No to nr 4 ma już fotkę:Nr 4
Ciężarówki inaczej zwane trucki
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D -
Odnoszę wrażenie że zdecydowana większość ( o ile nie wszystkie) z tych trucków gratisowych czyli z dolnej półki to obciachowa chińska masówka gdzie bierze się zwykły model i nakleja tylko inne kalkomanie na burty.Na tej zasadzie pewnie i u nas pojawi się np 18-kołowa Scania czy inny Kenworth w barwach browaru Tymianek.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Cooper napisał(a)
Odnoszę wrażenie że zdecydowana większość ( o ile nie wszystkie) z tych trucków gratisowych czyli z dolnej półki to obciachowa chińska masówka gdzie bierze się zwykły model i nakleja tylko inne kalkomanie na burty.Na tej zasadzie pewnie i u nas pojawi się np 18-kołowa Scania czy inny Kenworth w barwach browaru Tymianek.
Przykładem takiego podejścia do sprawy jest prezentowany przeze mnie model ciężarówki Żywca. Pozostałe moje modele wyglądają lepiej. Ale nie mam gwarancji że oddają one wyglą rzeczywistych samochodów browarnianych. Na pewno jednak są wykonane z wielką precyzją.Last edited by adam16; 2003-12-27, 16:12.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
No właśnie , ten Żywiec był mi od razu podejrzanyPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Cooper napisał(a)
Odnoszę wrażenie że zdecydowana większość ( o ile nie wszystkie) z tych trucków gratisowych czyli z dolnej półki to obciachowa chińska masówka gdzie bierze się zwykły model i nakleja tylko inne kalkomanie na burty.Na tej zasadzie pewnie i u nas pojawi się np 18-kołowa Scania czy inny Kenworth w barwach browaru Tymianek.Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)Comment
-
celt_birofil napisał(a)
Wczoraj wszedłem w posiadanie ciężarówki Carlsberga. Made in China, ale od czegoś trzeba zacząćBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Kabina biała, skrzynia zielona z białym logo CarlsbergaNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)Comment
-
Naprawdę dobry i ciekawy model piwnej cięzarówki znajdziecie na tej stronie kliknij a się przekonaszLepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
-
Ostatnio spotkałam się z ciężarówką z Piasta wyprodukowaną w Niemczech.. Coś tu chyba nie graComment
-
Kijek to normalka, u nas nikt takich gadżetów nie produkuje więc trzeba je w Niemcach zamawiaćLepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
-
Szkoda, bo ciężarówki ładnie na półce wyglądają, a jakby były produkowane w Polsce, to może byłyby troche tańsze (przynajmniej nie płaciłoby się w euro..)Comment
-
Kijek napisał(a)
Szkoda, bo ciężarówki ładnie na półce wyglądają, a jakby były produkowane w Polsce, to może byłyby troche tańsze (przynajmniej nie płaciłoby się w euro..)
Dotyczy to oczywiscie modeli lotniczych czy szerzej militarnych. No i pewnie się to przekłada na modele samochodów których dotyczy ten temat.
PS.
Te trucki zaliczają się właściwie do modeli kolejowych (skala 1/87). I tu znowu dygresja - ceny kolejek po wejściu do UE miały iść w dół a poszły w górę.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment