Wczoraj chodząc po poznaniu natknąłem się na dziewczynę, która przywłaszczała sobie "tabliczki z kija" z logo browaru. Dowiedziałem się , ze to zbiera, adres mam dostac w najbliższych dniach , więc jeśli ktoś ma podobne zainteresowania, to podeśłę. A tak na marginesie, to czy to coś ma nazwę i czy wszyscy wiedzą o co chodzi?
Jeszcze coś do kolekcjonowania
Collapse
X
-
Kolekcjonować można jeszcze akcje browarów. Obecnie akcje będące symbolem własności to najczęściej stosowny zapis w księdze lub komputerze. Jeszcze 30 lat temu były to pięknie drukowane dokumenty. Im starsze tym ładniejsze i ciekawsze.
Jednak jest to stosunkowo drogie hobby. W niemieckim portalu giełdowym ebay.de gdzie można kupić praktycznie wszystko, są tysiące eksponatów związanych z piwem. Ale akcji browarów trzeba szukać w dziale monety>papiery wartościowe>browary i alkohol. Do oferty najczęściej załączony jest skan takiego papieru. Można je sobie obejrzeć i skopiować ciekawsze. Zwykle cena jednego papieru waha się w granicach 30-100 marek.
Comment
-
-
Originally posted by Krzysiu
Rajcują mnie też parasole, ale trudno je schować do kieszeni. A zwłaszcza ich podstawy
Poza tym trudno je eksponowac w mieszkaniu
predko wyszla mi z glowy mysl kolekcjonowania parasoli
Comment
-
-
Jeśli ktoś zbiera parasole i krzesła to do kompletu może jeszcze zbierać stoły. Przeszedłem się dzisiaj po mieście i widziałem, że w ogródkach stoją plastikowe stoły z reklamami browarów na blatach. A! i jeszcze można zbierać ogrodzenia - tak chociaż po jednym panelu. Też mają umieszczone logo browaru.
Comment
-
Comment