      Porucznik Browarny Tester
      • 2003.10
      • 374

Formuły sumujące w Excellu są nieprawidłowe i co gorsza nie da się ch skorygować, ponieważ arkusz zabezpieczony jest hasłem ... Dajcie ludowi prawidłowe narzędzie, bo ich ich i tak wątły zapał może "wyparować" ...

Comment

• Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6056

Dzięki za wyłapanie błędu. Na szczęście nie utrudni on pracy zliczającym a jedynie ja będę musiał poprawić to już w odesłanych mi formularzach i już sobie to zanotowałem. Faktycznie w zakładce z browarami sprzed 1945 r nie jest sumowanych pierwsze 13 browarów. Na razie poprawiłem to w formularzu do rozsyłania.
        Niektóre okienka zablokowałem celowo celem oszczędzenia sobie stresów. Oparłem się na dotychczasowym około 10-letnim doświadczeniu przy prowadzeniu ankiet kolekcjonerów podstawek.
        Dzięki Seba za chęć udziału. Każda taka deklaracja jest dla mnie cenna.
        Osoby które pobiorą formularze poprzez browar.biz po wypełnieniu proszę o odsyłanie ich na cooperbeer(at)wp.pl
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
        X