Ranking puszek / początek kolekcji

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2002.11
    • 6059

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solfernus Wyświetlenie odpowiedzi
    Zapewne obawiają się napadu, rabunku i ciągłego nagabywania na forach internetowych.
    Żartuje sobie oczywiście. Ale nie można wykluczyć właśnie takich obaw jeśli posiada się naprawdę unikatowe w kolekcji eksponaty.
    Środowisko kolekcjonerów i tak zna się wzajemnie. Nawet bez aktualizowanych ankiet mniejwięcej wiadomo kto co ma i u kogo mogą być tzw białe kruki. Ludzie ludźmi i każdy mniej lub bardziej czytelnie daje znać co ma np udostępniając to w różnych źródłach. Z drugiej strony taka znajomość wewnątrz środowiska powoduje iż w przypadku potencjalnej kradzieży przedmioty takie były by łatwo rozpoznane w momencie pojawienia się np w publicznej sprzedaży.
    Akurat polskie puszki wśród polskich kolekcjonerów z logicznych powodów nie osiągają dużych cen więc i ich atrakcyjność jako coś do kradzieży jest nikła.
    Może w USA ...
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Airss
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2012.04
      • 6

Witajcie

Ja kolekcjonuję alkohole w normalnych butelkach (nie miniaturki) w tym piwa w butelkach, kapsle, etykiety i podstawki.

Puszki zbierałem w latach młodości ale nic z tamtej kolekcji nie zostało... czytając tematy na forum, czyli dzięki Wam postanowiłem od nowa zbierać także puszki... na szczęście żona jest ugodowa i pomysł też jej się spodobał...

Jeżeli ktoś ma jakieś na zbyciu lub chciałby jakieś piwne puszki wyrzucić to proszę o wiadomość. Ja jestem spod Warszawy

Comment

Przetwarzanie...
      X