Proponuję przekazywanie informacji o lokalach, w których barmani "czują problem" i częstują wafelkami. Z własnego doświadczenia wiem, że nie jest z tym najgorzej.
Przewodnik zbieracza podstawek
Collapse
X
-
Czeski Cieszyn
Zacznę od zagranicy, jakkolwiek baaardzo bliskiej. Wystarczy przekroczyć granicę na Olzie i od razu poprawia sie człowiekowi humor. W każdej odwiedzonej piwiarni wafelki do wyboru ,do koloru. Dominuje Radegast, dalej Velvet, Bernard, Gambrinus. Trafiają się też wafelki niealkoholowe: Coca-Cola, Nestea, Cappy.
Ciąg dalszy nastąpi...Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
-
-
Prawdę mówiąc nie bardzo wiem po co tego typu "przewzwodnik". Każdy szuka w swoim miejscu zamieszkania takich knajp, które są korzystne z naszego punktu widzenia. Nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek zajeżdżał inne miasta i miasteczka w celu zdobycia wafelków, skoro może je zdobyć w wymianie lub na giełdzie
Comment
-
-
Jako prowodyr zamieszania zgadzam się z Grzechem. Oczywiście nikt nie pojedzie specjalnie do Białegostoku po wafelek Dojlidów, ale będąc w jakimś mieście choćby przejazdem będzie wiedział o co "zahaczyć". Mam rację???Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
I tu mała dygresja, bardziej do działu "Turystyka". Zarówno na Słowacji, jak i w Czechach nie natknąłem się na lokal w którym laliby do "plastiku", za to wafelki były wszędzie, nawet w barze dworcowym w Cadcy...Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
Originally posted by masumi
Prawdę mówiąc nie bardzo wiem po co tego typu "przewzwodnik". Każdy szuka w swoim miejscu zamieszkania takich knajp, które są korzystne z naszego punktu widzenia. Nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek zajeżdżał inne miasta i miasteczka w celu zdobycia wafelków, skoro może je zdobyć w wymianie lub na giełdzie
Chyba coś mętnie się wyrażam. Chodzi mi generalnie o to, że realizacja tego pomysłu jet mało efektywna pod względem kolekcjonerskim.
Comment
-
-
Być może. Moim zamiarem było zainicjowanie wymiany informacji o lokalach, gdzie jest pewna "rotacja". Np. w opisywanym Czeskim Cieszynie co tydzień są inne wafelki.
Sprawa druga - tą formę pozyskiwania ja również traktuję jako okazjonalną. Jasna sprawa, że podstawą są giełdy i wymiana bezpośrednia.Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
PIWO z "plastiku" a fuuuujjjLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment