Czarna Lista nieuczciwych kolekcjoneröw

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ARTHUR
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 2338

Kolejni nie uczciwi kolekcjonerzy:

Marco Antonio Rosa Silva-beerlabels-colector@hotmail.com(BRAZYLIA)
    De Nicola Francisco-francis1@inforia.com.ar(ARGENTYNA)

Wysłałem imrazem 200 kapsli 2.10.2009.-otrzymali 1.12.2009.
    A odnich jeszcze nic nie otrzymałem,a pisza że nic nie pamietaja,że odemnie dostali kapsle.
    Pisze do nich i jak zwylke wielka cisza.

Tak wiec to wielka sciemia z tymo krajami nie opłaca wogóle sie do nich, odzywać,a nawet pisać i wymieniać

Comment

• pirackamuza
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.12
      • 1908

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTHUR
      Kolejni nie uczciwi kolekcjonerzy:

Marco Antonio Rosa Silva-beerlabels-colector@hotmail.com(BRAZYLIA)
      De Nicola Francisco-francis1@inforia.com.ar(ARGENTYNA)

Wysłałem imrazem 200 kapsli 2.10.2009.-otrzymali 1.12.2009.
      A odnich jeszcze nic nie otrzymałem,a pisza że nic nie pamietaja,że odemnie dostali kapsle.
      Pisze do nich i jak zwylke wielka cisza.

Tak wiec to wielka sciemia z tymo krajami nie opłaca wogóle sie do nich, odzywać,a nawet pisać i wymieniać
      ARTHURZE, czy już zapomniałeś?
      Toruń przeprasza za Radio Maryja
      www.bobofruty.pl

Comment

• ugedey
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2004.11
        • 50

Marco Antonio Rosa Silva - raczej nie licz na cokolwiek od niego. Jest jeszcze jeden brazylijczyk - Wanderlei Dos Santos, chyba kumpel Marco, który podobnie jak on "wywiązuje" się w wymian. Na www.forum.crowncaps.info ktoś nawet podejrzewał, że ci dwaj goście to w rzeczywistości jedna osoba "dwojga imion" mieszkająca w Pitangueiras.

Comment

• slavi77
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2009.01
          • 156

Nie jestem zachwycony faktem, że udzielam w tym wątku... Niestety, o interwencję w sprawie młodych kolekcjonerów kapsli, poprosił mnie znany hiszpański kolekcjoner Jose Luis Sanchez. Ci którzy go znają wiedzą że to "solidna firma". Sam wymieniałem się z nim z 20 razy, zawsze wysyła listem poleconym. Tym bardziej przykro mi było dowiedzieć się że kolega Julian z Tczewa oraz Kamil z Rakszawy nie potraktowali go poważnie. Jeśli chodzi o Juliana to nie pierwszy sygnał o nieuczciwości z jakim zetknąłem się na crowncaps.info.
          Jak tylko dowiem się że jednak kapsle dotarły do Jose, dam znać w tym wątku. Panowie nie róbcie nam wstydu!

Comment

• JulasTczew
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2009.12
            • 8

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavi77
            Nie jestem zachwycony faktem, że udzielam w tym wątku... Niestety, o interwencję w sprawie młodych kolekcjonerów kapsli, poprosił mnie znany hiszpański kolekcjoner Jose Luis Sanchez. Ci którzy go znają wiedzą że to "solidna firma". Sam wymieniałem się z nim z 20 razy, zawsze wysyła listem poleconym. Tym bardziej przykro mi było dowiedzieć się że kolega Julian z Tczewa oraz Kamil z Rakszawy nie potraktowali go poważnie. Jeśli chodzi o Juliana to nie pierwszy sygnał o nieuczciwości z jakim zetknąłem się na crowncaps.info.
            Jak tylko dowiem się że jednak kapsle dotarły do Jose, dam znać w tym wątku. Panowie nie róbcie nam wstydu!

Jutro wysyłam paczuszkę ponownie listem poleconym.
            Mam nauczkę , żeby już nigdy nie wysyłać listem zwykłym

Comment

• DJ_Stas
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2008.03
              • 39

Ostrzeżenie

Ostrzegam przed użytkownikiem Allegro o nicku "korchel12".
              Po wygranej aukcji przelałem na konto "korchel12" należność, ale towaru nigdy nie otrzymałem a "korchel12" unikał i unika kontaktu.
              Ostrzegam, bo po odwieszeniu konta przez Allegro "korchel12" znów aktywnie sprzedaje. Obecnie zbiera pozytywne komentarze, ale polecam przed zalicytowaniem przejrzeć negatywne i neutralne komentarze użytkownika "korchel12" i ocenić ryzyko transakcji.
              Obecnie wnioskuję do Allegro o zawieszenie konta "korchel12".

Comment

• kmik
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2012.01
                • 48

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DJ_Stas
                Ostrzegam przed użytkownikiem Allegro o nicku "korchel12".
                Po wygranej aukcji przelałem na konto "korchel12" należność, ale towaru nigdy nie otrzymałem a "korchel12" unikał i unika kontaktu.
                Ostrzegam, bo po odwieszeniu konta przez Allegro "korchel12" znów aktywnie sprzedaje. Obecnie zbiera pozytywne komentarze, ale polecam przed zalicytowaniem przejrzeć negatywne i neutralne komentarze użytkownika "korchel12" i ocenić ryzyko transakcji.
                Obecnie wnioskuję do Allegro o zawieszenie konta "korchel12".
                Ja zakupiłem u gościa zestaw z Głubczyc i czekam na przesyłkę. Zakupiono 4 Luty 2012. Kolejny mail z zapytaniem poszedł, więc czekam.

Comment

• jacekwerner
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 2859

Ostrzegam przed użytkownikiem Allegro o nicku "korchel12"
                  Miałem okazję zetknąć się z tą panią na allegro. 25.05 wylicytowałem etykietkę, dnia następnego dokonałem przelewu na wskazane konto. Po miesiącu bezskutecznego oczekiwania na przesyłkę wysłałem maila z prośbą o wyjaśnienie przyczyn opóźnienia i realizację zobowiązania. Wobec braku odpowiedzi - 07.05 wysłałem kolejną wiadomość w tonie bardziej stanowczym i tego samego dnia otrzymałem maila z przeprosinami, a po kilku dniach nadeszła wylicytowana etykietka.
                  Ochotnicza Straż Piwna
                  BAZA = 7446

Comment

• jacekwerner
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2004.05
                    • 2859

25.05 wylicytowałem etykietkę
                    Oczywiście było to 25 marca
                    Ochotnicza Straż Piwna
                    BAZA = 7446

Comment

• nansen
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2007.07
                      • 8

Kupiłem od tej pani etykiety z Niechanowa. Ostro ściemniała przez 3 tygodnie . Dałem jej neutrala za to że w ogóle doszło

Comment

• Czapayew
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.10
                        • 1966

Mam pytanie - czy któryś z kolekcjonerów kapsli wymieniał się może z Eleną Polyakovą z Wołgogradu (Rosja)? Zapytuję, bo miesiąc temu wysłałem do niej kapsle na wymianę i od tej pory brak zarówno kapsli od niej, jak i kontaktu mailowego. Wiem, że przesyłki z Rosji potrafią iść długo, ale nigdy aż miesiąc nie czekałem. Aha - Elena Polyakova nie jest zarejestrowana na crowncaps.info.
                        Ostatnia zmiana dokonana przez Czapayew; 2012-10-13, 08:36.
                        "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
                        www.piwnekapsle.net

Comment

• yoreck
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2004.04
                          • 526

poczytaj tutaj:

Comment

• Czapayew
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.10
                            • 1966

Toś mnie pocieszył - cóż, jakoś przeżyje . Dzięki.
                            "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
                            www.piwnekapsle.net

Comment

• waclaw67
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2009.06
                              • 488

Elena znana też między rosyjskimi kolekcjonerami .Długi temat na ich forum.
                              Ale nie tylko,bo też odzywająsię kolekcjonerzy ze świata.
                              Rosjanie np.są do tyłu,na 200 kapsli w poszczególnych wymianach z madame Eleną.

Comment

• slavi77
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2009.01
                                • 156

Na naszym podwórku również można wejść w kupę. W Bytomiu działa oszust. Mateusz B. email- mathewg@autograf.pl Próbował mnie oszukać, ale podał inny niż swój adres i kapsle szczęśliwie wróciły do mnie z adnotacją że adresat nie ma pojęcia o co chodzi i nic nie zmawiał. Czytałem że na forum kapslarzy że nie tylko mnie próbował oszukać.

Comment