Darmowe gadżety piwne na imprezach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Browar-Besko
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2011.06
    • 317

Darmowe gadżety piwne na imprezach

Mam pytanie.
    Na jakich imprezach piwnych w Polsce, Czechach i na Słowacji można otrzymać darmowe gadżety piwne (kapsle, podstawki, otwieracze, karty itp.) ?
    Nie pytam o Niemcy, bo domyślam się, że tam na każdej tego typu imprezie dostaje się "skoloko godno".
  • solfernus
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.08
    • 1025

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar-Besko Wyświetlenie odpowiedzi
    Mam pytanie.
    Na jakich imprezach piwnych w Polsce, Czechach i na Słowacji można otrzymać darmowe gadżety piwne (kapsle, podstawki, otwieracze, karty itp.) ?
    Nie pytam o Niemcy, bo domyślam się, że tam na każdej tego typu imprezie dostaje się "skoloko godno".
    Cześć ziomal! Wydaje mi się, że na każdej giełdzie piwnej w kraju i za granicą jest już taka świecka tradycja otrzymywania gratisów.
    Nie będę się przechwalał na ilu byłem (bo nie jest tego wiele) ale bardzo mi się podobało, że na giełdzie w Rzeszowie dostałem Dyplom Uczestnika! Wiem, nie jest to coś do kolekcji ale można potraktować to jako miłą pamiątkę.
    A te wszystkie kapsle, etykiety i podstawki okolicznościowe to tylko mieszają ludziom w głowie. I jeszcze dylemat czy wliczać do zbioru czy nie. I tworzą się zaraz jakieś kółka które te gratisy wystawiają na aukcjach. Czy inne afery z dodrukami itp itd.
    Zdarzyło mi się, że świadomie nie brałem i że normalnie zabrakło. Takie życie. Jednak darmowym piwem i chlebem ze smalcem nigdy nie pogardziłem
    Ale każdy ma to co chce.
    Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• wojtek_63
      Porucznik Browarny Tester
      • 2004.10
      • 357

Niestety gratisy to już przeszłość ,na większości giełd za kapsle czy podstawki trzeba niestety zapłacić. Ostatni przykład giełda w Radomiu ,za wejście się nie płaciło ale żeby mieć kapsel giełdowy trzeba było zakupić piwo z tymże kapslem za 10 PLN.Oczywiście nie było przymusu,kupował kto chciał. Uważam ,że takie rozwiązanie jest korzystne i dla organizatora i dla giełdowiczów.

Comment

• kibi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.07
        • 1875

Z tym, że jednak trochę bardziej dla organizatora .

Comment

• slavoy
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛
          • 2001.10
          • 5055

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
          Z tym, że jednak trochę bardziej dla organizatora .
          No taak, bo on za tę górę kasy kupie sobie pewnie mercedesa
          Dick Laurent is dead.

Comment

• kibi
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 1875

Ja mu do garażu nie zaglądam, ale czytam na tym forum, że 8 złotych za dobre (no w miarę) piwo to zdzierstwo.
            To co myśleć o cenie 10 zł za poślednie piwo, za to z okolicznościowym kapslem?

Comment

• Rzeszowiak
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2009.04
              • 1597

Piwo było ohydne. Na poziomie piw "marketowych".

Comment

• solfernus
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.08
                • 1025

Ja mu do garażu nie zaglądam, ale czytam na tym forum, że 8 złotych za dobre (no w miarę) piwo to zdzierstwo.

Ale pomyśl, że masz za to limitowany kapsel kolekcjonerski
                Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• beerek62
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛
                  • 2010.04
                  • 1045

Jak dobrze idzie, to jeszcze trafi się butelka zwrotna
                  Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
                  Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

Comment

• Browar-Besko
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2011.06
                    • 317

Tak jak myślałem, na giełdach nic za darmo nie ma.
                    Bardziej chodzi mi tu o imprezy typu: targi, pokazy, prezentacje, konkursy piwne itp.

Comment

• e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19263

Czasem od zaprzyjaźnionych browarów organizatorzy imprez mogą dostać w/w gadżety czy nawet koszulki, ale zwykle są to nagrody dla aktywnej publiczności lub jako fanty w loterii.
                      Tak jak na chmielakach można było zebrać komplet nowości z KP (Tyskie) w zamian za uczestnictwo w zabawie zręcznościowo-logicznej.
                      Last edited by e-prezes; 2013-11-18, 19:47.

Comment

• ARTHUR
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.07
                        • 2338

Jak zapłacisz za wstęp to na pewno coś dostaniesz np i jakieś gadżety:kapsle,podstawki,plakaty,etykietki

Comment

• bigzbig70
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2011.11
                          • 36

Na sobotnich Targach Piwnych w Poznaniu można było sobie wziąć ze stoisk browarów różne drobiazgi.Przeważnie wafle i jakieś foldery reklamowe,ale na stoisku Fortuny były kapsle,w tym nowe z dap,etykiety i oczywiście wspomniane już wafle.KP dawała też otwieracz do 2 zakupionych piw,do wyboru 2 wzory.

Comment

• anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10769

Do 10 pilsów była niebieska skrzynka
                            Last edited by anteks; 2013-11-18, 23:24.
                            Mniej książków więcej piwa

Comment

• slavoy
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛
                              • 2001.10
                              • 5055

A nie wpadłeś na to, że skoro wejście jest za darmona, to jakoś trzeba sobie zwrócić koszty choćby wynajęcia sali? Do tego nikt nikogo nie zmuszał do kupowania.
                              Dick Laurent is dead.

Comment

Przetwarzanie...
                              X