Wafel/AntyWafel roku 2014

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pizmak666
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2006.12
    • 1905

Wafel/AntyWafel roku 2014

Już kilka lat myślałem o tym, aby brać zbierająca polską tekturę wybierała najładniejszą/najbrzydszą polską podstawkę roku. W końcu chyba do tego dorosłem

Tak więc głosujemy na maksymalnie 3 wzory w dwóch kategoriach:
    1)Wafel roku 2014 - najładniejszy wzór wg Was

2)AntyWafel roku 2014 - najbrzydszy wafel roku

Punktacja będzie następująca w obydwu kategoriach:

I - 5 pkt.
    II - 2 pkt.
    III - 1 pkt.

Do wyboru mamy 159 wzorów wydanych w ubiegłym roku.

Głosujemy podając nr ID wzoru oraz miejsce w poszczególnej kategorii.

Swoje typy proszę wysyłać do mnie na PW lub email pizmak666(małpa)gazeta.pl

Wszelkie sugestie uwzględnię w przyszłorocznej ankiecie

Wyniki ogłoszę 20 stycznia.
    Last edited by pizmak666; 2015-01-06, 23:32.
    „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
  • Michaelf
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2008.02
    • 45

Trudny wybór. Sporo kandydatów do nagrody AntyWafel Roku a nie ma w kategorii Wafel Roku.

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6057

Dokładnie miałem to samo na myśli patrząc na spory jakby nie bylo wybór 150 podstawek. Na palcach jednej ręki dokładnie zliczyłbym kandydatki do Miss w tym jedną na widok której naszła mnie pewna refleksja i ubrałem ją w komentarz pod skanem.
      Last edited by Cooper; 2015-01-07, 00:19.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• pizmak666
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2006.12
        • 1905

Michaelf, Cooper proszę komentować ale i głosować

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Comment

• noodles
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2005.09
          • 700

Moi kandydaci do Antywafla to filcowe potwory z Grybowa. Jedna podstawka w wielu kolorach. I jak to ująć w głosowaniu ? Że różowa jest brzydsza od żółtej ? Obie są tak samo koszmarne.
          Moja kolekcja podstawek

Comment

• pizmak666
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2006.12
            • 1905

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika noodles Wyświetlenie odpowiedzi
            Moi kandydaci do Antywafla to filcowe potwory z Grybowa. Jedna podstawka w wielu kolorach. I jak to ująć w głosowaniu ? Że różowa jest brzydsza od żółtej ? Obie są tak samo koszmarne.
            Wpisz filce z Grybowa, wszyscy będą wiedzieć o co chodzi.
            Podobnie proszę postępować w przypadku innych wafli z serii np. wafle z rysunkami Mleczki, serie z Tychów...

Comment

• Cooper
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2002.11
              • 6057

Moje propozycje poszły na maila.

Na prawdę uroczo obfity wybór wafli do kategorii Anty ale po zastanowieniu znalazłem taką trójkę, dodam zmonopolizowaną przez kontraktówki. Tak trzymać Panowie !

W kategorii Naj mimo że znacznie bardziej ubogiej ilościowo też udało się wybrać 3 tacki pasujące najbardziej do tego typu wafla co lubię. Tu z kolei znaleźli się wyłącznie producenci "z produkcją u siebie", zarówno ci będący dłużej na rynku jak i nowicjusz/e.

Z powodu zachowania obiektywizmu w ogóle pod głosowanie nie brałem 3 podstawek na których wygląd miałem nie chwaląc się, pewien wpływ. Nie znalazły by się one i tak raczej w moich typerach choć oczywiście moim zdaniem bliżej im zdecydowanie do kategorii Naj

To tyle bez podawania szczegółów. Zapraszam w imieniu Autora do głosowania.
              PS: może wyniki plebiscytu zgrać jakoś z Ankietą Podstawek? Kiedyś podobne inicjatywy funkcjonowały razem w przypadku ankiety i głosowania kapslowego.
              Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
              1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• pizmak666
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2006.12
                • 1905

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                PS: może wyniki plebiscytu zgrać jakoś z Ankietą Podstawek? Kiedyś podobne inicjatywy funkcjonowały razem w przypadku ankiety i głosowania kapslowego.
                Zapewne tak, ale już po pierwszych głosach widzę, że ankieta na forum będzie miała raczej szerszy wydźwięk niż w Ankiecie Podstawek.

PS Sam znów się nie policzyłem czyli również nie brałbym w niej udziału

Comment

• pizmak666
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2006.12
                  • 1905

Przypomnienie dla tych którzy jeszcze nie zagłosowali.

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23956

Głosy oddane.
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• solfernus
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.08
                      • 1025

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Zapewne tak, ale już po pierwszych głosach widzę, że ankieta na forum będzie miała raczej szerszy wydźwięk niż w Ankiecie Podstawek.

PS Sam znów się nie policzyłem czyli również nie brałbym w niej udziału
                      A szkoda, ale jeszcze nie wszystko stracone. Bo termin do końca stycznia
                      Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• pizmak666
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2006.12
                        • 1905

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solfernus Wyświetlenie odpowiedzi
                        A szkoda, ale jeszcze nie wszystko stracone. Bo termin do końca stycznia
                        Wczoraj miałem nawet godzinny przypływ wiary w to, że może się uda.

Niestety na tym się skończyło.

Comment

• solfernus
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.08
                          • 1025

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Wczoraj miałem nawet godzinny przypływ wiary w to, że może się uda.

Niestety na tym się skończyło.
                          E tam, mi wystarcza 20 minut. I dlatego tak długo bo nie mogę przekopiować z openofisa na excel
                          Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• pizmak666
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2006.12
                            • 1905

Spóźnialskim/gapowiczom/niedoinformowanym/etc. przypominam się z ankietą i zapraszam do głosowania

Comment

• pizmak666
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2006.12
                              • 1905

Dziś ostatni dzień głosowania także przypominam się i czekam na Wasze głosy

Comment

Przetwarzanie...
                              X