Snifter lub inne szkło uwydatniające zapach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Hustler
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.01
    • 14

Snifter lub inne szkło uwydatniające zapach

Witam.
    Szukam jakiegoś fajnego szkła, które dobrze uwydatni zapach piwa. Do tej pory piłem głównie z gobletu Komesa (pomijając oczywiście np. pszeniczniaki, dla których mam oddzielną szklankę), ale po zakupie Craft Master One (Żywiec Saison) widzę, a w zasadzie czuję, że goblet ma trochę wad.

Możecie polecić sniftera albo inne szkło (nie wiem, może TeKu, ale podobno niewygodnie się z niego pije), które będzie dość uniwersalne i spełni powyższy wymóg odnośnie kształtu? Najlepiej, aby to był dodatek do jakiegoś zestawu, bo póki co wszystko co mam było "brandowane" przez jakiś browar.

Wstępnie myślałem nad snifterem Kormorana lub Palm i TeKu Doctor Brew, ale skłaniam się w stronę tego pierwszego z uwagi na pojemność 0,5 l i wygodę.
  • Lhunbleidd
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2014.06
    • 196

Na początek to polecam tani zestaw z Krosna - Zestaw konesera, zawierający 6 szkiełek.

w sklepach innych jest chyba nieco taniej niż w oficjalnym Krosna.

Samo Teku kiedyś było w twoim browarze (teku 2.0) za 20 zł/szt.

Comment

• Maggyk
      Szara Adminiscjencja
      🍼
      • 2004.05
      • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hustler Wyświetlenie odpowiedzi
      Witam.
      Szukam jakiegoś fajnego szkła, które dobrze uwydatni zapach piwa. Do tej pory piłem głównie z gobletu Komesa (pomijając oczywiście np. pszeniczniaki, dla których mam oddzielną szklankę), ale po zakupie Craft Master One (Żywiec Saison) widzę, a w zasadzie czuję, że goblet ma trochę wad.

Możecie polecić sniftera albo inne szkło (nie wiem, może TeKu, ale podobno niewygodnie się z niego pije), które będzie dość uniwersalne i spełni powyższy wymóg odnośnie kształtu? Najlepiej, aby to był dodatek do jakiegoś zestawu, bo póki co wszystko co mam było "brandowane" przez jakiś browar.

Wstępnie myślałem nad snifterem Kormorana lub Palm i TeKu Doctor Brew, ale skłaniam się w stronę tego pierwszego z uwagi na pojemność 0,5 l i wygodę.
      Moim zdaniem teku fajnie podkreśla aromat piwa podczas wszelakich degustacji niewielkich ilości piwa, jak się ma jedną butelkę na kilka osób. Nie znam osoby, która skarżyła by się na niewygodę związaną z piciem. Jedyne co przychodzi mi do głowy to fakt, że to "szklanka", więc jak masz iść z kumplami na imprezę i lubicie wznosić toasty stukając się szkłem - wtedy nie polecam.
      Są też szklanki Krosna do piw rzemieślniczych, moim zdaniem solidniejsze w budowie niż Teku, ale radzę myć od razu po spożyciu, bo tą nóżkę ciężko potem wypucować
      Last edited by Maggyk; 2016-02-12, 12:08.
      Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
      Piwo domowe -
      Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
      PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

Przetwarzanie...
      X