Ankieta właśnie powędrowała do wszystkich uczestników. W tym roku było ich 29. Zapewne w najbliższych dniach pojawią się jeszcze drobne korekty i poprawki, ale już zapraszam do kolejnej edycji.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666
Ta liczba jakaś mega się wydaje. Ile z tego to jakieś w miarę sensowne zbiory?
Zależy co rozumiesz przez sensowny zbór? Dla jednych to np. 200 szt ze swojego regionu, czy też 54 z EB a dla kogoś innego 60 czy 30 tysi ze świata.
Była już dyskusja ilu jest zbieraczy "tektury" i myślę, że jednak nie jest źle. Dźwigamy się z kolan. Jest jeszcze kilku kolekcjonerów, którzy nie biorą udziału. A szkoda bo było by na co popatrzeć
Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Zgadzam się z tym, co napisał Solfernus, każdy zbiór jest sensowny o ile sprawia frajdę swojemu właścicielowi. Tym bardziej, że pojawiają się już regionalne czy nawet browarowe specjalizacje.
Warto tylko wspomnieć, że ponad 20 osób z ankiety ma w zbiorze ponad 1000 polskich podstawek. Uważam, że to super wynik.
Z innych ciekawostek dodam, że aż 4 osoby znalazłem także w ankietach z lat 1999 i 2000. Zatem są i długodystansowcy.
Poniżej liczba uczestników w ostatnich latach:
2011 - 31 osób, ostatnia ankieta robiona przez Coopra
2012 - 37 osób, pierwsza ankieta robiona przez grzebera
2013 - 36 osób
2014 - 35 osób
2015 - 37 osób
2016 - 35 osób
2017 - 28 osób
2018 - 26 osób
2019 - 29 osób
Sensowny zbiór? No myślę, że jeśli zbiór nie jest nakierowany na jakiś region/browar to te 1000 sztuk to tak bez szału. Sam zajrzałem do swoich dubli odznczonych tutaj i wyszło mi ponad 1000 sztuk. I ten tysiąc można uzbierać za naprawdę małą kwotę i dosyć szybko.
Ja to chyba człowiek małej wiary jestem, ale jak dla mnie to polską tekturę zbiera max. 15 osób.
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Tak źle to chyba nie jest. 15-20 osób które znam a nie bierą udziału w ankiecie. Do tego kilku regionalistów. No i oczywiście nowe osoby, nie wiem ile im zapału i chęci wystarcza. Mówię Wam, tektura jeszcze nie umarła
Umarła, nie umarła ale Tobie nie chciało się odpalić excela
Nie ma miękusiostwa. Albo się zbiera i wypełnia anki karnie co roku albo nie
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Kolejny rok na finiszu, trzeba zatem zaanonsować rokroczną Ankietę Kolekcjonerów Podstawek.
Formularze będą gotowe pod koniec miesiąca, ale już warto zabrać się za układanie oraz liczenie kolekcji. ...
Rok zbliża się do końca, zatem informuję o nadchodzącej ankiecie kolekcjonerów podstawek.
Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni już teraz niech zabierają się do układania kolekcji.
Trochę tu ostatnio ciszej. Nie zmienia to faktu, że rok się kończy więc czas szykować ankietę podstawek.
Mimo okrągłego jubileuszu nie planuję żadnych ogromnych zmian. Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni mogą już teraz, zabierać się do liczenia i porządkowania...
Comment