Ależ oczywiście, że istnieje. Zobacz wyżej posty - "szlak orlich gniazd" to włąśnie te kilka (3 lub 4 - zythum?) knajpek.
Szklanki
Collapse
X
-
niestety większość zmieniła wystrój, klimat, klientele, ceny i tak dalej, niektóre jak mewa zostały zlikwidowane podczas budowy mostu , a Rybitwa broni się dalej, kufle już tylko dla stałych klientów. nie wiem jak dlugo będzie jeszcze trwać ponieważ jest zagrożona przez plany wybudowania tam dzielnicy studenckiej dla tzw. nowych studentów czyli japi głupciaki, ale większe zagrożenie to chowanie trasy pod ziemię. zobaczymy , w każdym razie rybitwa stoi, broni się także albatros (pod starówką)To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
już dawnoTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Arti, w porę się zreflektowałeś, bo właśnie miałam zamiar Was opier.....
A wracając do tematu - na poczcie czeka na mnie szklaneczka od djota - dziś odbieram, ciekawe, czy dotarła w całości
Comment
-
-
a ja w temacie: ja mam swój i nikomu go nie oddam, nawet MarusiTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Wracając uparcie do tematu :
Wczoraj odebrałam z poczty szklaneczkę, a własciwie kielich, od Djota - dziękuję!!! Bardzo jest ładny, lubię takie delikatne szkło. Będę w nim spożywać ciemniaczki
Comment
-
-
Originally posted by Marusia
Wracając uparcie do tematu :
Wczoraj odebrałam z poczty szklaneczkę, a własciwie kielich, od Djota - dziękuję!!! Bardzo jest ładny, lubię takie delikatne szkło. Będę w nim spożywać ciemniaczki
arti
"marka" - Dortmunder Urtyp jak wcześniej pisałem
Comment
-
-
Marusia, a co Cię interesuje konkretnie? Mam trochę zbędnego szkła, którego się chętnie pozbędę....
Comment
-
-
Szklanki do piwa mnie interesują konkretnie, tak chyba wynika z mojego pierwszego postu, a?
A wczoraj do kolekcji przybył mi litrowy kufel Piasta, który zajął mi pół szafki, leży (bo na stojąco się nie zmieścił) obok porcelanowego kufla z giełdy w Żywcu - ulubionego naczynia Radegasta.
Comment
-
-
Konkretnie tylko szklanki? Bo z Twoich wypowiedzi wynika, że zbierasz też kufle? Z nadrukiem, czy bez, fantazyjne?
czy proste? Pokale też? Ja muszę usunąć moją kolekcję ".. bo zajmuje miejsce, przeszkadza i zbiera kurz..."
Comment
-
-
Szklanki INTERESUJĄCE. Standardowe nie. Tylko taki mam wyznacznik.
Kufli nie zbieram, same się zbierają
Comment
-
Comment