Z Lwowa szyldy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sztetke
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.12
    • 355

Z Lwowa szyldy

Pare lat temu wisiały w knajpie kupal takie oto szyldy, po 2 latach już ich nie było (chyba ktoś rąbnął), ale możne kogoś zainteresuje
    Attached Files
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

Zdjęcia tych szyldów zamieszczono na naszym forum już wiele lat temu np tutaj.
    To że zniknęły mam nadzieje że wyszło im tylko na dobre a głupkowaty właściciel knajpy który naraził je na bezpowrotne zniszczenie (korozja, blaknięcie) niech ma nauczkę.
    Najlepiej dla nich gdyby trafiły do muzeum w starym lwowskim browarze na Kleparowie.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• kiszot
      🍼🍼
      • 2001.08
      • 8111

Mam nadzieję,ze jak tobie coś kiedys podpiernicza to tez ktoś napisze,ze masz nauczkę.
      Last edited by kiszot; 2015-03-16, 22:31.
      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
      So von Natur, Natur in alter Weise,
      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Cooper
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6056

Ja nie niszczę zabytkowych szyldów a nawet na ile czas pozwala i umiejętności - przywracam je do życia.
        Czy gdyby było go np stać na cenny, unikalny obraz i wywiesił by go też na fasadzie od strony ulicy broniłbyś jego decyzji na zasadzie "jego to mu wolno" ?
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
        X