Wrzuć gdzieś fotkę!
XXI Ankieta Kolekcjonerów Podstawek 2018
Collapse
X
-
-
Dla porównania Moussy piwo bezalkoholowe podstawka "międzynarodowa" i z Arabii Saudyjskiej.
Jak wynika z kontry na etykiecie producent to Arrow Beverages Factory w Jeddah KSA.
Mają kilka różnych smaków owocowych i klasyczne. Wszystkie bezalko.
Poza Moussy jest też Hillsburg z Mahmood Saeed Beverage.Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Przypominam, że styczeń już się kończy a zatem i termin wypełniania ankiety.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
W ankiecie jest błąd dotyczący br. Zarzecze. Powinno się go usunąć bo chyba nie robią piwa
pod własnym szyldem a tylko dla kontraktowców.
Ja przenoszę swoje do Kingpina. Grzegorz proszę o poprawienie mojego zgłoszenia.
Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Jasne będzie poprawione.
Na czas liczenia czekam jeszcze na ostatnich spóźnialskich ale mam nadzieję, że długo to nie potrwa.pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solfernus Wyświetlenie odpowiedziDla porównania Moussy piwo bezalkoholowe podstawka "międzynarodowa" i z Arabii Saudyjskiej.
Jak wynika z kontry na etykiecie producent to Arrow Beverages Factory w Jeddah KSA.
Mają kilka różnych smaków owocowych i klasyczne. Wszystkie bezalko.
Poza Moussy jest też Hillsburg z Mahmood Saeed Beverage.
i jeszcze jedno tylko smakowe moussy były wytwarzane w Arabii Saudyjskiej wersja "regular" jest importowana
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beny Wyświetlenie odpowiedziA skąd pewność że podstawka jest akurat stamtąd a nie wytwór Europejskiego browaru na eksport ? To jest tegoroczny wzór ? Przywieziony z Arabii Saudyjskiej czy tylko podciągniety pod Arabię bo nie ma słowa "po naszemu"?
i jeszcze jedno tylko smakowe moussy były wytwarzane w Arabii Saudyjskiej wersja "regular" jest importowana
Tak do końca to nie jestem pewny. Nie jest to wzór dedykowany tylko piwom bezalko. smakowym tylko ogólny. Ma kilka lat. Ile nie wiem- trzy, pięć? Z tego co wiem to został przywieziony z AS ale nie znam dokładnej daty bo mam go z "trzeciej ręki". Znajomy znajomego itd , tam bywał na kontrakcie przez kilka lat.
Zresztą Moussy to marka Szwajcarska, która dzięki wejściu w rynek piw bezalko. zawojowała
kraje arabskie. Podobnie jak Kalen Brau z Syrii, Holsten z Iraniu czy Barbican z Dubaju. To tak dla porównania przytoczyłem. Może pochodzi z samego początku produkcji i dlatego nie jest tak piękny i kolorowy? A może Szwajcarzy przywieźli go Saudyjczykom w podarunku, że kupili ich licencję?Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Ankieta
No i stało się .Nie otrzymałem ankiety na skrzynkę mailową /pewnie moja ilość podstawek w kolekcji nie pretendowała mnie do ich umieszczenia w ankiecie/: a na Forum mi umknęła.Szkoda.To do przyszłego roku.Pozdrawiam kolekcjonerów
Comment
-
-
Cześć, ankieta już na ukończeniu ale może jeszcze się uda. Nie wiem jakim cudem umknął mi Twój adres mailowy.pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waclaw67 Wyświetlenie odpowiedziNie otrzymałem ankiety na skrzynkę mailowąPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Ankieta 2019 będzie za rok! Teraz jest 2018!
Liczenie już na finiszu. Czekam na ostatnie potwierdzenie, sprawdzenia i wyrównywania komórek. Powinna być gotowa do końca tygodnia.pozdrawiam
Comment
-
-
Wyniki ankiety własnie zostały wysłane do uczestników. Wielkie dzięki za udział oraz wypełnienie formularzy.
Tradycyjnie czekam na uwagi i ew. korekty od uczestników, a następnie wstawiam wyniku tutaj.
pozdrawiam
Comment
-
-
Gratulacje Grzeber. Szczególnie że chyba faktycznie udało Ci się wyrobić w czasie znacznie lepszym niż rok temu.
Wieczorem w ogóle ją otworzę i dam znać ze swojej strony jeśli wyłapię w niej coś dziwnego.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Grzegorz dzięki za Ankietę.
Znalazłem jeden błąd. Niestety ale naprawdę chciałbym by to nie było błędem. Cooper pewnie byłby bardzo ucieszony tym faktem. Ma 92 podstawki PamyZbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Dzięki, poprawie ten Małobądz. Musiał wpisać wszystkie kserówki mojej Pamy albo swoje Miłosławie.pozdrawiam
Comment
-
Comment