Niemiecki katalog podstawek

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • waclaw67
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.06
    • 488

Niemiecki katalog podstawek

Czy ktoś z Kolegów ma namiar i może podać link lub linki,do w miarę bogatego /obszernego/ katalogu niemieckich podstawek.
    Wstępnie dziękuję.
  • duvel88
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2012.12
    • 134

bierdeckel, bier, sammeln, bierdeckelsammler, brauerei, beer, biere, pivo, pivovar, browar, piwo, alt, weizen, pils, posavasos, bolachas de chopp

Comment

• waclaw67
      • 2009.06
      • 488

Dziękuję za linka.
      Niestety,ale nie można wejść na tej stronie w "katalog"bez zalogowania a nie ma tam formularza rejestracyjnego.Będę musiał napisać do właściciela Dietera B.
      Czy ktoś tam jest zarejestrowany i jak to formalnie wygląda z korzystaniem z tej strony.
      Znalazłem tam też parę linków do stron kolekcjonerów.
      Chodziło mi o katalog w typie naszego polskiego lub czeskiego.
      Mam w zasobach bogatą stronę z podstawkami /40 tyś.szt./Sławka Domaszuka ,ale i tam nie ma wszystkich niemieckich,choć ma ich 13 tyś.

Comment

• solfernus
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.08
        • 1025

Tak, radzę napisać do Dietera bo on Ci wyśle kod i hasło.
        Jeśli o mnie chodzi to nie korzystam ze strony bierdeckelsammler w celu odnalezienia jakiejś niemieckiej podstawki bo musisz wiedzieć z jakiego miasta i browaru pochodzi. To trochę, przynajmniej mi, utrudnia szukanie.
        No i trochę trzeba naklikać by odnaleźć co się chce.
        Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• waclaw67
          • 2009.06
          • 488

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solfernus Wyświetlenie odpowiedzi
          Tak, radzę napisać do Dietera bo on Ci wyśle kod i hasło.
          Jeśli o mnie chodzi to nie korzystam ze strony bierdeckelsammler w celu odnalezienia jakiejś niemieckiej podstawki bo musisz wiedzieć z jakiego miasta i browaru pochodzi. To trochę, przynajmniej mi, utrudnia szukanie.
          No i trochę trzeba naklikać by odnaleźć co się chce.
          Dzięki za informacje.
          A czy możesz zdradzić z jakich stron korzystasz lub coś polecić /z niemieckich/?

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika duvel88 Wyświetlenie odpowiedzi
            A czy na tej stronie po zalogowaniu nadal są informacje o starych, zamkniętych niemieckich browarach? Kiedyś z tego korzystałem, no ale kilka lat temu to zniknęło. teraz czytam, że może jednak niekoniecznie zniknęło.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• solfernus
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.08
              • 1025

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waclaw67 Wyświetlenie odpowiedzi
              Dzięki za informacje.
              A czy możesz zdradzić z jakich stron korzystasz lub coś polecić /z niemieckich/?
              Szukam tylko podstawek PW i korzystam ze strony:

Nie ma tam wszystkiego co bym chciał ale i tak można dostać zawrotów głowy.
              Trzeba tylko uważać bo zamieszczone tam podstawki są nie tylko z browarów.
              Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• solfernus
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.08
                • 1025

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                A czy na tej stronie po zalogowaniu nadal są informacje o starych, zamkniętych niemieckich browarach? Kiedyś z tego korzystałem, no ale kilka lat temu to zniknęło. teraz czytam, że może jednak niekoniecznie zniknęło.
                Tego akurat nie szukałem.
                Głównie interesowały mnie podstawki z ekstremalnej egzotyki

Comment

• waclaw67
                  • 2009.06
                  • 488

Rzeczywiście.Można też jak dla mnie,tylko pomarzyć.

