Nie jestem kolekcjonerem etykiet ale mam pytanie - tak w kwestii formalnej. Czy to coś, co w chwili obecnej stosuje browar Czenstochovia na swoich butelkach można zakwalifikować jako etykiety ? Nie jest to przyklejane na butelkę tylko zakładane na szyjkę jako zawieszka, jednak w przeciwieństwie do wcześniejszych tego typu rzeczy jest na niej zawartość alkoholu, pojemność, nazwa piwa i inne dane.
Etykieta czy nie
Collapse
X
-
Etykieta czy nie
Tagi: brak -
Dla mnie jak najbardziej jest to etykieta, być może niektórzy będą się burzyć, bo mają ciasne klapki na oczach. Kiedyś była awantura o kontry, choć bez kontry etykieta - informacyjnie - jest bezużyteczna, no prawie bezużyteczna. I jest pododawanych wiele takich kikutów. Jeszcze rok temu, gdy zwróciłem uwagę jednemu z forumowiczów, że takie postępowanie nie ma senu, był bardzo zdziwiony i niezbyt mile mi odpisał.Comment
Related Topics
Collapse
-
Z tyłu dawnego Hitu, Tesco (na Górczewskiej) jest spore nowe osiedle. Główną ulicą jest Pełczyńskiego. Przy tej ulicy znajduje się średniej wielkości pizzeria. Kilkanaście 2-osobowych stolików, które w razie potrzeby są zsuwane i kilka stołków barowych. Oprócz głównego "towaru",...3 Photos
-
Channel: Warszawa
-
-
Witam Kolegów,
Kieruję pytanie, być może trochę naiwne, ale liczę na szczerą odpowiedź, a w ostateczności przychylność …
Ostatnio na portalu aukcyjnym eBay była oferta pakietu etykiet polskich z jedną etykieta przedwojenną z Browaru Obywatelskiego w Starogardzie...-
Channel: Kolekcjonerstwo
2020-09-08, 08:59 -
-
Witam,
Zbieram polskie etykiety konkursowe (komplety: etykieta, kontra, krawatka), ostatnio trafiłem dwie kontry z Elbląga. Może ktoś pamięta których etykiet muszę do nic poszukać.
Z góry dziękuję.
Marek2 Photos-
Channel: Moje zbieranie
2022-02-12, 13:37 -
-
Musiałem odchudzić segregatory z etykietami i zdecydowałem o pozostawieniu samych etykiet głównych. W związku z tym mam setki, jeśli nie tysiące, kontr i krawatek od polskich etykiet. Zostawiłem sobie tylko starsze i pojedyncze współczesne. Pozostałe oddam, jeśli komuś się przydadzą,...
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Browar z Humania w Polsce dystrybuuje swoje piwa we współpracy z firmą Bevgroup z Marek. I właśnie dla polskiego kooperanta uwarzono piwo Ułańskie. I nie jest to, zdaje się, klon żadnego z produktów ukraińskiego warzyciela. Lager ów ma 5,5% alkoholu, zawartość ekstraktu 11%, składu na...
-
Channel: Ukraina
2019-08-02, 16:52 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment