Katalogi ?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • beny
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.03
    • 984

no oczywisice ze nie wydaja juz, przeciez pisalem:

"W latach 1982 -1995 BYL wydawany"

ale z nabyciem starszych egzemplarzy najprawdopodobniej nie powinno byc problemow szczegolnie, ze byly wydawane technika kserograficzna !
    Z piwnym pozdrowieniem
    Radosław Kwiecień

http://npn.mybrute.com/ - skop mi tyłek :P

Comment

• Sikor
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2001.11
      • 43

Witam wszystkich. Pierwszy raz zabieram głos na tak znamienitym forum. Mam jednak nadzieję, że nie ostatni.
      By przybliżyć swą osobę powiem, że jam to sprokurował katalog polskich kapsli.
      Chciałem dorzucić swoje trzy grosze do rozmowy.
      Prócz polskiego i niemieckiego katalogu kapsli istnieje jeszcze katalog wydany przez Austriaków. Prócz tego w rosyjskim kapslarskim piśmie "Probkowoje Dieriewo" wychodzi, na bieżąco, katalog kapsli z byłego ZSRR. Jeśli ktoś chce je zdobyć proponuję kontaktować się z imć Tanenbaumem. Jest to chyba nawiększy kolekcjoner kapsli w Rosji. Jego emila można znaleźć praktycznie na każdej stronie kapslarskiej.
      Nasi sąsiedzi z południa także próbują coś zrobić. Od kilku lat tworzą katalogi kapsli Słowackich i Czeskich. Na razie widziałem tylko fragmenty tego katalogu ale myślę, że już niedługo powinien się ukazać w pełnej krasie.
      Tak przy okazji ukazały się tam ichnie katalogi podstawek i etykiet.
      Jeśli za
      Sikor

Comment

• Sikor
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2001.11
        • 43

Hmm. Coś namąciłem i sam sobie przerwałem wypowiedź.
        Nie zrażając się kontynuuję dalej.

Jeśli zaś chodzi o Polskę to powoli powstaje katalog etykiet. Może nie wszystkich ale na pewno tych ciekawszych tzn. przedwojna i ppf-y do lat 60-tych. Na razie jest to wszystko w fazie skanowania i jeszcze trochę potrwa ale coś się zaczyna dziać.
        Sikor

Comment

• beny
          • 2001.03
          • 984

Tak wyglada nadruk na plytce z katalogiem polskich podstawek piwnych

Z piwnym pozdrowieniem
          Radosław Kwiecień

Comment

• celt_birofil
            † 2017 Piwosz w Raju
            • 2001.09
            • 4469

"zamówienia należy kierować na adres............................................. ......................."
            Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• beny
              • 2001.03
              • 984

Majlem na adres:

kwiecien@bomba.test.juni.gliwice.pl

Katalog bedzie gotowy za okolo 2 tygodnie (mam juz gotowe plytki - 150 sztuk + gotowy katalog, trzeba to jeszcze wszystko wyslac do nagrywalni i odebrac zpowrotem stad ten poslizg 2 tygodniowy)

Wiecej informacji (zrzuty ekranow, spis browarow i liczby podstawek z poszczegolnych browarow) mozna otrzymac po skontaktowaniu sie ze mna na szkrzynke
              Z piwnym pozdrowieniem
              Radosław Kwiecień

Comment

• Zdrój
                Porucznik Browarny Tester
                • 2001.05
                • 284

Katalog w Sklepie Piwosza

Witamy !

W Sklepie Piwosza (www.polskiebrowary.pl) można juz zamawiać Katalog Polskich Podkładek Piwnych autorstwa Radosława Kwietnia.

Katalog Polskich Podstawek Piwnych to ponad 400 stron A4 ze zdjeciami podstawek stworzony w popularnym programie MS Word (ver. 97).

Z pomocą polskich i zagranicznych kolekcjonerów, Radosław Kwiecień zgromadził w Katalogu informacje o ponad 1800 różnych polskich podstawkach, w tym o ponad 260 z przed 1945 roku !

