Podkładki znalezione na strychu - są coś warte?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • WojciechT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2546

Podkładki znalezione na strychu - są coś warte?

Hej,

Kolega ostatnio robił porządki na strychu u swojego dziadka i znalazł kilkadziesiąt podstawek z niemieckich browarów. Większość widocznych na zdjęciach wafli występuje w kilku sztukach. Jesteście w stanie określić, czy są coś warte?

Z góry dzięki.
    Attached Files
  • Pankracy
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2007.10
    • 2809

Kumpel niech zajrzy sobie na niemiecki e-bay. Sprawdzi pod "Bierdeckel" i oceni.
    Podstawkę Kutscher Alt ktoś tam np. wycenił na 3,99 euro.

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛
      • 2002.11
      • 6059

Tekst "Podstawki ze strychu dziadka" rozpala kolekcjonerską wyobraźnię ale w tym przypadku wynika że ów dziadek chyba dosyć przedwcześnie otrzymał ten tytuł.
      Jeśli zbierał je w dzieciństwie to teraz ma chyba ze 30-40 lat maksymalnie, ewentualnie kolekcjonerstwem zajał się już po przejściu na emeryturę.
      Podstawki z tego okresu (lata 80/90) wielu z nas może znaleść i u siebie w kartonie i to bez wchodzenia na strych.
      Niestety finansowo prawie nic nie warte. "Bardzo coponiektóre" sztuki może po wstawieniu na niemieckiego eBay osiagneły by cenę o jakiej wspomniał Pankracy.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• WojciechT
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2012.09
        • 2546

Rozumiem, dzięki

Comment

Related Topics

Collapse

• becik
          Fałszywa korespondencja z Ebay
          becik
          od jakegoś miesiąca czasu otrzymywałem listy z Ebaya z prośbą o uaktulanienie konta oraz zweryfikowanie moje loginu i passworda, oczywiście nie robiłem tego przez link zamiesczony w mailu. Następne maile głosiy, że jeśli tego nie zrobię moje konto zostanie zlikwidowane. Podesłany link też...
          2005-08-06, 10:48
        • AaLeX
          Görlitzer Bierblume Brauerei, Pilsette böhmisch Pils
          AaLeX
          Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
          2024-11-20, 10:41
        • Ahumba
          Capalbio, Almaremma Alma
          Ahumba
          Almaremma Alma
          styl (wg, etykiety) Birra Blanda
          Alk. 4,8%
          Smak nijaki z lekką goryczką. Drugie piwo z tego browaru i drugie nie warte wg. mnie aby je poszukiwać.
          Przywiezione z Włoch. Butelka 330 ml. Kapsel czarny....
          2024-09-19, 09:01
        • bastion
          Macedonia Północna., Skopje, Maksim Gorki 25/4, Pivoteka Sakam Pivo.
          bastion
          Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...
          2024-06-11, 20:06
        • kronos1194
          Butelki (około 200szt.)
          kronos1194
          Dzień dobry wszystkim.
          Od 2014 roku zbierałem z różną częstotliwością butelki po piwie. Miałem tylko dwie zasady, którymi się kierowałem: piwo musiałem wypić ja i żadna etykieta nie mogła się powtarzać. Udało mi się uzbierać około 200 sztuk butelek. Różnych, regionalnych,...
          2024-04-01, 17:49
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...