Mam takie pytanie: w jaki sposób można usunąć zdobienia rantów w szklankach, czyli te srebrne bądź złote obwódki? Zdobiony rant sam w sobie jest OK, ale jeżeli na części rantu jest farba, a na części nie, to wtedy to nie wygląda zbyt dobrze.
Ranty w szklankach
Collapse
X
-
Nie wiem po co to usuwać bo pod względem kolekcjonerskim takie "sprane" szkło tylko traci ale może masz tam jakiś swój powód.
Do tej pory z takiego niepożadanego efektu "spierania" złotej farby słyneły zmywarki. Nie działo się to jednak natychmiastowo a raczej był to jakiś stopniowy proces. Ty pewnie chcesz efektu natychmiastowego więc pewnie potrzebna była by jakaś chemia. Pewnie zaraz ktoś tutaj coś takiego konkretnego wymyśli.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku -
Comment
-
Powszechnie dostępna i tania bedzie pasta "Tempo" do kupienia w sklepach motoryzacyjnych. Kropelka na miękką szmatkę i przecieramy.
Dłuższa metoda to wspomniana wcześniej zmywarka. W przypadku szkła Guinnessa wystarczyło jakieś 5 prań (znaczy zmywań)
Bardziej szalona metoda to "woda królewska" ale raczej nie masz szans na jej zdobycie/zrobienie.Comment
Related Topics
Collapse
-
Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
-
Channel: Niemcy
2025-02-12, 02:28 -
-
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał
? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji
. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
-
-
-
Browar restauracyjny w centrum przyjemnego miasta Uppsala, zlokalizowany nad brzegiem rzeki Fyris z widokiem na zamek.
Niewielki lokal z przytulnym wnętrzem i muzyką awangardową.
Wewnątrz dwie sale, w tym główna z barem i druga oddzielona rozsuwanymi drzwiami.
Za barem znajduje...-
Channel: Szwecja
2024-08-07, 11:04 -
-
Drugie z nowości/specjalności sezonowych, które wprowadza browar z Lublina. O ile opadł mi zapał do Doppelbocka, choć nadal mi smakuje to już nie brałem w ciemno tego piwa. Znany bloger z Kopyrowa już degustował przede mną, więc wziąłem z pewnymi nadziejami.
EPA, czyli english...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment