Browar z niemieckiej części Zgorzelca obchodzi w tym roku 150 rocznicę. Zauważyłem, że z tej okazji butelkują swoje piwa (gdzieniegdzie dostępne są również w Polsce) starymi (chyba) wzorami kapsli. M.in. tym:
Kapsle rocznicowe Landskron Goerlitz
Collapse
X
-
Tylko gdzie dorwać piwka Landskrony we Wrocku? Nie ma ani w Drink Hali, Piwnicy, Grafie ani w 101 piw. Browarek na Szczęśliwej i Pub pod Latarniami miał, ale już nie ma, ponoć jakiś dystrybutor się zmienił. Chyba trza będzie do Goerlitz jechać na zakupy.Comment
-
Tylko gdzie dorwać piwka Landskrony we Wrocku? Nie ma ani w Drink Hali, Piwnicy, Grafie ani w 101 piw. Browarek na Szczęśliwej i Pub pod Latarniami miał, ale już nie ma, ponoć jakiś dystrybutor się zmienił. Chyba trza będzie do Goerlitz jechać na zakupy.
Może ewentualnie jeszcze piwosz na Oleśnickiej:
Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Oferuję na sprzedaż kolekcję 16 szklanek z browaru Landskron z niemieckiego Goerlitz.
10 sztuk to okolicznościowe szklanki świąteczne (wydane na Boże Narodzenie) z lat: 1997, 1998, 2000, 2003, 2006, 2007, 2008, 2009, 2012, 2013.
Reszta jest z różnych okresów od czasów...-
Channel: Kolekcjonerstwo
-
-
Jest to piwo, warzone dla marketu Penny w Saksonii. Kupione w Görlitz. Czy występuje w innych landach? Tego nie wiem. W NRW jest np. niedostępne. Piwo kosztuje bagatela 39ct za butelkę 0,5l. Alkohol 4,9%. Barwa złota, piana całkiem niezła, zapach słodowo-chmielowy. W smaku delikatne, wpierw...
-
Channel: Niemcy
2024-01-16, 08:58 -
-
Witam,
Poszukuję działających browarów w poniższych powiatach:
żarski,
zgorzelecki,
złotoryjski,
jaworski (znalazłam: Browar Jauer www.facebook.com/browar.jauer),
jeleniogórski,
lwówecki (znalazłam: Browar Lwówek www.browarlwowek.pl, Browar Dolina Bobru www...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
https://www.landskron.de/shop/produkte/uebersicht/aktiv
9,5% ekstr.
3,5% alk.
Aromat - lekki słód, znikomy chmiel
Piana - wysoka, zwarta, trwała, trochę zostaje na szkle
Barwa - jaśniejsze złoto, klarowne
Wysycenie - dość wysokie, musujące...-
Channel: Niemcy
-