Ta sama makieta wraz z inną jeszcze adniejszą jest do zobaczenia w tym miesjcuwww.makieta.pl
Tyle, że tu już nie musicie troszeczkę pogrzebać, żeby to odszukać.
adam16 napisał(a) Ta sama makieta wraz z inną jeszcze adniejszą jest do zobaczenia w tym miesjcuwww.makieta.pl
Tyle, że tu już nie musicie troszeczkę pogrzebać, żeby to odszukać.
wprawny "wyszukiwacz" znajdzie w ofercie "ogórka" oraz Syrenkę
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
celt_birofil napisał(a) wprawny "wyszukiwacz" znajdzie w ofercie "ogórka" oraz Syrenkę
Są i owszem. Ale nie mają wiele wspólnego z browarami i piwem. No, chociaż po chwili zastanowienia, to głównie właśnie nimi można było kiedyś dojechać na i po piwo.
adam16 napisał(a) Gdyby ktoś chcia do modeli samochodów albo do kolejek kupić browar to jest tutaj
A dokładnie jest u mnie Dostałem go na 31. urodziny i czeka na sklejenie ale nie parałem się tym zajęciem już z kilkanaście lat i bardzo obawiam się efektów końcowych ( a raczej ich braku)
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Polecam stronę www.pragomodel.cz jest to adres sklepu modelarskiego w Pradze przy ulicy Klimentskiej 1. Niestety nie wysyłają ale przy okazji wizyty w Pradze można sobie coś kupić. Są nowe liazy gambrinus oraz avia pilsner. Jest też stara cysterna Praga do przewozu piwa klaszter, ale najpiękniejsze są wagoniki do transportu słodu budvar oraz wagony z kontenerami pilsner. Najfajniejszy jest wagonik cysterna pilsner. Wszystko w skali 1/87. Ceny autek od 155kcz za avie pilsner, 175kcz za Pragę klaszter po 175-192kcz za liazy tiry. Wagoniki są śliczne, ale kosztują 650kcz. Zastanawiam się, czy nie zacząć zbierać dodatkowo wagoników. Kiedyś widziałem katalog z różnymi modelami w różnych skalach i poradami dla kolekcjonerów. Wymyśliłem, że fajnie by było jakby powstał podobny katalog z piwnymi ciężarówkami, a przy okazji byłby zdjęcia prawdziwych połączone z opisami, dane techniczne itd.
Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Chcecie to wierzcie nie chcecie nie wierzcie, ale ostatnio znalazłem kiosk w Szczecinie gdzie modele (nawet niezłe są w cenie 2,50 zł (słownie: dwa złote pięćdziesiąt groszy)za sztukę.
Modele są różne, nie tylko piwne. Bodajże 4-5 z nich dotyczyło właśnie birofilii.
pzdr
Jakiś czas temu kupiłem sobie książkę pod tytułem piwne ciężarówki Ameryki. Zdjęcia niestety czarnobiałe, ale historia zaczyna się od konnych wozów, a kończy na olbrzymich truckach. Są oprócz amerykańskich browarów pokazane ciężarówki europejskie amerykańskich browarów oraz trucki europejskich browarów sprzedających na rynku amerykańskim. Książka po angielsku kosztowała mnie 48zł., ale warto. Ostatnio również moja kolekcja wzbogaciła się o Skodę pick-up 1/87 do transportu pilsnera za89kc. Przeglądając ostatnio czeskei strony tej marki zauważyłem w internetowym sklepiku tira pilsner -urquell z ciągnikiem siodłowym Mercedes Actros za 150kc. Nie wiem tylko, czy trzyma skalę, długość 22cm a wysokość 3cm. Niestety do Polski nie wysyłają, a szkoda, bo takie same tiry transportują to piwo u nas w Polsce sam je widziałem na naszych numerach.
Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!
Chcecie to wierzcie nie chcecie nie wierzcie, ale ostatnio znalazłem kiosk w Szczecinie gdzie modele (nawet niezłe są w cenie 2,50 zł
Wierzę Ci. Zdecydowana większość trucków jest tak tandetnie wykonana, że cena 2,50 jest i tak mocno wygórowana. Znam trochę ceny towarów sprowadzanych z Chin (trucki są w większości chińsko-wietnamsko-tajlandzkie), Marża handlowa na takich towarach to z reguły tysiąc procent. Zakładam więc, że cena takiego trucka na granicy to jakieś 25-50 groszy. Czyli 2,50 w sklepie, to normalna cena dla chińskiej masówki.
W Świebodzinie, w sklepie sieci Intermarche pojawiły się ciężarówki w cenie 3,99 zł. Są to dwa nierozpoznawalne modele ciężarówek, w czterech kolorach plastiku, z napisami czterech browarów czeskich i ponad dziesięciu mniej i bardziej znanych browarów niemieckich. Były także trucki "papierosowe" i Pepsi. Wszystkie bardzo nędznie wykonane, wszystkie "made in China". Być może są to te same trucki, które Pivaria znalazł w Szczecinie, tylko ze znacznie większą marżą handlową. Chociaż Pivaria pisze, że te jego szczecińskie są nawet niezłe, więc sam już nie wiem. Po dokładnym obejrzeniu nikomu ich nie polecam. Na żadnej z giełd nie widziałem tak beznadziejnych modeli.
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment