hej, mam około 600 sztuk kufli i pokali, mam jakś pomysł na regały z płyty meblowej ale nie do końca wiem jak to zrobić, zeby były jeszcze zamykane i podświetlowe te regały. czy ktoś z was mógłby mi podesłać zdjęcia w jaki sposób wy eksponujecie swoje kolekcje? chyba że można gdzieś takie regały w rozsądnej cenie kupić, z góry dziękuję
regały
Collapse
X
-
Na 600 kufli to chyba nie jeden taki regał (regałę?) musiałby kupić.
Taniej wyszło by chyba zrobienie wielkiej regało-ściany na zamówienie.Last edited by Cooper; 2015-11-18, 00:28.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Podświetlenie do mebli tanio (w miarę) zrobisz z tego co jest w ikea. Sam mebel będzie wielki i ciężki, dlatego też raczej drogi. Z tego jak mi brat robił szafy wnioskuję że parę tysiaków na sam materiał pójdzie. Płyty meblowe ze 2k z docięciem i listwami, do tego drzwi szklane i okucia wyględne, robocizna... Nie wiem czy nie taniej będzie otwarty regał i co miesiąc pani do sprzątania żeby ręcznie umyła zbiory.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziPodświetlenie do mebli tanio (w miarę) zrobisz z tego co jest w ikea. Sam mebel będzie wielki i ciężki, dlatego też raczej drogi. Z tego jak mi brat robił szafy wnioskuję że parę tysiaków na sam materiał pójdzie. Płyty meblowe ze 2k z docięciem i listwami, do tego drzwi szklane i okucia wyględne, robocizna... Nie wiem czy nie taniej będzie otwarty regał i co miesiąc pani do sprzątania żeby ręcznie umyła zbiory.
A na poważnie to takie regały bez zamykanych szklanych drzwiczek i podświetlenia możesz sam zrobić. To nic trudnego. W swiasz klepie lub u stolarza zamawiasz elementy z płyty ( drewno jest droższe) i skręcasz wkretami. Jak Ci nie zależy na "ładnym" wyglądzie wystarczy
płyta OSB bo laminowana jest od 30 do 150 zł za m2Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziPodświetlenie do mebli tanio (w miarę) zrobisz z tego co jest w ikea. Sam mebel będzie wielki i ciężki, dlatego też raczej drogi. Z tego jak mi brat robił szafy wnioskuję że parę tysiaków na sam materiał pójdzie. Płyty meblowe ze 2k z docięciem i listwami, do tego drzwi szklane i okucia wyględne, robocizna... Nie wiem czy nie taniej będzie otwarty regał i co miesiąc pani do sprzątania żeby ręcznie umyła zbiory.
Comment
-
-
Oj, polimeryzowałbym. Z całym bajcem to tylko po znajomości ci zrobią taniej gdzie indziej. Korpus to ok, ale już ze szpejem to wychodzi drożej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kubica111 Wyświetlenie odpowiedzihej, mam około 600 sztuk kufli i pokali, mam jakś pomysł na regały z płyty meblowej ale nie do końca wiem jak to zrobić, zeby były jeszcze zamykane i podświetlowe te regały. czy ktoś z was mógłby mi podesłać zdjęcia w jaki sposób wy eksponujecie swoje kolekcje? chyba że można gdzieś takie regały w rozsądnej cenie kupić, z góry dziękuję
a Ledy ? listwy na metry możesz kupić na allegro z zasilaczem.
Comment
-
-
Nic z Ikei. Rozwiązania fajne, ale w prl ceny okropne. Ta sieć tylko na zachodzie jest względnie tania. A oświetlenie to już w ogóle szczyt. Wiem co mówię, kilka lat pracowałem w Ikei, a jako stolarz w zawodzie już 26 lat.
Najlepiej samemu zaprojektować (regał to akurat i dwie lewe ręce zrobią). Policzyć elementy i zajść do zakładu, których pełno wszędzie. Zakład który specjalizuje się w rozkroju płyt, sprzedaży frontów, zawiasów itp. Potną, okleją krawędzie. Styknie skręcić śrubami.
Markety budowlane odradzam. Gorsza jakość, mniejszy wybór, cena dobra tylko w promocji.
Regały otwarte też odradzam. Kurzy się jak diabli. Również z doświadczenia. Mam podobną ilość kufli.Last edited by vitia1; 2015-12-19, 18:09.
Comment
-
Comment