Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Ja bym się też chciał pochwalić swoimi truckami ale nie mam scana Ja zbieram tylko czeskie i te trucki do piw, które znam i lubię Mam fajną avię velkopopovicky kozel i budvar no i tira liaz pilsnera. Wszystko kupione za korony w Pradze.
Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!
Byłem dziś w nowym sklepie modelarskim w katowicach. Przez szybę zauważyłem model ciężarówki Coca-Coli. Wszedłem więc zobaczyc czy nie mają tam browarnianego modelu. Niestety, pani na moje pytanie zasmiała się pogardliwie i powiedzała że nie mają ale mogę sobie kupić jakiś inny model i go przemalować.
Za to mają w tym sklepie kilka wagonów kolejowych z logami browarów. Ale cena nieco mnie przeraziła - prawie 90 zł za sztukę. Ale są piękne - jakby ktoś myślał o prezencie dla mnie to ja chcę taki wagonik. Potem sobie dokupię resztę kolejki
Co do samochodów z barwami polskich browarów, to na giełdzie w Żywcu widziałem u jednego kolekcjonera, takiego trucka z logiem żywieckiego browaru, cena gdzieś około 20 zł.
adam16 napisał(a) No to czas zameldować. Mam pierwszą ciężarówę
Namierzyliśmy wspólnie z Adamem sklep modelarski w Katowicach. Kiedy następnego dnia udałem się tam w celach handlowych, pani zza lady powiedziała, że się spóźniłem, bo ktoś był przede mną ...
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Parę miesięcy temu kupiłem sobie w Czechach ciężarówke Liaza, z naklejkami pilsnera. Nic nadzwyczajnego w Czechach mają tego na kopy. Młodszy brat się dossał i trochę już jest pogruchotana
celt_birofil napisał(a) Namierzyliśmy wspólnie z Adamem sklep modelarski w Katowicach. Kiedy następnego dnia udałem się tam w celach handlowych, pani zza lady powiedziała, że się spóźniłem, bo ktoś był przede mną ...
Celcie.Ta pani była niezorientowana co ma w tym sklepie. W czasie mojej pierwszej wizyty też usłyszałem że nie ma takich modeli. A za drugim razem, (upór popłaca) inna pani pokazała mi ostatnie trzy samochody z których jeden zakupiłem. W tej chwili mają już tylko jeden model, a ja ma DWA!!! I to od razu Mesie
Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2003-10-21, 07:45.
Comment