Dziękuję za linka.
Niestety,ale nie można wejść na tej stronie w "katalog"bez zalogowania a nie ma tam formularza rejestracyjnego.Będę musiał napisać do właściciela Dietera B.
Czy ktoś tam jest zarejestrowany i jak to formalnie wygląda z korzystaniem z tej strony.
Znalazłem tam też parę linków do stron kolekcjonerów.
Chodziło mi o katalog w typie naszego polskiego lub czeskiego.
Mam w zasobach bogatą stronę z podstawkami /40 tyś.szt./Sławka Domaszuka ,ale i tam nie ma wszystkich niemieckich,choć ma ich 13 tyś.
Tak, radzę napisać do Dietera bo on Ci wyśle kod i hasło.
Jeśli o mnie chodzi to nie korzystam ze strony bierdeckelsammler w celu odnalezienia jakiejś niemieckiej podstawki bo musisz wiedzieć z jakiego miasta i browaru pochodzi. To trochę, przynajmniej mi, utrudnia szukanie.
No i trochę trzeba naklikać by odnaleźć co się chce.
Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Tak, radzę napisać do Dietera bo on Ci wyśle kod i hasło.
Jeśli o mnie chodzi to nie korzystam ze strony bierdeckelsammler w celu odnalezienia jakiejś niemieckiej podstawki bo musisz wiedzieć z jakiego miasta i browaru pochodzi. To trochę, przynajmniej mi, utrudnia szukanie.
No i trochę trzeba naklikać by odnaleźć co się chce.
Dzięki za informacje.
A czy możesz zdradzić z jakich stron korzystasz lub coś polecić /z niemieckich/?
A czy na tej stronie po zalogowaniu nadal są informacje o starych, zamkniętych niemieckich browarach? Kiedyś z tego korzystałem, no ale kilka lat temu to zniknęło. teraz czytam, że może jednak niekoniecznie zniknęło.
A czy na tej stronie po zalogowaniu nadal są informacje o starych, zamkniętych niemieckich browarach? Kiedyś z tego korzystałem, no ale kilka lat temu to zniknęło. teraz czytam, że może jednak niekoniecznie zniknęło.
Tego akurat nie szukałem.
Głównie interesowały mnie podstawki z ekstremalnej egzotyki
Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Dziękuję za linka.
Niestety,ale nie można wejść na tej stronie w "katalog"bez zalogowania a nie ma tam formularza rejestracyjnego.Będę musiał napisać do właściciela Dietera B.
Czy ktoś tam jest zarejestrowany i jak to formalnie wygląda z korzystaniem z tej strony.
Znalazłem tam też parę linków do stron kolekcjonerów.
Chodziło mi o katalog w typie naszego polskiego lub czeskiego.
Mam w zasobach bogatą stronę z podstawkami /40 tyś.szt./Sławka Domaszuka ,ale i tam nie ma wszystkich niemieckich,choć ma ich 13 tyś. http://www.dekle.net.pl/
Nawet gdyby na mojej stronie były wszystkie niemieckie podstawki to nie ma na niej tego co na bierdeckelsammler.net jest najprzydatniejsze czyli wyszukiwarki i bazy danych stworzonej z podstawek. Wyszukiwanie informacji o podstawkach po ciągu znaków to proste acz potężne narzędzie.
A co do katalogu niemieckich podstawek to wydaje mi się, że jest ich tak dużo, że stworzenie go nawet przez grupę osób jest niewykonalne.
Nawet gdyby na mojej stronie były wszystkie niemieckie podstawki to nie ma na niej tego co na bierdeckelsammler.net jest najprzydatniejsze czyli wyszukiwarki i bazy danych stworzonej z podstawek. Wyszukiwanie informacji o podstawkach po ciągu znaków to proste acz potężne narzędzie.
A co do katalogu niemieckich podstawek to wydaje mi się, że jest ich tak dużo, że stworzenie go nawet przez grupę osób jest niewykonalne.
Zanim napiszę do Dietara B. chciałbym zapytać,czy ze względu na rejestrację,ta strona u niego jest płatna.
noodles, Gratuluję stronki,jej zasobów,przejrzystości i grafiki.Zwłaszcza podstawki na czarnym tle super się prezentują.
Tak przy sposobności.Mam kilka podstawek do zidentyfikowania.Przykładowo ta.
W Lipsku nie mogę znaleść tego kombinatu. Czy szukać w sieci jeszcze przed jego powstaniem /stara nazwa/ ?
Zanim napiszę do Dietara B. chciałbym zapytać,czy ze względu na rejestrację,ta strona u niego jest płatna.
noodles, Gratuluję stronki,jej zasobów,przejrzystości i grafiki.Zwłaszcza podstawki na czarnym tle super się prezentują.
Tak przy sposobności.Mam kilka podstawek do zidentyfikowania.Przykładowo ta.
W Lipsku nie mogę znaleść tego kombinatu. Czy szukać w sieci jeszcze przed jego powstaniem /stara nazwa/ ?
Dostęp do strony jest bezpłatny.
Naprawdę warto w do niej sięgać, czasem i tam nie obejdzie się bez drobnych pomyłek, ale szybko są korygowane.
Podstawka, o którą pytasz to :
1964 – 1969 VEB Brauerei Torgau
1969 – 1990 VEB Brauerei Torgau im VEB Getränkekombinat Leipzig
Wszystkim Kolegom dziękuję za przydatne dla mnie informacje.
Powoli zaczynam ogarniać i katalogować zagraniczne podstawki ,leżące od paru lat w pudłach.
Polskie mam już prawie skatalogowane i skany wprowadzone browarami na kompie.
Przygodę birofilistyczną zacząlem od podstawek plus szkło i otwieracze,które potem zarzuciłem na rzecz kapsli,no ale teraz wracam i stare ich zasoby mam jak znalazł.
A swoją drogą szkoda,że na forum tematy podstawkowe są tak rzadko poruszane.
Comment