Katalog - zgodnie z sugestiami przyszłych użytkowników - został podzielony na mniejsze części, aby uniknąć problemów z powolną pracą na wolnych i przestarzałych komputerach (każda litera alfabetu tworzy odrębną część).
                Katalog Polskich Podstawek Piwnych rozprowadzany jest w postaci plytki CD o wielkosci 80 mm i pojemnosci 200 MB danych (pasuje do mniejszego kółka w czytnikach CD).
                Plytka uruchamia sie samoczynnie po włożeniu do czytnika CD.
                Oprócz samego katalogu, na płytce umieszczono program, który w łatwy sposób zainstaluje niezbędne czcionki w Waszym systemie oraz stworzy kopię zapasowę katalogu na Waszym komputerze (zalecana opcja - w razie ewentualnego uszkodzenia płytki CD nie bedą wydawane duplikaty)

Wymagania: Komputer Pentium 160, 32 MB RAM, CDx8 - lub nowszy Edytor tekstów Microsoft Word 97 lub nowszy System Win '95 oraz '98.

Od dziś przyjmujemy zamówienia, wysyłkę rozpoczniemy ok. 20 grudnia.

Cena Katalogu jest wszędzie jednakowa i wynosi 30 zł za egz.

Pozdrawiamy i zapraszamy na stronę:

Sklep Piwosza
                Browamator Piwowar PINTA Festiwal Birofilia

Comment

• zythum
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2001.08
                  • 8305

Ojejejejejejeje tyle czekania ale co tam. Piwo żywi piwo radzi piwo nigdy nas nie zdradzi.
                  To inaczej miało być, przyjaciele,
                  To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                  Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                  Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                  Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                  Królowie banków, fabryk, hut
                  Tym mocni są, że każdy kradnie
                  Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• adam16
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2001.02
                    • 9865

No to będę miał dla kogoś prezent.
                    Browar Hajduki.
                    adam16@browar.biz
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Riko
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2001.08
                      • 30

katalog

Wiem ze (od andiego)jeden z braci browaru ma lub wydal juz katalog z kapslami lub browarami polskimi.Jaka jest mozliwosc kupna tego katalogu. Z kim mam sie skontaktowac.Jestem zainteresowany takim wydaniem.
                      Kapsle,modele aut (browary) http://mitglied.Lycos.de/richardborn/home.html

Comment

• Sikor
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2001.11
                        • 43

Jeśli chodzi o katalog kapsli to do mnie proszę się zgłaszać. Już niedługo (w styczniu) kolejne, rozszerzone o 2001 rok, wydanie katalogu kapsli.

Jeśli ktoś chce go nabyć to proszę emilować na adres bsikorski@wp.pl
                        Sikor

Comment

• behemoth
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.12
                          • 248

Katalog etykiet

beny napisał(a)
                          ...Obecnie jest rozwazany projekt stworzenia katalogu polskich etykiet piwnych do roku 1948 i prace sa daleko posuniete! Projektem koordynuje kol Dariusz Orłowski z Warszawy...
                          Postanowiłem odświeżyć ten temat pytaniem: (głównie do Darka) jak przebiegają prace, w jakim są stadium zaawansowania, kiedy możemy spodziewać się katalogu?

Comment

• Biscuit
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2002.11
                            • 65

Katalog Polskich Podstawek Piwnych

Gdzie można nabyć ten katalog i w jakiej cenie ?? Oczywiście przejrzałem forum i dowiedziałem się że można go bylo nabyć w Sklepie Piwosza (temat z końca 2001). Niestety nie znalazłem go w obecnej ofercie sklepu.
                            www.beermats.friko.pl

Comment

• And69
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.06
                              • 1487

Dyskusję na ten temat masz tutaj :
                              tutaj wszystko dla kolekcjonerów piwnych gadżetów...Poddziały: Giełda | Identyfikacja | Moje zbieranie

Jest też tam link do osoby która stworzyła ten katalog .
                              I nie tylko ten .

Comment

• robox
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.11
                                • 8188

Pojawił się w obiegu nowy "Katalog kapsli 2002" autorstwa Bartka Sikorskiego.
                                Różni się on od poprzednich wydań tym, że jest bardziej przejrzysty.
                                Mamy tu w menu wszystkie polskie browary i rozlewnie a każdy pierwszy kapsel z każdego z nich rozpoczyna się cyfrą 1. W poprzednich wydaniach numeracja zaczynała się od Antonowa (1), a kończyła na Żywcu (958). Uzupełnienia w następnych latach powiększały te cyfry i stanowiły odrębne katalogi (1999, 2000).
                                Podstawowa lektura każdego kolekcjonera kapsli polskich.

Comment

Przetwarzanie...
                                X