Comment

• grzeber
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2002.05
                    • 2880

Rzeczywiście.Można też jak dla mnie,tylko pomarzyć.
                    Z tego co pamiętam zdarzają się tam błędy więc czasem warto uważać. Ale oczywiście jest czym oczy cieszyć.
                    pozdrawiam
                    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• noodles
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2005.09
                      • 700

Dziękuję za linka.
                      Niestety,ale nie można wejść na tej stronie w "katalog"bez zalogowania a nie ma tam formularza rejestracyjnego.Będę musiał napisać do właściciela Dietera B.
                      Czy ktoś tam jest zarejestrowany i jak to formalnie wygląda z korzystaniem z tej strony.
                      Znalazłem tam też parę linków do stron kolekcjonerów.
                      Chodziło mi o katalog w typie naszego polskiego lub czeskiego.
                      Mam w zasobach bogatą stronę z podstawkami /40 tyś.szt./Sławka Domaszuka ,ale i tam nie ma wszystkich niemieckich,choć ma ich 13 tyś.
                      http://www.dekle.net.pl/

Nawet gdyby na mojej stronie były wszystkie niemieckie podstawki to nie ma na niej tego co na bierdeckelsammler.net jest najprzydatniejsze czyli wyszukiwarki i bazy danych stworzonej z podstawek. Wyszukiwanie informacji o podstawkach po ciągu znaków to proste acz potężne narzędzie.
                      A co do katalogu niemieckich podstawek to wydaje mi się, że jest ich tak dużo, że stworzenie go nawet przez grupę osób jest niewykonalne.
                      Moja kolekcja podstawek

Comment

• waclaw67
                        • 2009.06
                        • 488

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika noodles Wyświetlenie odpowiedzi
                        Nawet gdyby na mojej stronie były wszystkie niemieckie podstawki to nie ma na niej tego co na bierdeckelsammler.net jest najprzydatniejsze czyli wyszukiwarki i bazy danych stworzonej z podstawek. Wyszukiwanie informacji o podstawkach po ciągu znaków to proste acz potężne narzędzie.
                        A co do katalogu niemieckich podstawek to wydaje mi się, że jest ich tak dużo, że stworzenie go nawet przez grupę osób jest niewykonalne.
                        Zanim napiszę do Dietara B. chciałbym zapytać,czy ze względu na rejestrację,ta strona u niego jest płatna.

noodles, Gratuluję stronki,jej zasobów,przejrzystości i grafiki.Zwłaszcza podstawki na czarnym tle super się prezentują.

Tak przy sposobności.Mam kilka podstawek do zidentyfikowania.Przykładowo ta.
                        W Lipsku nie mogę znaleść tego kombinatu. Czy szukać w sieci jeszcze przed jego powstaniem /stara nazwa/ ?
                        Attached Files

Comment

• ArtK31
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2005.04
                          • 708

Zanim napiszę do Dietara B. chciałbym zapytać,czy ze względu na rejestrację,ta strona u niego jest płatna.

noodles, Gratuluję stronki,jej zasobów,przejrzystości i grafiki.Zwłaszcza podstawki na czarnym tle super się prezentują.

Tak przy sposobności.Mam kilka podstawek do zidentyfikowania.Przykładowo ta.
                          W Lipsku nie mogę znaleść tego kombinatu. Czy szukać w sieci jeszcze przed jego powstaniem /stara nazwa/ ?
                          Dostęp do strony jest bezpłatny.
                          Naprawdę warto w do niej sięgać, czasem i tam nie obejdzie się bez drobnych pomyłek, ale szybko są korygowane.
                          Podstawka, o którą pytasz to :
                          1964 – 1969 VEB Brauerei Torgau
                          1969 – 1990 VEB Brauerei Torgau im VEB Getränkekombinat Leipzig

Comment

• waclaw67
                            • 2009.06
                            • 488

Wszystkim Kolegom dziękuję za przydatne dla mnie informacje.
                            Powoli zaczynam ogarniać i katalogować zagraniczne podstawki ,leżące od paru lat w pudłach.
                            Polskie mam już prawie skatalogowane i skany wprowadzone browarami na kompie.
                            Przygodę birofilistyczną zacząlem od podstawek plus szkło i otwieracze,które potem zarzuciłem na rzecz kapsli,no ale teraz wracam i stare ich zasoby mam jak znalazł.
                            A swoją drogą szkoda,że na forum tematy podstawkowe są tak rzadko poruszane.

Comment

• solfernus
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.08
                              • 1025

A swoją drogą szkoda,że na forum tematy podstawkowe są tak rzadko poruszane.[/QUOTE]

To dlatego, że większość kolekcjonerów woli trzymać karty przy orderach

Comment

Przetwarzanie...
                              X